" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ-ΛΙΑΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΥΝΙΚΗ, ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΦΟΡΗΤΑ ΑΝΙΑΡΗ


lianaa-614x378

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.

«Μπήκε η Αντουανέτα της πολιτικής της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση».

Με αυτή την πλήρη νοημάτων και επιχειρημάτων πρόταση σχολίασε η κυρία Λιάνα Κανέλλη την επιλογή του κυρίου Ντινόπουλου στην ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών.

Κατ αρχάς θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι  σκοπός το παρόντος δεν είναι να υπεραμυνθούμε του κυρίου Ντινόπουλου, ο οποίος είναι για εμάς ένα πολιτικό πρόσωπο που ανήκει στην κυβερνητική παράταξη την οποία θεωρούμε ανθελληνική, αντιλαϊκή και υπόδουλη σε μια ξένη και εντόπια οικονομική ολιγαρχία. Επιπλέον είναι και δημοσιογράφος, δηλαδή μια συντεχνία η οποία υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα του εκάστοτε καθεστώτος προβάλλοντας μια αντεστραμμένη πραγματικότητα.  

Η σκοπιμότητά μας είναι να σχολιάσουμε την φράση της κυρίας Κανέλλη, η οποία όταν άρχισε να περιδιαβαίνει ως απόλυτος αυτοφυής φίκος τα τηλεοπτικά πάνελ, ήταν κάπου «χαριτωμένη» με τις εκκεντρικές και πρωτότυπες δηλώσεις της, οι οποίες ενώ κατ ουσία δεν είχαν βάθος και ιδεολογικό αντίκρισμα, ήταν γουστόζικες και μας έκαναν να γελάμε.

Όπως ακριβώς μας κάνει να γελάμε ο Μάρκος Σεφερλής με τις διάφορες παραδοξολογίες και το χοντροκομμένο  χιούμορ του.

Αλλά ενώ ο συμπαθέστατος ηθοποιός είναι ευρηματικότατος, ευφυέστατος και συνεχώς ανανεωμένος, η κυρία Κανέλλη λόγω δογματικής προσήλωσης σε ένα ξεπερασμένο και αρνούμενο να εξελιχθεί δόγμα, σε μια θεωρία που ακόμη εμμένει στην εισβολή στα Θερινά ανάκτορα, πολύ σύντομα έγινε επαναλαμβανόμενη και ανιαρή.

Λόγω λοιπόν αυτής της κοινοτυπίας των δηλώσεων και της κούρασης που προκαλούσε πλέον η παρουσία της, αναπροσάρμοσε την διαλεκτική της με παραμέτρους την χυδαιολογία, το μίσος, τον άκρατο λαϊκισμό και το ύφος των συνοικιακών αυλών.

Έτσι λοιπόν εκτός από τα προηγούμενα κατάντησε απωθητική και δυστυχώς επικίνδυνη.

Όλοι φυσικά θυμόμαστε το περιβόητο «Πέραμα Κερατσίνι, φασίστας να μην μείνει», που μαζί με το μίσος, την διχόνοια και το μένος που καλλιεργούσε συστηματικά κυβέρνηση και ΜΜΕ κατέληξαν στην εν ψυχρώ δολοφονία των δυο Συναγωνιστών μας στο Νέο Ηράκλειο.

Μην αλλάζοντας λοιπόν η Γαρουφαλλιά το επίπεδο της διαλεκτικής της, έκανε και τα συνήθη σχόλια της για την τοποθέτηση του κυρίου Ντινόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Αλλά, αναρωτιόμαστε. Ειλικρινά δεν έχει βαρεθεί πλέον να μπουρδολογεί και να εκστομίζει, ότι της καπνίσει;  Αυτό το πρόσωπο δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι από το όλο παρουσιαστικό, που θυμίζει βαρκάρισσα στον Βόλγα και την φαιδρότητα που διακρίνει την επιχειρηματολογία της βρίσκεται καλεσμένη στα πάνελ, μήπως εκνευρίσει κάποιον από τους συνομιλητές με την χυδαιότητα και ο θράσος της, τον φέρει εκτός εαυτού και της σερβίρει κανένα φούσκο και φυσικά γίνει ξανά το θέμα της επόμενης δεκαετίας και ανεβάσει τα ποσοστά τηλεθέασης;

Γιατί αν τελικά αυτή δεν βαρέθηκε να περιφέρεται και να πουλάει πνεύμα και κριτική κακής ποιότητας, εμείς βαρεθήκαμε να την βλέπουμε και να την ακούμε.

Σε μια τόσο σοβαρή εποχή που ο Ελληνισμός βρίσκεται στα πρόθυρα του αφανισμού, που η κοινωνία ψυχομαχεί και οι Πολίτες βιώνουν μια εφιαλτική καθημερινότητα, ένα γραφικό και κυνικό πρόσωπο (κάτοικος Εκάλης), μάλλον δυσχεραίνει και επιβαρύνει την όλη κατάσταση με τα σχόλια και τις δηλώσεις του.

Τίποτε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου