" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Τό Ζελένσκυ,ἡ Προεδρία τῆς Ῥωσσίας στό ΣΑΗΕ καί οἱ " προληπτικές ἐπιχειρήσεις αὐτοάμυνας" τοῦ Ἰσραήλ...

 


Ἡ κυβέρνησις τῆς Ἰταλίδος Ἐθνικίστριας,Τζιόρτζια Μελόνι,ἔβαλε πλώρη γιά νέα ἀπαγόρευσιν. Πρῶτα ἦσαν τά ἔντομα στήν διατροφή, μετά τά ψεύτικα κρέατα ἐργαστηριακῆς προελεύσεως καί τώρα ἔρχεται ἡ ἀπαγόρευσις ξένων λέξεων σέ ἐπίσημες ἐπικοινωνίες.

Μια ομάδα νομοθετών από το κυβερνών κόμμα Brothers of Italy πρότεινε την απαγόρευση της χρήσης ξένων λέξεων και όρων στη δημόσια διοίκηση, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Ιταλίας.

Το νομοσχέδιο εισήχθη την Παρασκευή από τον Fabio Rampelli, αντιπρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Κάτω Βουλής του ιταλικού κοινοβουλίου, και εγκρίθηκε από περισσότερους από 20 βουλευτές. Το όνομα της Πρωθυπουργού Τζιόρτζια Μελόνι συμπεριλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που υποστήριξαν το νομοσχέδιο.

Το προσχέδιο επιδιώκει να καταστήσει υποχρεωτικά τα ιταλικά «για την προώθηση αγαθών και δημόσιων υπηρεσιών στην εθνική επικράτεια» και θα επιβάλει πρόστιμα μεταξύ 5.000 ευρώ και 100.000 ευρώ. Η νομοθεσία θα ισχύει επίσης για δημόσιους φορείς, όπως ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Rai.

Σύμφωνα με συνοδευτικό σημείωμα, το νομοσχέδιο στοχεύει να σταματήσει τη διάδοση ξένων όρων και το έγγραφο αναφέρει ότι, από το 2000, ο αριθμός των αγγλικών λέξεων που έχουν εισέλθει στη γραπτή γλώσσα έχει αυξηθεί περισσότερο από 770%. Προσθέτει ότι η αυξανόμενη χρήση αυτών των λέξεων «εξευτελίζει και αφανίζει» την εθνική γλώσσα και ότι «η αγγλομανία… έχει επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο»... ( διαβᾶστε ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ

Ἀπό τήν ἄλλη ἔνα ἀκόμη χαστούκι δέχθηκε ἡ Δύσις ὅταν ἔπεσε στό κενό ἡ προσπάθεια ἀπομόνωσης τῆς Ῥωσσίας ἀπό τό Συμβούλιο Ἀσφαλείας τῶν Ἡνωμένων Ἐθνῶν ὅπου τελικῶς ἡ Ῥωσσία ἔλαβε τήν Προεδρία. 


Οι δυτικές χώρες απέτυχαν στις προσπάθειές τους να κάνουν τη Ρωσία παρία στην παγκόσμια σκηνή, καθώς η χώρα έχει αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ), δήλωσε το Σάββατο ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών Πάβελ Γιαμπλόνσκι.

Μιλώντας στο Telewizja Republika TV, ο Jablonski κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα, ο οποίος μίλησε κατά της ανάληψης της Μόσχας στον ηγετικό ρόλο στο ΣΑΗΕ την 1η Απριλίου, χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα κακόγουστο αστείο» .

«Αυτό δεν είναι καθόλου αστείο, γιατί δυστυχώς, χρησιμεύει ως απόδειξη ότι στους διεθνείς οργανισμούς, αυτός ο μηχανισμός απομόνωσης της Ρωσίας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε», είπε ο Jablonski, επαναλαμβάνοντας ότι η Βαρσοβία θέλει να αφαιρέσει τη Μόσχα από την ευκαιρία να επηρεάσει άλλες χώρες. .

Πρόσθεσε ότι η προεδρία της Ρωσίας στο Συμβούλιο δεν προμηνύει καλό για κανέναν, προτείνοντας ότι θα πρέπει να «αποκλειστεί ή να ανασταλεί» από τον ΟΗΕ και το ΣΑΗΕ. Ωστόσο, η Ρωσία είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του συμβουλίου και έχει δικαίωμα αρνησικυρίας, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατο τον αποκλεισμό της.

Ο Jablonski παραδέχτηκε ότι παρά τη σύγκρουση στην Ουκρανία, η Μόσχα έχει πολλούς συμμάχους σε άλλες χώρες, ειδικά εκείνες που κάποτε ήταν δυτικές αποικίες.

Η Ρωσία ανέλαβε την εκ περιτροπής μηνιαία προεδρία του ΣΑΗΕ το Σάββατο, η οποία περνά από χώρα σε χώρα μεταξύ των 15 κρατών μελών της, ακολουθώντας την αγγλική αλφαβητική σειρά από το 1946... ( ἐδῶ τό θέμα ) 

Διαβᾶστε σχετικῶς μέ τήν τοιχογραφία πού κοσμεῖ τήν αἴθουσα συνεδριάσεων τοῦ ΣΑΗΕ, ἐδῶ. Ἐπίκεντρο ὁ ἀναγεννημένος Φοίνικας 

Καί βεβαίως δέν μποροῦσε νά λείψῃ ἡ παρέμβασις τοῦ καραγκιοζάκου Ζελένκσυ μετά τήν ἀνακοίνωσιν ἀναλήψεως τῆς Προεδρίας τοῦ ΣΑΗΕ ἀπό τήν Ῥωσσία : 

Αργά το βράδυ της 1ης Απριλίου δήλωσε : «οι υπεύθυνοι για την τρομοκρατία» δεν πρέπει να επιτρέπεται να προεδρεύουν σε διεθνή όργανα. Ο ρωσικός στρατός σκότωσε άλλο ένα παιδί της Ουκρανίας, ένα αγοράκι 5 μηνών από την Αβντιγιέβκα... Και την ίδια στιγμή, η Ρωσία προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε ο Ζελένσκι.

Ἀπό κοντά καί ὁ Μπορέλ τῆς Ε.Ε. γιά νά στείλῃ τίς δικές του προειδοποιήσεις : 

«Παρότι είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρωσία παραβιάζει συνεχώς την ίδια την ουσία του νομικού πλαισίου του ΟΗΕ. Η ΕΕ θα σταθεί ενάντια σε οποιαδήποτε κατάχρηση από τη ρωσική προεδρία» (ἐδῶ)

Ὄχι πώς περιμέναμε κάτι διαφορετικό ἀπό τούς ἐπικεφαλής τῆς Ε.Ε. Ὅσο γιά τό Ζελένσκυ εἴδατε τί ἐπικαλέστηκε ; Τόν θάνατο ἑνός παιδιοῦ ! Λές καί σ᾿ἕναν πόλεμο δέν ὑπάρχουν ἀπώλειες στούς ἀμάχους. Ἀλλά τέτοιος ἠθοποιός ! Μά ἤξεραν τί ἐπέλεγαν γι᾿αὐτό ἄλλως τε τόν ...χρυσοπληρώνουν κυριολεκτικῶς ! 


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι, πρώην κωμικός, αναδείχθηκε ως ο «πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός» του 2022, αστειεύτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ σε ανάρτηση στο Instagram το Σάββατο. Οι Τραμπ έχουν επανειλημμένα επικρίνει τον όγκο της αμερικανικής βοήθειας προς την κυβέρνηση του Ζελένσκι.

Ο Τραμπ Τζούνιορ μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο από μια συνομιλία στο Twitter, στην οποία το «Daily Loud» ανέφερε τον Τομ Κρουζ ως τον πιο ακριβοπληρωμένο ηθοποιό του 2022. «Στην πραγματικότητα ο Ζελένσκι ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός», απάντησε ένας σχολιαστής, προσθέτοντας ότι ο Ουκρανός ηγέτης κέρδισε «18 δισεκατομμύρια δολάρια» σε σύγκριση με τα 100 εκατομμύρια δολάρια του Κρουζ.

«Το έλεγξες; » παρατήρησε ο Τραμπ Τζούνιορ. «Ωστόσο, νόμιζα ότι ο αριθμός ήταν 130.000.000.000,00 δολάρια».

Τόσο ο σχολιαστής όσο και ο Τραμπ Τζούνιορ έκαναν λάθος τα στοιχεία τους. Από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει περίπου 113 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο, εκ των οποίων περισσότερα από 75 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εκταμιευθεί, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία. Γερμανική δεξαμενή σκέψης.

Ἐάν ληφθεί υπόψη η βοήθεια από την ΕΕ και τα μεμονωμένα μέλη της, καθώς και από τους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το συνολικό ποσό που έχει σταλεί στο Κίεβο ανέρχεται σε περισσότερα από 143,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ή σχεδόν 25 φορές τον αμυντικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας για το 2021.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ αναφέρθηκε στον Ζελένσκι ως «αχάριστη βασίλισσα της διεθνούς ευημερίας» αφού ο Ουκρανός ηγέτης ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον τον Δεκέμβριο για να ζητήσει από τις ΗΠΑ περισσότερη στρατιωτική βοήθεια... ( ἐδῶ

Καί τέλος οἱ γνωστοί τρομοκράτες ξανακτύπησαν : 


Η αεράμυνα της Συρίας ενεργοποιήθηκε ως απάντηση σε ένα κύμα «ισραηλινής επιθετικότητας» για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες
, μετέδωσε την Κυριακή το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA).

Η επίθεση έγινε από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου γύρω στις 12:35 τοπική ώρα, με στόχο την πόλη Χομς και τα περίχωρά της, δήλωσε στο SANA ανώνυμος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Η τελευταία αεροπορική επιδρομή έγινε μετά από δύο νύχτες επιδρομών στη συριακή πρωτεύουσα και τα προάστια της. Το πρώτο μπαράζ πυραύλων έπληξε τη Δαμασκό νωρίς την Πέμπτη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα. Ο συριακός στρατός κατηγόρησε τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ότι διεξήγαγαν την επίθεση, η οποία προήλθε από την κατεύθυνση των κατεχόμενων από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν και τραυμάτισε τουλάχιστον δύο στρατιώτες, εκτός από την πρόκληση ορισμένων «υλικών ζημιών» .

Ένα άλλο κύμα πυραύλων στόχευσε μια τοποθεσία στην ύπαιθρο της Δαμασκού το επόμενο βράδυ γύρω στις 12:17 π.μ. τοπική ώρα, αλλά δεν υπήρξαν θύματα, σύμφωνα με τον συριακό στρατό.

Ωστόσο, το Ιράν επιβεβαίωσε αργότερα ότι ένας στρατιωτικός εκπαιδευτής από το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) σκοτώθηκε στο χτύπημα της Παρασκευής, υποσχόμενος ότι η «εγκληματική» πράξη του Ισραήλ δεν θα μείνει «αναπάντητη».

Ο Ισραηλινός Στρατός δεν έχει σχολιάσει καμία από τις επιθέσεις, σύμφωνα με τη μακροχρόνια πολιτική του να μην συζητά επιχειρήσεις που διεξάγονται εκτός της χώρας. Ωστόσο, τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έχουν βομβαρδίσει επανειλημμένα στόχους εντός της Συρίας την τελευταία δεκαετία, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να έχει αναγνωρίσει κάποτε ότι υπήρξαν  «εκατοντάδες» χτυπήματα.

Στις περιπτώσεις που οι IDF σχολιάζουν τις επιθέσεις, ισχυρίζονται ότι χτυπούν στόχους του Ιράν και της Χεζμπολάχ σε προληπτικές επιχειρήσεις αυτοάμυνας ενάντια στην αυξανόμενη επιρροή της Τεχεράνης στη Συρία

Η Δαμασκός έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για τις επιδρομές ως παραβίαση της συριακής κυριαρχίας, χωρίς αποτέλεσμα. ( ἐδῶ)

Καταλάβατε ; " Η Δαμασκός έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για τις επιδρομές ως παραβίαση της συριακής κυριαρχίας, χωρίς αποτέλεσμα. " 

Γιατί νά ἔχουν ἀποτέλεσμα οἱ διαμαρυτίες της ; τί εἶναι, Οὐκρανία ; 

Σ᾿ἄλλους μπαίνουν οἱ ταμπέλες τῶν τρομοκρατῶν καί δολοφόνων. Ὄχι στό Ἰσραήλ !!! Αὑτοί ἁπλῶς κάνουν " προληπτικές ἐπιχειρήσεις αὐτοάμυνας χτυπώντας στόχους τοῦ Ἰράν καί τῆς Χεζμπολάχ" !!! 

Ἤμαρτον Θεέ μου,ποιούς δουλεύουν ; Τά γκόϊμ τῆς Δύσης πού σκύβουν συνέχεια τό κεφάλι καί σιωποῦν...


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου