" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΨΗΦΙΖΕΙΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ -ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ" ; ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!



Ο Μ. Τρεμόπουλος επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων (τότε) από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, τον Νοέμβριο του 2006, κατά την παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού», ενός εγχειριδίου γραμμένου στο ιδίωμα των Σκοπίων, το οποίο προβάλλεται έντονα από τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς της FYROM για να «τεκμηριωθεί» η… μακεδονικότητα του κρατιδίου και η ύπαρξη δικής τους εθνικής μειονότητας μέσα στην Ελλάδα.

( Από το μπλογκ «Παιδεία», διαβάζουμε σχετικά) : Σε κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση μεταξύ του πάνελ και των ακροατών και ο Τρεμόπουλος εκνευρισμένος βγάζει ακόμα ποιό "πατριωτικά" πιστεύω και αρχίζει να βρίζει τους Κρητικούς Μακεδονομάχους. Οπως ίσως γνωρίζετε όσοι ασχολείστε με την ιστορία μας, οι περισσότεροι οπλαρχηγοί των Μακεδονομάχων ήταν Κρητικοί αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, που ήρθαν χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και μόνο από την αγάπη τους για την Πατρίδα και την Ελληνική Μακεδονία που στέναζε κάτω από τους προγόνους των Σκοπιανών, Βουλγάρους κομμιτατζήδες και τους Τούρκους.

"Τρέμουν οι εχθροί μου. Και αν θέλετε να ξέρετε, τις καταλήξεις αυτές σε -όπουλος στη δυτική Μακεδονία τις δώσανε Πελοποννήσιοι γραφιάδες. Γιατί αυτός ο τόπος, είτε κατοικούνταν από Ελληνες είτε από Εβραίους, Οθωμανούς, οτιδήποτε, υπέφερε από τους Πελοποννήσιους γραφιάδες και από τους Κρητικούς χωροφύλακες. Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να σβηστεί μονοκοντυλιά."
Στο τέλος της συνέντευξης ο Τρεμόπουλος εξηγεί τι τον συνδέει με τα Σκόπια. Εκανε εκεί μεταπτυχιακό στην "εθνική μειοδοσία". Διαβάστε τα λόγια του.

"Βρέθηκα στα Σκόπια πολύ νωρίς, επειδή αυτό επέβαλε και το μεταπτυχιακό μου, γύρω στο 1991. Ο Θανάσης Παρίσης ήταν πολύτιμος συνεργάτης. Ενα από τα πρώτα ερωτήματα που έθεσα όταν βρέθηκα πρώτη φορά στα Σκόπια ήταν “Και εγώ είμαι Μακεδόνας. Και εσύ δεν πρέπει να βρεις έναν προσδιορισμό ώστε να μην υπάρχει σύγχυση;” Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: “Εσύ έχεις μια ταυτότητα. Είσαι Ελληνας και δευτερευόντως Μακεδόνας. Οταν εγώ δεν θέλω να είμαι ούτε Ελληνας, ούτε Αλβανός, ούτε Σέρβος, ούτε Βούλγαρος, τότε τι είμαι;” 
Εχει λοιπόν υποχρέωση να σεβαστεί κάποιος αυτό το ερώτημα και να δώσει εκείνες τις απαντήσεις που είναι αντίστοιχες με το πνεύμα της ανοχής στη διαφορά που θα υπερασπιζόμαστε σε κάθε ευκαιρία῾."

Μαζί με τον κ. Τρεμόπουλο βρισκόταν ο εκπρόσωπος του κόμματος Ουράνιο Τόξο κ. Βοσκόπουλος, ο οποίος είπε ότι είναι «εθνικά Μακεδόνας, για πολιτικούς λόγους», ο κ. Ονσούνογλου («Οθωμανός», κατά δήλωσή του), ο κ. Τριαρίδης που είπε ότι είναι «ελληνόγλωσσος Σαλονικιός» και συνέχισε: «Αυτοπροσδιορίζομαι και εγώ, όπως όλοι, ως ενας ελληνόγλωσσος Σαλονικιός, ο οποίος είμαι  :Α-ΕΘΝΟΣ,ΑΘΕΟΣ,ΑΠΑΤΡΙΣ …»
Ο άλλος ακούγεται να λέει: «Από τις εκδόσεις Μπατάβια… το θεωρώ ως ένα είδος ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ μιας ιστορικής αδικίας σε βάρος μιας ομάδας συμπολιτών μας, που είχαν την ατυχία να βρεθούν μέσα στην δίνη των Βαλκανικών Εθνικισμών και ειδικότερα του Ελληνικού Εθνικισμού, που έδρασε στο εσωτερικό της χώρας μας, πολτοποιώντας την ιδιαιτερότητα μιάς μειωνότητας…»

Διαβάστε ακόμη:
Όπως αποκάλυψε το τρωκτικό (βλέπε σχετικές αναρτήσεις: http://troktiko.blogspot.com/2009/05/marfin.html και http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_4711.html), ο Βγενόπουλος και η Marfin έχουν αποδεδειγμένα, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι Οικολόγοι Πράσινοι, πάρει 6 ολοσέλιδες καταχωρήσεις εντός του 2008 και του 2009 στην ΕΠΙΣΗΜΗ εφημερίδα του κόμματος, την Πράσινη Πολιτική (κι ας λέει ο εκδότης ότι δεν είναι επίσημη, πώς γίνεται 16 σελίδες να γράφουν ψηφίστε Οικολόγους Πράσινους και να μην είναι επίσημη;). Το αντίτιμο από αυτές τις καταχωρήσεις είναι 20.000 Ευρώ, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να εισπράττουν. Η δε σελίδα της εφημεριδούλας που κυκλοφορεί σε 3.000 αντίτυπα χρεώθηκε στην Marfin από τους Οικολόγους Πράσινους 4.000 Ευρώ, όσο περίπου εισπράττει για μια σελίδα (χωρίς το αγγελιόσημο και το ΦΠΑ) μια σαββατιάτικη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. Β. Κρατικές χρηματοδοτήσεις – Τρεμόπουλος Ο Μ. Τρεμόπουλος ισχυρίζεται ότι έχει πολύ μικρό εισόδημα. Είναι όμως επαγγελματικό στέλεχος (αντιπρόεδρος) της Αντιγόνης, μια Μη κυβερνητική οργάνωση που ρουφιανεύει την Ελλάδα στους διεθνείς οργανισμούς για περιστατικά βίας και ρατσισμού –όχι ότι δεν υπάρχουν, η Αντιγόνη όμως ακόμη και ασημαντότατα θέματα τα κάνει κολοσιαία… Η εν λόγω οργάνωση χρηματοδοτείται, σύμφωνα με το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, με 180.000 Ευρώ τον χρόνο από κρατικούς πόρους για να κάνει διάφορα projects (http://olympia.gr/2009/04/05/greekblock/). Οι υπολογισμοί όμως που έκανε ένας προσεκτικός αναγνώστης δείχνουν έσοδα 350.000 Ευρώ τον χρόνο, εκ των οποίων 120.000 κρατικοί πόροι από το υπουργείο Απασχόλησης (http://greekblock.blogspot.com/2009/04/ ... _3526.html)…. Γ. Κρατικές χρηματοδοτήσεις - Χρυσόγελος Ο τρίτος υποψήφιος για τις ευρωεκλογές των Οικολόγων Πράσινων, ο Νίκος Χρυσόγελος είναι επί σχεδόν 20 χρόνια πρόεδρος στην περιβαλλοντική οργάνωση ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ενώ επί πολλά χρόνια ήταν και πρόεδρος στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ SOS. Και οι δύο οργανώσεις υπήρξαν από τις αγαπημένες του πρώην υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος τις επιχορηγούσε με σημαντικά ποσά καθ’ όλη την διάρκεια της δεκαετίας του 1990 για να κάνουν περιοδείες στις Κυκλάδες με ένα καΐκι και να «ευαισθητοποιούν» τον κόσμο να διατηρεί καθαρές τις θάλασσες. Τα ποσά που έδινε κάθε χρόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ κυμαίνονταν περί τα 70 εκατομμύρια δραχμές, κι αυτό γινόταν χωρίς δημόσια προκήρυξη για να υποβάλουν προτάσεις προγραμμάτων και άλλες ΜΚΟ. Όμως, οι οργανώσεις του κου Χρυσόγελου δεν υποστηρίχθηκαν μόνο από τον Λαλιώτη, αλλά και από τον σκληρά καθυβριζόμενο από τους Οικολόγους Πράσινους (για το ξεκάρφωμα;) νυν ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Εντυπωσιάζει η αποδοχή της έκτακτης επιχορήγησης που έδωσε πέρυσι το ΥΠΕΧΩΔΕ σε διάφορες περιβαλλοντικές ΜΚΟ, με το Μεσόγειος SOS να είναι η μόνη οργάνωση που εισέπραξε τα 100.000 Ευρώ, όταν η Greenpeace, το WWF, η Ορνιθολογική και οι φωκάδες απέρρριψαν κάθε χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ… Δείτε: http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.act ... eID=391058.

Επίσης ο Μ. Τρεμόπουλος το 2008 είχε προτείνει στον Δήμο Θεσσαλονίκης «να τιμηθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ γιατί είναι παιδί της πόλης»

2 σχόλια:

  1. Μια Εθνικιστική Κυβέρνηση γράφει την αληθινή ιστορία και τελειώνει κάθε είδος πολιτικών σκουπιδιών !!! Χ.Τ.20-6-2019

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ὁρθῶς ! Τό θέμα εἶναι,ἀγαπητέ Χρῆστο Τσιάρτα,ποῦ εἶναι ἡ Ἐθνική Κυβέρνησις; Ποῦ εἶναι οἱ ἀγνοί,ἄδολοι,ἀνιδιοτελεῖς ἀγωνισταί πού θά ἐμπνεύσουν τούς πολίτες ;

      Ἐδῶ,ἀπό συστάσεως νέο-ἑλλαδικοῦ κράτους ἔχει γίνῃ καί γίνεται πολύ δουλειά ὥστε νἀ ἀμαυρωθῆ ὅτι χαρακτηρίζεται ἀπό ἐθνικά ἰδεώδη,ἀξίες,ἀρχές.Δυστυχῶς,φοβοῦμαι πώς εἶναι πολύ ἀργά...

      Βεβαίως,μένουμε εἰς τάς ἐπάλξεις τοῦ Ἀγῶνος,ἕως τήν ὑστάτην στιγμή ! Ὅπλα ΔΕΝ παραδίδουμε !

      Ὑπέρ πάντων,ὁ Ἀγών ! ! !

      Διαγραφή