" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Νέο δωράκι Σαμαρά στην “ανεξάρτητη” δικαστική εξουσία

Αντώνης κερνάει, Αντώνης πίνει: Νέο δωράκι Σαμαρά στην “ανεξάρτητη” δικαστική εξουσία

Η νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιστρέψει 150 εκατ. ευρώ, δικαιώνει απόλυτα τις καταγγελίες δικαστικού για συνδιαλλαγή της χούντας Σαμαρά με την "ανεξάρτητη" δικαστική εξουσία.

Η απόφαση του ελεγκτικού έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Μισθοδικείου που είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις πρόσφατες μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, ενώ παράλληλα αποφάνθηκε πως πρέπει να έχουν οι δικαστές αφορολόγητο το 25% των ακαθαρίστων αποδοχών τους -όπως συμβαίνει και με τους βουλευτές.

Τώρα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκε ότι οι αναδρομικές περικοπές των συντάξεων των δικαστών, εισαγγελέων και μελών του ΝΣΚ που έγιναν στο πλαίσιο του νόμου 4093/2012 είναι αντίθετες στη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και στον συνταγματικά κατοχυρωμένο κανόνα της ισότητας. Επίσης, προσκρούει ευθέως στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, που προστατεύει την περιουσία στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται οι αποδοχές και οι συντάξεις.


Δικαιώνεται απόλυτα η καταγγελία δικαστικού για την συνδιαλλαγή της χούντας Σαμαρά με την "ανεξάρτητη" δικαστική εξουσία

Ο δικαστικός ανέφερε συγκεκριμένα: "Η Θάνου μαζί με την Σιμιτσή πήραν σβάρνα όλα τα δικαστήρια της χώρας και στις ομιλίες τους στους δικαστές τονίζουν δυο πράγματα: Α) πόσο σπουδαίες είναι, γιατί σε μυστική συνάντηση που είχαν με τον Σαμαρά στο γραφείο του για μισθολογικά θέματα, ο Σαμαράς έβρισε μπροστά τους τον Στουρνάρα, γιατί καθυστερεί την ικανοποίηση των αιτημάτων των δικαστών. Η Θάνου προσθέτει πάντα τους λόγους της: "προσοχή, αυτά μεταξύ μας. να μην διαρρεύσουν προς τα έξω".


 Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου