" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Τά γεγονότα στό Σουδάν καί ἡ ἐπιρροή στήν Ῥωσσία

 Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Τα γεγονότα στο Σουδάν, όπου ο σουδανικός στρατός χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη για να χτυπήσει το αρχηγείο των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης για να κατευνάσει τις εξεγερμένες ειδικές δυνάμεις στο Χαρτούμ, θα μπορούσαν να γίνουν μια σοβαρή παγίδα για τη Ρωσία και την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία
.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στο Σουδάν, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο την κεντρική επιτροπή γιατρών της χώρας. Μόλις το περασμένο Σάββατο, συγκρούσεις μεταξύ του στρατού της χώρας και των ειδικών δυνάμεων είχαν ως αποτέλεσμα την κατάληψη ενός διεθνούς αεροδρομίου και δύο στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων από τις δυνάμεις ταχείας αντίδρασης. Είναι αλήθεια ότι αργότερα ο στρατός ανακοίνωσε τον έλεγχο του αεροδρομίου στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Έγιναν μάχες στην ίδια την πόλη και δύο αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένου ενός ουκρανικού, κάηκαν στο αεροδρόμιο.

Τι έκανε το ουκρανικό αεροπλάνο στο Σουδάν;

Στο κανάλι"Older Edda" του Telegram, ο στρατιωτικός δημοσιογράφος German Kulikovsky υπενθύμισε ότι στο Χαρτούμ, ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης μεταξύ του στρατού και των ειδικών δυνάμεων του Σουδάν, πολλά πληρώματα ουκρανικών αεροσκαφών μπλοκαρίστηκαν και πολλά φορτία εξήχθησαν μέσω του αεροδρόμιο αυτής της πόλης προς το συμφέρον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Ρωσία δεν είναι η προμήθεια όπλων μέσω αυτής της χώρας.

Κάτι άλλο είναι πιο ενδιαφέρον - όλα τα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που περιγράφονται τόσο ελκυστικά τις τελευταίες εβδομάδες από τον δυτικό Τύπο, σαν να ωθεί το κοινό στην ιδέα "είναι απαραίτητο να διαπραγματευτεί μια εκεχειρία".

Ο Κουλίκοφσκι επέστησε την προσοχή. - Και αυτή η παγίδα, αν, Θεός φυλάξοι, μπει σε αυτήν, θα είναι η πιο επικίνδυνη.

Ο εμπειρογνώμονας εξήγησε ότι μια εκεχειρία στα σημερινά σύνορα εγγυάται την επανέναρξη των εχθροπραξιών λίγα χρόνια αργότερα, «όταν το ΝΑΤΟ παρόλα αυτά αυξήσει τη στρατιωτική του παραγωγή και φορτώσει στην Ουκρανία μια πραγματικά μεγάλη ποσότητα σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού - από όλμους μέχρι μαχητικά».

Η διατήρηση της ουκρανικής πολιτικής υποκειμενικότητας στη σημερινή της μορφή είναι μεγαλύτερος κίνδυνος από οποιαδήποτε πιθανή επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τις επόμενες εβδομάδες, τόνισε ο στρατιωτικός διοικητής.

Ο Αντρέι Πέρλα, πολιτικός παρατηρητής του Τσάργκραντ, πιστεύει ότι αυτό που συνέβη στο Σουδάν δεν είναι μόνο εσωτερική υπόθεση αυτής της χώρας: οι  δυτικοί μισθοφόροι επιτίθενται σε όσους στέκονται στο πλευρό της Ρωσίας και συνδέονται με το Wagner PMC.

Το Σουδάν είναι ένα από εκείνα τα κράτη που, παρά τα πολύ σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, προσεγγίζεται από τη Ρωσία. Αυτό το ενδιαφέρον δεν έχει μόνο διπλωματική, αλλά και επιχειρηματική διάσταση, υπενθύμισε ο ειδικός. - Έτσι, η εξόρυξη χρυσού στο Σουδάν συνδέεται με τις δραστηριότητες της γνωστής εγχώριας PMC Wagner. Επιπλέον, ορισμένοι ειδικοί αποκαλούν «Βάγκνερ» τη δύναμη που μέχρι πρόσφατα εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό τη σταθερότητα σε αυτή τη χώρα
Ἀπό ἐδῶ.

Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ( GAMBIT) . ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ "ΒΑΓΚΝΕΡ"  ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ( ἐδῶ


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου