" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΝΑΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ...ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΥΝΤΟ !!!

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις μαύρες τρύπες τους...

 Έκτακτη σύσκεψη για την τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, παρουσία του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του επικεφαλής του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου. 

Η τρόικα έχει δώσει εντολή στο οικονομικό επιτελείο να βρεθεί άμεσα μια λύση για τα ταμεία, καθώς οι τρύπες που έχουν ανοίξει απειλούν τον προϋπολογισμό του έτους. Θεωρείται βέβαιο, πως όταν θα επιστρέψει η τρόικα, θα ανοίξει εκ νέου των θέμα του ασφαλιστικού και θα αποτελέσει ένα από τα καίρια σημεία της διαπραγμάτευσης.

Η εν λόγω σύσκεψη γίνεται για την τρύπα του ΙΚΑ, καθώς τα μειωμένα έσοδα, η ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή των οφειλετών στη ρύθμιση χρεών, η υψηλή ανεργία αλλά και η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, έχουν σημάνει συναγερμό στον οργανισμό. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στον ΟΑΕΕ, που καλείται να κλείσει μια τρύπα της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία, ενώ προσφάτως το ΙΚΑ προχώρησε και σε νέο βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται, σαν αποτέλεσμα της τεράστιας ανεργίας, κάτι που αποτελεί “βόμβα” στα θεμέλια του ασφαλιστικού. 

Χθες, ο Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να ανοίξει το 2014, όταν και θα τεθούν σε ισχύ οι ρήτρες ελλείμματος, που σημαίνει ότι σε περίπτωση που τα ασφαλιστικά ταμεία “ξεφύγουν” από τους στόχους, ενεργοποιούνται αυτομάτως οι ρήτρες για μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, κι αυτό γιατί δεν μπορούν να διατεθούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου