" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Κοσμοϊστορικές εξελίξεις : Ρωσία και Κίνα εγκαταλείπουν το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές !!! Έρχεται το πρώτο χτύπημα στη Δικτατορία του Δολαρίου


Oι κινεζικές εταιρείες είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν το δολάριο και να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με τις ρωσικές εταιρείες σε ρούβλια και γουάν, αντικαθιστώντας το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα ενώ θα δημιουργήσουν ανεξάρτητο οίκο αξιολόγησης ο οποίος θα είναι απολίτικος.

Αυτή είναι η απάντηση Μόσχας και Πεκίνου προς τις Η.Π.Α. και φαίνεται
ότι θα συμπαρασύρουν ή σκοπεύουν να συμπαρασύρουν σε αυτή την πολιτική εγκατάλειψης του δολαρίου και τα άλλα μέλη των BRICS, δηλαδή την Ινδία, την Βραζιλία και τη Νότιο Αφρική, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις μεταξύ τους συνδιαλλαγές.

Την ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος ο Ρώσος ΥΠ. ΟΙΚ. Anton Siluanov πριν λίγο :

"Το ξεκίνημα των συναλλαγών μεταξύ Κίνας και Ρωσίας σε εθνικά νομίσματα θα δώσει επιπλέον ώθηση στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Οι κινεζικές εταιρείες είναι έτοιμες να επενδύσουν στις υποδομές της Άπω Ανατολής (Σιβηρία). Εκτός αυτού συμφωνήθηκε Ρωσία και Κίνα να δημιουργήσουν ένα κοινό οίκο οικονομικών αξιολογήσεων" είπε ο Anton Siluanov. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου