" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Γυαλιά- καρφιά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τρίπολης - Ένας πολίτης στο νοσοκομείο!



Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στην ψηφοφορία στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για την γνωμοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων μονάδας βιοαερίου στην θέση Μπέλμπερη Μαντινείας, στο πνευματικό κέντρο «Τρίπολη».

Από νωρίς αγρότες και κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην εγκατάσταση της μονάδας βιοαερίου είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο μέσα κι έξω από το πνευματικό κέντρο εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους.

Τους πολίτες επιτηρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Κατά την διεξαγωγή ψηφοφορίας για το συγκεκριμένο θέμα, όταν διαπιστώθηκε ότι κάποιοι εκ των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης άλλαξαν θέση από αυτή που είχαν την περασμένη Δευτέρα και στήριζαν την πρόταση του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη -που ήθελε την έγκριση της μελέτης, με όλες τις παρατηρήσεις των υπηρεσιών και των κατοίκων- μια ομάδα πολιτών παρενέβη, προπηλακίζοντας περιφερειακούς συμβούλους, αναποδογυρίζοντας τα έδρανα, πετάγοντας μπουκάλια με νερό.

Η αστυνομία παρενέβη και σταμάτησε τα επεισόδια κι έχει απομακρύνει τους πολίτες, ενώ μέσα βρίσκονται ο περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Εξαιτίας των επεισοδίων η συνεδρίαση διεκόπη για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ ένας πολίτης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρίπολης.

Μετά τα επεισόδια ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του ΠΕΣΥ η οριστική διακοπή της συνεδρίασης.





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου