" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ἡ χρησιμότητα τῆς Ἀριστερᾶς

Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου

Η αριστερά είναι χρήσιμη; Θα έλεγα, εξαιρετικά! Η χρησιμότητά της είναι διαχρονική και πολυδιάστατη. 
 
Θα ξεκινήσω αμέσως με μερικές ιστορικές αναφορές:  Το μεγάλο κεφάλαιο, οι ελίτ  που σχεδιάζουν τις γεωστρατηγικές μεταβολές, αλλά και τα συμφέροντα μιας φυλής ''εκλεκτών'',  χρησιμοποίησαν την αριστερά το 1917 για να εντάξουν την Ρωσία σε μία νέα γεωπολιτική κατάσταση. Είναι γνωστές οι παρεμβασεις της αγγλοσαξονικής καπιταλιστικής προτεσταντικής ελίτ με την συνεργασία των ''εκλεκτών'', στην δημιουργία της επανάστασης των Μπολσεβίκων. (επ αυτού διαβάστε σχετικό άρθρο του Θεόδοτου) 

Σήμερα γνωρίζουμε πλέον, ότι οι ελίτ της παγκοσμιοποίησης προωθούν τις μαζικές μεταναστευτικές  ροές. Το 1988 στο φεστιβάλ της ιταλικής αριστερής εφημερίδας «Unita»( Κάτι αντίστοιχο με το δικό μας φεστιβάλ του «οδηγητή») που έγινε κοντά στην  Φλωρεντία,  οι ομιλητές είχαν δηλώσει: «θα φροντίσουμε να φθάσουν μαζικά μετανάστες, θα μας χρησιμεύσουν για να αναβιώσουμε την πάλη των τάξεων, και να εξαρθρώσουμε το δυτικό σύστημα και τη χριστιανική εκκλησία». Τα ίδια έκαναν και στην Αγγλία οι τροτσκιστές (σχετικό άρθρο μας εδώ).

Πρόσφατη ιστορία των ημερών μας: όλα εκείνα τα μέτρα που η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατούσε να περάσει, τα περνάει με την μέγιστη ευκολία η κυβέρνηση της αριστεράς, χωρίς ουδεμία ουσιαστική διαμαρτυρία.

Και τώρα έρχομαι σε ένα συγκεκριμένο και ιδιαίτερα διαφωτιστικό παράδειγμα: Τα ''δεκεμβριανά'' και ο θάνατος του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μία ιστορία κοινωνικής παραφροσύνης και εκμηδένισης της στοιχειώδους λογικής των μαζών. Ποιός θα ήταν ο λογικός  συνειρμός που εκείνες τις ημέρες  όλοι θα έπρεπε να κάνουν, και όμως κανένας δεν έκανε; Ο ακόλουθος: Πριν από αυτό το γεγονός, είχαμε άλλα παρόμοια στα οποία αστυνομικοί να σκοτώνουν χωρίς αιτία; Όχι. Άρα επρόκειτο για μεμονωμένο γεγονός. Ο υπεύθυνος για αυτό το συμβάν συνελήφθη από την αστυνομία και παραπέμφθηκε σε δίκη; Ναι. Τέλος. Τελεία και παύλα. Αν αυτή την στοιχειώδη λογική σκέψη, την έκαναν οι μαθητές, οι νέοι, οι φοιτητές, οι γονείς, οι καθηγητές κλπ, δεν θα είχε δημιουργηθεί εκείνο το κλίμα  που κάποιοι χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν τα έκτροπα. Με άλλα λόγια, όλοι αυτοί δεν στάθηκαν ικανοί να κάνουν έναν λογικό συνειρμό  που θα μπορούσε να τον κάνει ένας άνθρωπος με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης!

Μα θα που πείτε, δηλαδή η κοινωνία μας έχει τόσο χαμηλό δείκτη νοημοσύνης; Σίγουρα ιδιαίτερα ευφυής δεν είναι, όμως έναν τέτοιο λογικό συνειρμό θα μπορούσε να τον κάνει. Υπό έναν όρο: εάν αφηνόταν σε ηρεμία και χωρίς ψυχολογικές υποβολές. Βεβαίως έγινε το ακριβώς αντίθετο: τις κοινωνικές μάζες τις ερέθισαν μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε άλλο, τις υπέβαλαν, τις τάραξαν, τις ξεσήκωσαν. Ποιός ανέλαβε αυτή την υπηρεσία: Μα φυσικά η αριστερά. 
Ακόμη και εφέτος, ιδού τι έγραφε η ιστοσελίδα Iskra: «Αυτό που ακολούθησε ήταν μια έκρηξη οργής χωρίς προηγούμενο. Για έναν ολόκληρο μήνα ο αναβρασμός, οι κινητοποιήσεις, οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής συνεχίστηκαν. Βγήκε στο προσκήνιο η συσσωρευμένη αγανάκτηση, η απόρριψη του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου και η απαίτηση για ριζική κοινωνική αλλαγή. Ουσιαστικά, καταγράφηκαν εκείνες οι δυναμικές ανυπακοής, διεκδίκησης και αγώνα που θα σφραγίσουν και τα χρόνια μετά την είσοδο στα Μνημόνια. Ήταν ο Δεκέμβρης του 2008 το προανάκρουσμα των μεγάλων συγκρούσεων που θα σφραγίσουν για τα επόμενα χρόνια την ελληνική κοινωνία.7 χρόνια μετά το Δεκέμβρη καλούμαστε να ξαναπιάσουμε το νήμα της εξέγερσης της νεολαίας αλλά και του λαϊκού ξεσηκωμού.(…) Να συμμετέχουμε όλες και όλοι μαζικά στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα, οργανώσεις και κινήσεις της Αριστεράς την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, στις 2 μμ., στα Προπύλαια αλλά και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα

Ο συνήθως καλά πληροφορημένος Γάλλος δημοσιογράφος Thierry Meyssan, είχε πει σε μία συνέντευξη του, ότι οι βανδαλισμοί και ο ξεσηκωμός στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη του 2008, οργανώθηκε από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες (MI6) με σκοπό να φύγουν κεφάλαια από την Ελλάδα και να πάνε σε ξένες τράπεζες που τότε είχαν ανάγκη από ρευστό: «Ένα τεστ πραγματικών διαστάσεων πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Η  CIA και το MI6 έφεραν με λεωφορεία αχρείους που προσλήφθηκαν στο Κόσοβο και στην Αλβανία για να κάνουν ζημιές στα κέντρα των πόλεων στην Ελλάδα. Παρατηρήθηκε άμεση φυγή κεφαλαίων.» Ότι και να συνέβη, όποιοι και εάν ήταν οι σκοποί των συνωμοτών, δεν θα τα κατάφερναν  εάν η  νοοτροπία της αριστεράς δεν υπερκάλυπτε τα μυαλά της ελληνικής κοινωνίας.

Και  τώρα  ερχόμαστε στα ήθη: Υπάρχει  καμία αμφιβολία  ότι οι καπιταλιστικές  ελίτ προωθούν την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα; Καμία απολύτως, εξάλλου οι ίδιες το δηλώνουν ανοιχτά: «Wall  Street : Είκοσι οκτώ από τις μεγαλύτερες  χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις της χώρας, έκαναν μία πρωτοφανή επίδειξη ενότητας για την υποστήριξη του γάμου γκέι προτρέποντας το δικαστήριο να πατάξει τους νόμους του κράτους που απαγορεύουν τις ενώσεις του ιδίου φύλου»  Ποιός θεσμοθετεί νόμους υπέρ της ομοφυλοφιλίας; Η αριστερά.

Ελληνική Βουλή, o "ναός της δημοκρατίας"...
Συνοψίζοντας λοιπόν: Όταν οι ελίτ συλλάβουν ένα σχέδιο, η αριστερά προετοιμάζει και λειαίνει  το  έδαφος, ώστε μετά να γίνει η εφαρμογή αυτού του σχεδίου.

Θα αναρωτηθείτε : όλα αυτά η αριστερά τα κάνει διότι συνεργάζεται συνειδητά με τις ελίτ; Όχι φυσικά. Τα κάνει από βλακεία και αρρωστημένη  νοοτροπία. Το  αποτέλεσμα μετράει.

[ Επειδή, όπως έχουμε αποδείξει στο Θεόδοτο, και ο καπιταλισμός εντάσσεται στο αριστερό ρεύμα ,  γι΄ αυτό και η  ψευτο-δεξιά(ΝΔ) , ψηφίζει   υπέρ  των  ελευθερίων  ηθών.]


Η  ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ  ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ   ΣΤΗΝ  ΑΝΤΙΛΗΨΗ

Τώρα  θέλουμε να δείξουμε ότι το προφανές, η κοινή λογική , η στοιχειώδης πληροφόρηση, δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που ο κάθε άνθρωπος (πόσο μάλλον μία κυβέρνηση)  θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του όταν διαχειρίζεται τα κοινωνικά ζητήματα, εκλείπουν παντελώς από τα κόμματα της αριστεράς.

Το  φαινόμενο των σεξουαλικών βιασμών στο Πακιστάν και γενικότερα στην Ινδία, είναι τόσο μεγάλο ώστε να έχει απασχολήσει την διεθνή επιστημονική κοινότητα. Το ανέφερε  ποτέ  κανείς  αυτό μέσα στην βουλή; Πότε έγινε μία σοβαρή παρουσίαση της ανθρωπολογικής κοινωνιολογίας του Πακιστάν, μια που στην Ελλάδα φιλοξενούνται ουκ ολίγοι μετανάστες από αυτή την χώρα; Αναφέρω ενδεικτικά μερικές αναφορές  του  διεθνούς  τύπου: 




Το μέγεθος του φαινομένου είναι τόσο μεγάλο, που στην Αγγλική Βικιπαίδεια υπάρχει ειδική αφιέρωση: Rape in Pakistan και Rape in India. Σύμφωνα με τις μελέτες της καθηγήτριας  Shahla Haeri, o βιασμός στο Πακιστάν είναι «συχνά θεσμοθετημένος  και έχει τη σιωπηρή και κατά καιρούς  ρητή έγκριση του κράτους».

Πράγματι, αυτήν εμπειρία των ''εξωτικών συνηθειών''  την βιώσαμε στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια, με την υπόθεση της μικρής Μυρτώς που ακόμη παλεύει για την ζωή της.

Βέβαια, θα μου πείτε ότι τέτοιες συζητήσεις δεν χρειάζεται να γίνονται στην Ελληνική βουλή, αφού σύσσωμη η ιεραρχία της αριστερής κυβέρνησης, προ καιρού, πήγε να παρακολουθήσει ένα ειδικό πανεπιστημιακό σεμινάριο για αυτά τα ζητήματα  στο … θέατρο που έπαιζε ένα έργο για τον πολυπολιτισμό, ο φημισμένος καθηγητής ανθρωπολογίας…. Λάκης Λαζόπουλος.
Κατάντια  ανθρώπων…

Όμως στην Ευρώπη έχουν εισαχθεί και άλλου είδους ανθρωπολογικοί ''εξωτισμοί'': Το BBC αναφέρει: «Η κακοποίηση των παιδιών (από άτομα αφρικανικής καταγωγής) που συνδέεται με τον εξορκισμό και τη μαγεία είναι σε άνοδο. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι υπήρξαν  60 εγκλήματα που συνδέονται με την μαγεία στο Λονδίνο.». 
 
Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, ώστε η αστυνομία  του Λονδίνου αναγκάστηκε να δημιουργήσει ειδική ομάδα με την ονομασία ''Project Violet'' για να το αντιμετωπίσει. Το διανοείστε; Αστυνομία για να κυνηγάει τους μάγους που κάνουν ανθρωποθυσίες παιδιών στην Ευρώπη του 2016! Και οι άλλοι πάνε…στο θέατρο. Διαισθάνομαι ότι  θα αναφωνήσετε: πάνε στην φυσική τους  στέγη…

Δυστυχώς η ιδεολογία τυφλώνει, οδηγεί σε νοητικές ψευδαισθήσεις, βλέπει  κόσμους που δεν υπάρχουν, οραματίζεται κοινωνίες ανέφικτες, δημιουργεί πολιτικές  ανεφάρμοστες. Υπάρχει ένα αριστερό τραγούδι που ρωτάει: «Τι έχουν να χωρίσουνε λευκοί και μαύροι εργάτες;» Απάντηση: την ανθρωπολογία έχουν να χωρίσουνε, την ανθρωπολογία, ανόητοι άνθρωποι! 

Η ελαφρότητα του αριστερού ''είναι'', δεν οδηγεί μόνο σε αποδομημένες και παρακμιακές κοινωνίες, αλλά και στην δημιουργία εκείνης της  ψυχολογικής κατάστασης, που στην καθημερινή ζωή μας βιώνουμε όταν τύχει να συναναστραφούμε ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ: ανάμεσα σε αυτούς, είναι και οι αριστεροί.
 
ἀναδημοσίευσις ἀπό : Θεόδοτος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου