" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Συμφωνία Ρώσων επιχειρηματιών με το δήμο Πάφου για αξιοποίηση του λιμανιού της πόλης


Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ Ρώσων επιχειρηματιών και Δήμου Πάφου για αξιοποίηση μέρους από το λιμανάκι της πόλης. Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε αφού και η Αρχή Λιμένων έδωσε τη συγκατάθεσή της για χρησιμοποίηση ξύλινης αποβάθρας στο λιμανάκι Πάφου.


Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι κατέληξαν στην Πάφο μετά από ενδιαφέρον που επέδειξαν για δραστηριότητα στην Πόλη Χρυσοχούς. Η περιοχή δεν διαθέτει υποδομές για να φιλοξενήσει τα σκάφη των Ρώσων κι έτσι αυτοί οδηγήθηκαν στην Πάφο. Τα δέκα σκάφη (ιστιοφόρα) φτάνουν τον Ιούλιο στο λιμανάκι Πάφου και θα χρησιμοποιούνται για μίνι κρουαζιέρες πέριξ της Κύπρου, αλλά και για εκπαιδεύσεις επίδοξων χειριστών σκαφών και δυτών.

Η συμφωνία θα αποφέρει τόσο τουριστικά έσοδα όσο και οικονομική δραστηριότητα από τις επιχειρηματικές ενέργειες, ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Πάφου. Εξάλλου, εάν το εγχείρημα πετύχει οι Ρώσοι επιχειρηματίες θα προσθέσουν άλλα 20 σκάφη στο λιμανάκι Πάφου προκειμένου να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διάλογος μεταξύ Ρώσων και Δήμου ήταν διάρκειας μόλις 15 ημερών και η καλή διάθεση των δύο πλευρών αποδείχθηκε αρκετή για να πέσουν υπογραφές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου