" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Yevgeny Prigozhin : Ἡ Ῥωσσία ἐπέτυχε αὐτό πού ἤθελε στήν Οὐκρανία, τώρα πρέπει νά ἑδραιωθῇ ...

 Ο επικεφαλής της πιο σημαντικής ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner Group, Yevgeny Prigozhin, απηύθυνε μια αναπάντεχη έκκληση προς το Κρεμλίνο να κηρύξει το τέλος του πολέμου προκειμένου να εδραιώσει τα εδάφη που έχουν ήδη κερδίσει .

Μια δήλωση της Παρασκευής του Prigozhin που δόθηκε στη δημοσιότητα από την  υπηρεσία Τύπου του  υποδηλώνει ότι είναι καιρός να κηρύξουμε «νίκη» και να επικεντρωθούμε στην πλήρη εγκαθίδρυση του ρωσικού ελέγχου στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας. 

ἀπό ἐδῶ

«Για τις αρχές [της Ρωσικής Ομοσπονδίας ] και για την κοινωνία στο σύνολό της, είναι απαραίτητο να τεθεί κάποιου είδους τολμηρή τελεία στην "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" », είπε ο επικεφαλής της Βάγκνερ.

Η σπάνια δήλωση συνεχίζει : «Η ιδανική επιλογή είναι να ανακοινώσουμε το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, να ενημερώσουμε όλους ότι η Ρωσία πέτυχε τα αποτελέσματα που σχεδίαζε, και κατά μία έννοια, το πετύχαμε πραγματικά . Έχουμε εξοντώσει έναν τεράστιο αριθμό στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μπορούμε από πλευράς μας, να θεωρούμε ότι το έργο μας έχει ολοκληρωθεί».

«Θεωρητικά, η Ρωσία έχει ήδη πάρει αυτό που επεδίωκε, καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος του ενεργού ανδρικού πληθυσμού της Ουκρανίας, εκφοβίζοντας ένα άλλο τμήμα της που έχει καταφύγει στην Ευρώπη».

Ο Prigozhin  συνέχισε: «Η Ρωσία απέκοψε την Αζοφική Θάλασσα και ένα μεγάλο κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας, κατέλαβε ένα μεγάλο μέρος του εδάφους της Ουκρανίας και δημιούργησε έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία» και τόνισε ότι η Ρωσία μπορεί «να εδραιώσει την παρουσία της, προσκολλώντας αυτά, στα ήδη υπάρχοντα εδάφη».

Ωστόσο, σημείωσε ότι «αν νωρίτερα η Ουκρανία ήταν μέρος της πρώην Ρωσίας, τώρα είναι ένα κράτος απολύτως εθνικού προσανατολισμού».

Αυτό έρχεται καθώς η Βάγκνερ ηγείται της σε μεγάλο βαθμό της επιτυχημένης επίθεσης για την κατάληψη του Μπαχμούτ και των γύρω περιοχών της περιοχής του Ντόνετσκ. Τουλάχιστον το 80% της σε μεγάλο βαθμό κατεστραμμένης πόλης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια της Ρωσίας. 

Μια ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας το Σάββατο ανέφερε ότι «οι μονάδες επίθεσης Βάγκνερ προέλασαν επιτυχώς, καταλαμβάνοντας δύο συνοικίες στα βόρεια και νότια προάστια της πόλης». Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν επίσης γενικά αναγνωρίσει τη σταθερή προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.

( ἀπό ἐδῶ


Ἡ Πελασγική

5 σχόλια:

  1. Τι διπλό παιχνίδι παίζεται στην Ουκρανία και Ρωσία.....;;;
    Ο πριγκοζιν είναι 50% Εβραίος.... τουλάχιστον.....
    Θα γίνει ο ήρωας της Ρωσίας καί θά διεκδικήσει την εξουσία στην Ρωσία....
    Είναι ένα πιθανό σενάριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους κοροιδευουν οι Ρωσοι τους δυτικους και τα Μεσα ενημερωσης τους κανονικα και με τον νομο!

    Ο Πριγκοζιν ελεγε οτι δεν εχουν σφαιρες και πηραν και το Μπαχμουτ! Λεει ετσι γιατι σειρα παιρνουν οι Ζαποριζα και η Οδησσος.

    Οι Ρωσοι θελουν ολοι την Ουκρανια και μια ωρα θα την παρουν ολη. Μετα ακολουθουν Γεωργια, Πολωνια και Βαλτικες χωρες χρησιμοποιοντας κανονικο στρατο με προηγμενη τεχνολογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

      Πιθανῶς νά ἔχῃς δίκαιο ἐπεί δή στήν ἑπομένη ἀνάρτησιν : https://sxolianews.blogspot.com/2023/04/blog-post_63.html
      μεταξύ ἄλλων ἀναφέρεται στό θέμα : ο στρατιωτικός δημοσιογράφος German Kulikovsky ἀπό τό κανάλι "Older Edda" του Telegram ἔγραψε πώς δέν πρέπει νά πέσῃ στήν παγίδα τῆς ἐκεχειρίας ἡ Ῥωσσία διότι :

      « ...μια εκεχειρία στα σημερινά σύνορα εγγυάται την επανέναρξη των εχθροπραξιών λίγα χρόνια αργότερα, «όταν το ΝΑΤΟ παρόλα αυτά αυξήσει τη στρατιωτική του παραγωγή και φορτώσει στην Ουκρανία μια πραγματικά μεγάλη ποσότητα σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού - από όλμους μέχρι μαχητικά»...

      Πιθανῶς λοιπόν νά ἔχῃς δίκαιο. Ὅμως μία ἐρώτησιν : Μέ τήν δυτική Οὐκρανία τί μπορεῖ νά κάνουν οἱ Ῥῶσσοι ; Μήν ξεχνᾶς πώς καί καθολικοί εἶναι καί ἀπαγορεύουν διά ροπάλου τήν ρωσσική γλῶσσα ἀλλά καί δέν ξεχνοῦν τό Γολοντομόρ. Πολύ δύσκολα τά πράγματα σ᾿αὐτή τήν πλευρά τῆς Οὐκρανίας.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Πιστευω οτι στοχος των Ρωσων ειναι να καθαρισουν την Ουκρανια και απο αυτους για να μεινουν μονο οι Ορθοδοξοι και οσοι αγαπουν την Ρωσια!

    Απλα μολις πεσει το καθεστως Ζελενσκι οι Ουκρανοι που υποστηριζουν την Ρωσια θα εκδηλωθουν υπερ της χωρις φοβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή