" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Τό κατηγορητήριο Τράμπ ἡ «Ἐπιτομή κατάχρησης τῆς εἰσαγγελικῆς ἐξουσίας»


Εἶπε, ὁ πρώην Γενικός Εἰσαγγελεύς Bill Barr

«Τώρα, προφανώς, δεν έχουμε ακόμη το κατηγορητήριο, οπότε υπάρχει μια μικρή εικασία, αλλά, με βάση τις ειδήσεις, αν είναι ακριβείς, αυτό είναι ένα έκτρωμα », είπε ο Barr. «Είναι η επιτομή κατάχρησης της εισαγγελικής εξουσίας να κινηθεί μια υπόθεση που δεν θα ασκηθεί εναντίον κανενός άλλου. Κυνηγούν τον άνθρωπο, όχι έγκλημα. Και η νομική θεωρία, ειλικρινά, είναι αξιολύπητα αδύναμη. Είναι μια άθλια υπόθεση. Είναι — και είναι κρίμα. Είναι ένα επαίσχυντο επεισόδιο στην ιστορία μας, όπου αυτός ο τοπικός εισαγγελέας προσπαθεί να επηρεάσει την πολιτική διαδικασία φέρνοντας αυτή την υπόθεση».

«Αυτό είναι πολιτικά καθοδειγούμενο.ακριβώς όπως το είπατε. Νομίζω ότι όλοι το γνωρίζουμε αυτό, ή τουλάχιστον οι ρεπουμπλικανοί το γνωρίζουν όλοι», είπε ο οικοδεσπότης της εκπομπής, δημοσιογράφος Larry Kudlow. «Τι είναι αυτή η κουρελιασμένη νομική θεωρία; Ακόμα προσπαθώ να το καταλάβω.

«Λοιπόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ειδήσεων, το σοβαρότερο έγκλημα είναι τα ψευδή επιχειρηματικά αρχεία, που προφανώς αναφέρουν πληρωμές που έγιναν για την αποζημίωση του Michael Cohen, ο οποίος είχε πληρώσει την Stormy Daniels, και ο χαρακτηρισμός αυτών των πληρωμών ως νόμιμων πληρωμών», απάντησε ο Barr. 

( Διαβᾶστε ὁλόκληρη τήν συνέντευξιν τοῦ πρώην Γενικοῦ Εἰσαγγελέα, ΕΔΩ


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου