" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Τά ῥωσσικά ὑποβρύχια “τελειώνουν” τούς τζιχαντιστές τοῦ Ἰσλαμικού Κράτους μέ πυραύλους Cruise - ΒΙΝΤΕΟ

 

Για πρώτη φορά οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πραγματοποίησαν μαζική εκτόξευση πυραύλων cruise του τύπου Kalibr από το υποβρύχιο «Ροστόφ να Ντόνου» το οποίο έπλεε ανοικτά της συριακής ακτογραμμής στην Μεσόγειο. Πρόκειται για την πρώτη υποβρύχια εκτόξευση αυτών των υψηλής ακριβείας πυραύλων Kalibr.

Σε ανάρτηση μας την 6η Νοεμβρίου 2015 με τίτλο «Οι ρωσικοί πύραυλοι cruise βάζουν φρένο στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ» είχαμε αναφερθεί στην τεχνολογική ανωτερότητα αυτών των πυραύλων μεγάλης εμβέλειας και είχαμε τονίσει ότι ο πύραυλος cruise 3M-54 Kalibr με κωδική ονομασία κατά ΝΑΤΟ «Sizzler» έχει την δυνατότητα να εκτοξεύεται από πλοία επιφανείας, από υποβρύχια και από αυτοκινούμενους εκτοξευτές στην ξηρά και μπορεί να πλήξει πλοία επιφανείας (αντιπλοϊκός πύραυλος) και στόχους επί του εδάφους. Ο Kalibr 3M-54, 3M-54E, 3M-54TE και 3M-54AE  όταν πλησιάζει σε ελάχιστο ύψος από το έδαφος ή την θάλασσα τον στόχο, αναπτύσσει υπερηχητική ταχύτητα μειώνοντας στο ελάχιστο τον χρόνο αντίδρασης του αντιπάλου.

Στο βίντεο βλέπουμε την μαζική εκτόξευση πυραύλων Kalibr από το ρωσικό υποβρύχιο και στόχους τζιχαντιστών στην Ράκκα της Συρίας που επλήγησαν.



1 σχόλιο: