" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Ὁ Ἐρντογάν καλεῖ τόν μουσουλμανικό κόσμο νά ἑνωθῇ κατά τοῦ Ἰσραήλ


Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι. Είπε στον ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας ότι «ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη». Και οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Τεχεράνης.

Ο Ερντογάν και ο Ραΐσι συζήτησαν επίσης τις επιθέσεις της 5ης Απριλίου στο τέμενος αλ Άκσα. Σύμφωνα με το Reuters, στο τζαμί εισέβαλαν δύο φορές μέλη της αστυνομίας του Ισραήλ. Οι αξιωματικοί χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσουν τους πιστούς μέσα στο κτήριο.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι συνολικά 18 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν – 12 από αυτούς στην πρώτη επιδρομή και άλλοι έξι κατά τη δεύτερη επιδρομή. Εν τω μεταξύ, οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε τη σημασία της διατήρησης του καθεστώτος των ιερών περιοχών. Τόνισε επίσης την «λογική σκέψη» προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Τούρκος ηγέτης κατήγγειλε τις ενέργειες της ισραηλινής αστυνομίας στο al-Aqsa, χαρακτηρίζοντάς τις «κόκκινη γραμμή» για την Τουρκία. Είπε: 

«Καταδικάζω τις άθλιες πράξεις κατά της πρώτης qiblah των μουσουλμάνων στο όνομα της χώρας και του λαού μου και ζητώ να σταματήσουν οι επιθέσεις το συντομότερο δυνατό». 

Η επιδρομή στο τέμενος στην ισραηλινή πρωτεύουσα Ιερουσαλήμ έγινε κατά τη διάρκεια του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού και την παραμονή του εβραϊκού Πάσχα.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν είπε στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις θα απαντήσουν σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης αμάχων.

Ο Ερντογάν κατακεραυνώνει τον πρέσβη των ΗΠΑ και του λέει «να χρησιμοποιήσει το μυαλό του»

Ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε επίσης τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Τουρκία Τζεφ Φλέικ για συνάντηση με τον κύριο προεδρικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης - λιγότερο από δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών της χώρας.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας, ο Ερντογάν επανέλαβε τους επίσημους ρόλους που πρέπει να δείξουν σεβασμό διπλωμάτες όπως ο Φλέικ. Αφορούσε μια συνάντηση μεταξύ του πρέσβη και του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ντροπή σας, χρησιμοποιήστε το μυαλό σας», παρατήρησε ο Τούρκος πρόεδρος. «Είσαι πρέσβης. Ο συνομιλητής σας εδώ είναι ο πρόεδρος».

«Ενημερώστε τον πώς πρέπει να λειτουργεί ένας πρεσβευτήςΑν δεν ξέρει, δεν μπορεί να περάσει αυτήν την πόρταΠρέπει να δώσουμε στην Αμερική ένα μάθημα».( ἡ φωτό ἀπό ἐδῶ)

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι οι πόρτες του προεδρικού συγκροτήματος στην Άγκυρα είναι κλειστές για τον Φλέικ, ώστε να «γνωρίζει τη θέση του» και τα καθήκοντά του ως πρεσβευτής στην Τουρκία.

«Ενημερώστε τον πώς πρέπει να λειτουργεί ένας πρεσβευτής. Αν δεν ξέρει, δεν μπορεί να περάσει αυτήν την πόρτα. Πρέπει να δώσουμε στην Αμερική ένα μάθημα».

Οι εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία θα φέρουν τον Ερντογάν και τον Κιλιτσντάρογλου αντιμέτωπους στην προεδρική κούρσα. Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης έχει δεσμευτεί να ανατρέψει τον Ερντογάν και να αποκαταστήσει το κοινοβουλευτικό σύστημα. Ένα συνταγματικό δημοψήφισμα το 2017 είχε ως αποτέλεσμα τον Ερντογάν να εδραιώσει την εξουσία ως πρόεδρος.

Σύμφωνα με την Eastern Herald, ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι δεν θα επέτρεπε να παρασυρθεί η Τουρκία σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Η αποφυγή μιας αντιπαράθεσης με τη Μόσχα θα γινόταν ένα από τα προεκλογικά του συνθήματα. Εκτός από αυτό, ο Ερντογάν έχει επίσης εκφράσει την ετοιμότητά του να συμμετάσχει στην ειρηνική διευθέτηση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Δείτε αυτό το βίντεο με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λέει ότι η Ευρώπη υφίσταται τις συνέπειες των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Τό θέμα ἀπό : naturalnews.com

Νά βλέπῃς τούς τουρκαλάδες νά μήν καταλαβαίνουν τίποτε,ὅταν πρὄκειται νά προστατεύσουν τά συμφέροντά τους καί τῶν ὁμοφύλων τους,καί ν᾿ἀπειλοῦν εὐθέως ΗΠΑ καί Ἰσραήλ ! Καί ἀπό τήν ἄλλη νά ἔχῃς στήν χώρα σου τά πιό ὑποτακτικά πολιτικά ὄντα,ὄχι μόνον σήμερα ἀλλά ΠΑΝΤΑ καί μετά ν᾿ἀναρωτιέσαι τί φταίει γιά τήν κατάντια μας ; Ἴχνος ὑπερηφανείας...

Κάποιοι τούς ψηφίζουν ἐδῶ καί 50 χρόνια ἤ κάνω λάθος ; 


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,ευτυχώς που είμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί, "εὐτυχῶς" ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill. Καλή Ἀνάστασιν !

      Διαγραφή