" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

«Οἱ καμπάνες τῆς Μοσούλης θά ἠχήσουν πάλι».

Βίντεο ἀπό τό κανάλι πού ὑποστηρίζει τήν Χεζμπολάχ

 

 (τό κανάλι εἶναι τό :Electronic Resistance)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters :

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ θα κινηθούν για να ξαναπάρουν την βόρεια πόλη της Μοσούλης από το ισλαμικό κράτος, μετά την κατάληψη της δυτικής πόλης Ραμάντι, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Haider al-Abadi.

Η κατάληψη της Μοσούλης θα στερήσει από τους τζιχαντιστές το μεγαλύτερο κέντρο του πληθυσμού τους τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία, καταργώντας ουσιαστικά την κρατική δομή του ισλαμικού κράτους στο Ιράκ, και στερώντας του έτσι μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης και φέρνοντάς του ένα πλήγμα στην επιρροή του.


Η κατάληψη του Ραμάντι, θα δώσει στο στρατό μια σημαντική ψυχολογική ώθηση στην πορεία του προς τη Μοσούλη.

Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι περίπου 420 χιλιόμετρα (260 μίλια), εκτός από το δρόμο. Οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν την επίθεση την Τρίτη εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές από την πόλη, την οποία το Ισλαμικό Κράτος είχε υπό την κυριαρχία του από τον περασμένο Μάιο. Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, το 2014, σε μια επίθεση που ανάγκασε τις κυβερνητικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν το ένα τρίτο της ομάδας ιρακινών εδαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου