" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ισίδωρος Ντογιάκος, ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών»

Ισίδωρος Ντογιάκος, ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών»

Αποκαλυπτικό άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα "Εμπρός"

Άνθρωπος ειδικών αποστολών» με έντονες πολιτικές φιλοδοξίες, αφού επιθυμία του είναι να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., χαρακτηρίζεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, γνωστός ως «Παναθηναϊκάκιας».
Το 2001 του είχε ανατεθεί να συντάξει το περίφημο πόρισμα για τις 150.000 παράνομες ελληνοποιήσεις πολιτών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Όταν, όμως, μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι στο σκάνδαλο εμπλέκονταν τα μισά μέλη της τότε κυβέρνησης Σημίτη, απέφυγε να ζητήσει την ποινική δίωξή τους και την άρση ασυλίας τους, καλυπτόμενος πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η συνέχεια είναι γνωστή, με την ογκοδέστατη δικογραφία να καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων και τον κ. Ντογιάκο να «ποιεί την νήσσαν», παρά τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που έκανε για διερεύνηση της υπόθεσης ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Κώστας Σημαιοφορίδης, που είχε ορισθεί πρόεδρος της Επιτροπής η οποία εξέτασε την αλλοίωση από εισαγόμενους ψηφοφόρους του εκλογικού αποτελέσματος της 9ης Απριλίου 2000. Η απάντηση που έλαβε ο κ. Σημαιοφορίδης από τον κ. Ντογιάκο ήταν «δεν μπορεί να τα βάλει με τους Γιώργο Παπανδρέου, Θεόδωρο Πάγκαλο, Γρηγόρη Νιώτη, Βάσω Παπανδρέου, Μιχ.Χρυσοχοϊδη, Φίλιππο Πετσάλνικο και Γιώργο Ρωμαίο, που είχαν άμεση ή έμμεση συμμετοχή στις παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών».

Παρά ταύτα, ο ίδιος διατήρησε τις επαφές του με το κόμμα της Ν.Δ., στην οποία διοχέτευσε μέρος του πλούσιου προανακριτικού υλικού, με την υπόσχεση ότι θα αξιοποιηθεί μελλοντικά με την άνοδό του στα ανώτατα κλιμάκια της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως κι έγινε.
«Έθαψε» το σκάνδαλο των ελληνοποιήσεων - μαϊμού

Αλλά και με το ΠΑΣΟΚ έπαιξε παιχνίδι ο κ. Ντογιάκος, καθώς «έθαψε» το πόρισμα - φωτιά που συνέταξε ο πρέσβης Χαρ. Δημητρίου και κατελόγιζε βαριές ποινικές ευθύνες σε βάρος του τότε υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου και επτά διπλωματικών υπαλλήλων του Ελληνικού προξενείου στην Μόσχα, οι οποίοι είχαν στήσει βιομηχανία χορηγήσεων της Ελληνικής υπηκοότητας σε Τσετσένους, Γεωργιανούς, Αρμένιους κ.λπ., που «βαφτίστηκαν» ομογενείς. Σύμφωνα με την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διεξήγαγε ο κ. Δημητρίου στα προξενικά γραφεία της Μόσχας, της Τιφλίδας και του Νοβοροσίσκ, συνέβησαν σημεία και τέρατα με τις ελληνοποιήσεις μαϊμού.

Οι αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε ο κ. Δημητρίου προκειμένου να μην κατονομάσει τους πολιτικούς που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο, είχε ως αποτέλεσμα να περιγραφούν στην ΕΔΕ φωτογραφικά, μάλιστα, οι ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος δεν προχώρησε σε καμιά πειθαρχική δίωξη των επίορκων διπλωματικών υπαλλήλων. Ο κ. Ντογιάκος παρότι ενημερώθηκε προφορικά από τον κ. Δημητρίου ότι καταβάλλεται προσπάθεια συγκάλυψης των αποτελεσμάτων της έρευνας, αντί να προχωρήσει στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες, προτίμησε την σιωπή, αφού είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι το θέμα έχει λήξει κι όλες οι πλευρές (κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση) επιθυμούν για διαφορετικούς λόγους το κουκούλωμα της υπόθεσης, που εκτός των άλλων, ρεζίλεψε την χώρα μας διεθνώς, αφού μεταξύ των άλλων ελληνοποιήθηκαν και Ρώσοι μαφιόζοι όπως οι διαβόητοι Σολόνικ και ο Ταταρένκοφ.

 Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου