" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο εκβιασμός πρίν της εκλογές ……


Γράφει ο Κώστας Δαμαβολίτης
Υποψήφιος Βουλευτής " Ανεξάρτητων Ελλήνων" Ηρακλείου

 Είναι πραγματικά απίστευτο φίλοι μου -για ένα λογικό άνθρωπο πάντα- το τι επιχειρήματα χρησιμοποιούν οι πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων, για να εκβιάσουν τον λαό.

Ένα από τα πολύχρησιμοποιημένα είναι το ΄΄ Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί ΄΄ και με μία αισχρή και ανήθικη κινδυνολογία παρουσιάζουν την εικόνα του χάους αν δεν ψηφιστούν τα δύο μεγάλα κόμματα, έστω κι αν έχουν κάνει λάθη , ή μάλλον μόνο λάθη στο διάστημα που κυβέρνησαν.


Αναρωτιέμαι λοιπόν ως πολίτης, γιατί αγωνιούν για την ακυβερνησία ? Αφού οι ίδιοι μας λένε ότι κουμάντο κάνει η τρόικα, ότι ο κ.Τόμσεν προστάζει κατάσχεση της πρώτης κατοικίας, ο κ.Ράιχεμπαχ επιθεωρεί όλους τους κρατικούς τομείς, όπως και την οικονομία, και βέβαια μην ξεχάσουμε τον κ.Φούχτελ που θέλανε να διορίσουνε, στο γερμανικό κοινοβούλιο υπεύθυνο για την Ελλάδα.


Γιατί λοιπόν έχουν άγχος, αφού σήμερα ακόμα το πρωί ο κ.Βενιζέλος σε πρωινή εκπομπή κατηγόρησε τον κ.Σαμαρά ότι δεν πρέπει να κάνει εξαγγελίες στο οικονομικό πρόγραμμα γιατί πρέπει να περιμένουν την Τρόικα αν θα συμφωνήσει για την εφαρμογή του προγράμματος.

Περνώντας όλα αυτά από το φίλτρο της λογικής κρίσης, δεν πρέπει να προβληματίζεται κανείς για ο αν θα μείνει ακυβέρνητη η χώρα, τουλάχιστον με το παρόν καθεστώς της εξαθλίωσης άλλα στο αν θα ανατραπεί αυτό το κυβερνητικό καθεστώς από την πλευρά των αντιμημονιακών. Μην μας απειλούν για το χειρότερο, αυτοί που έχουν φέρει τα χειρότερα, μην απειλούν για την αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων, αλλά να μας εξηγήσουν πώς κατάφεραν να πάρουν τα τριάντα εκατομμύρια ευρώ για προεκλογικό αγώνα και μάλιστα αναδρομικά, βάση ποσοστού που είχαν στις δόξες τους.

Όποιος παρακολουθεί της διαφημίσεις των κομμάτων στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο με χαρούμενα χρώματα και φωτεινά χαμόγελα , αντί να αφήνει τον εαυτό του να πλανάτε, ας σκεφτεί ότι όλα αυτά χρηματοδοτηθήκαν από τις περικοπές εκείνων που αυτοκτόνησαν λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης και της ανέχειας , και εκείνων που τρώνε στα συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας.

Πρίν πάει ό καθένας από εμάς να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, να δεί καλά της διαφημίσεις στην τηλεόραση και να σκεφτεί, ότι έχουν γίνει από τα χρήματα που έχει πληρώσει ο ίδιος ο συνταξιούχος, ο μισθωτός, και ο φορολογούμενος Έλληνας.

Από Καρδιάς
Κωστής Δαμαβολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου