" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τους υπαίτιους της καταστροφής "στολίζει" το Spiegel


Με τον ερωτηματικό τίτλο «Ποια κρίση» και τον (ειρωνικό) υπότιτλο «Η Αθήνα καλεί σε εκλογές. ‘Όλα θα αλλάξουν υπόσχονται οι πολιτικοί, με πρώτους εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος τους γκρεμού", μεγάλο άρθρο αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές δημοσιεύεται σήμερα στο έγκυρο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel. 

Η αρθρογράφος περιγράφει την προεκλογική εκστρατεία, η οποία κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια ακόμη στιγμιαία απεικόνιση της έλλειψης προοπτικής για την Ελλάδα, όπως επισημαίνει, και εστιάζει στην παρουσία των δύο αρχηγών των -μέχρι τώρα- μεγάλων κομμάτων.
Ειδικότερα, ασκεί κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, ότι διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του, χωρίς όμως να έχει κανει καμία δήλωσή για το πλήθος των παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

 Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο τονίζει ότι κηρύσσει άνετα τον πόλεμο για την στο πελατειακό κράτος που όμως όπως αναφέρει δημιούργησε στο παρελθόν το ίδιο του το κόμμα.

Το άρθρο υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει πολύ στην ανανέωση.

Για τον Αντώνη Σαμαρά και τον προκάτοχό του Κ. Καραμανλή το περιοδικό γράφει τα εξής:
«Ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει νέο ξεκίνημα και βάζει μπροστά τον προκάτοχό του. Επί δυόμισι χρόνια, μετά την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009, ο Καραμανλής σιωπά. Δεν υπάρχει καμία δήλωσή του, ούτε για την κρίση, αλλά ούτε και για πλήθος παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησής του. Τώρα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του. Σαν να μη συνέβη τίποτα».
Ιδιαίτερα για τον νυν πρόεδρο της ΝΔ η αρθρογράφος σημειώνει ότι έχει τη φήμη «διψασμένου για εξουσία οπορτουνιστή, που θέλει να κυβερνήσει μόνος του μετά τις 6 Μαΐου παρά τις δημοσκοπήσεις και οι υποσχέσεις του ηχούν τόσο μεγαλόστομα σαν να ήταν η Ελλάδα μια ευημερούσα περιοχή και όχι ένα χρεοκοπημένος κράτος».

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η αρθρογράφος γράφει: «Ο Βενιζέλος, 55 ετών, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, ήταν έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου, του πατέρα του π. πρωθυπουργού Γεωργίου. Ο πατήρ Παπανδρέου συνέβαλε καθοριστικά με την πελατειακή του πολιτική στη δημιουργία του δυσλειτουργικού, διογκωμένου κρατικού μηχανισμού, στον οποίο ο Βενιζέλος τώρα κηρύσσει τόσο άνετα τον πόλεμο».

"Τα ακούνε" από παντού. Τόσο από εμάς όσο και από τους ξένους (και δη από αυτούς που υπηρετούν!). Μήπως ακόμα νομίζουν ότι απλώς... ψιχαλίζει;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου