" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ξεκίνησε και τελείωσε "όπως-όπως" η ομιλία Σαμαρά στο Σύνταγμα με 800 άτομα στα σκαλιά και στην πλατεία ( και βίντεο μαρτυρία)



Σε ανεπανάληπτο φιάσκο εξελίχθηκε  τελικά η η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πλατεία Συντάγματος.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια από τις μικρότερες συγκεντρώσεις  που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στην Αθήνα το κόμμα στην ιστορία του, περιλαμβανομένων και των ομιλιών δημοτικών συμβούλων! 


Ζήτημα είναι οι συγκεντρωμένοι να έφτασαν τα 800 άτομα, ενώ ανάλογα εντυπωσιακά μικρή ήταν και διάρκειά της η οποία δεν ξεπέρασε τα 20 λεπτά.  
Ταυτόχρονα  ακατανόητο παραμένει το ζήτημα  γιατί η Αστυνομία πήρε εντολή να κλείσει τους παρακείμενους στην πλατεία  δρόμους καθώς δεν υπήρχε λόγος και το μόνο που κατάφερε να ήταν να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους γύρω δρόμους.
Νομίζουμε ότι ούτε ο Αντώνης Σαμαράς αλλά ούτε και η ΝΔ άξιζαν κάτι που θύμιζε τελικά περισσότερο σε happening παρά σε προεκλογική συγκέντρωση και μάλιστα κυβερνώντος κόμματος.
Ας δούμε πώς κατέγραψε και το left.gr την συγκέντρωση της ΝΔ το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Πάντως ένας 50άρης, σήμερα, (πρώην) νεοδημοκράτης το είπε: "Και μας φαινόταν μικρή η συγκέντρωση του Ράλλη τον Οκτώβριο του 1981 που φτάναμε ως επάνω στην Ακαδημίας και μέχρι τη μέση της Φιλελλήνων"... 
Για την ιστορία: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος έγινε στις  εθνικές εκλογές στις 30 Μαΐου του 1985.
Ενα τεράστιο γαλάζιο ποτάμι σχηματίστηκε στις κεντρικές λεωφόρους, με τους νεοδημοκράτες να ξεκινούν ... με τα πόδια από όλες τις πλευρές της Αθήνας. Υπήρξαν παρέες που είχαν ξεκινήσει το πρωί από το Μαρούσι, το Καλαμάκι, το Περιστέρι με τις γαλάζιες σημαίες και σα να πήγαιναν σε μια μεγάλη γιορτή κατευθύνονταν προς το Σύνταγμα
Οσο περνούσε η ώρα χιλιάδες Αθηναίοι νεοδημοκράτες από τις κοντινές συνοικίες. Aπό Παγκράτι, Σεπόλια, Κολωνό, Δάφνη, Αμπελόκηπους, Πατήσια γέμιζαν την πλατεία ως που...
Ως που έφτασαν να γεμίζουν μια έκταση από το Σύνταγμα μέχρι το Χίλτον και τους Στήλους του Ολυμπίου Διός από την μία πλευρά και την Ομόνοια και το Θησείο από την άλλη. Πάνω από 350.000 άνθρωποι!
Μεγάλες στιγμές στη νεότερη πολιτική ιστορία που (μάλλον) δεν θα ξαναζήσουμε ποτέ...
Μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση των εκλογών του 1989 που κερδήθηκαν από τη ΝΔ ((η ΝΔ έχασε με 5 μονάδες διαφορά το 1985) αλλά όχι τόσο όσο αυτή του 1985. Μετά, οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις (ακολούθησαν άλλες δύο) μέχρι τον Απρίλιο του 1990, κούρασαν τον κόσμο.
Το 1993 ήταν σαφώς μικρότερη αφού ο Α.Σαμαράς φεύγοντας από τη ΝΔ και ιδρύοντας την ΠΟΛΑΝ είχε πάρει το μεγάλο μέρος της νεολαίας και του οργανωτικού σχήματος και μετά άρχισαν να φθίνουν οι συγκεντρώσεις για να φτάσουμε στο σημερινό χάλι.
Η τελευταία αρκετά καλή συγκέντρωση για τη ΝΔ ήταν του Κ.Καραμανή στις εκλογές του 2009 το Πεδίον του Άρεως.
Δεν προσπαθούμε να κάνουμε συγκρίσεις, αλλά δείτε το σήμερα...



Και το τότε, το μακρινό 1985. Κοιτάξτε τον τύπο με τα γυαλιά και το μούσι που "σκάει" τρισευτυχισμένος πίσω από τον Κ.Μητσοτάκη στην εξέδρα. Ηταν ο υπεύθυνος οργανωτικού του κόμματος, ο Αγγελος ο Μπρατάκος, καλός άνθρωπος και καλή του ώρα όπου και να βρίσκεται.
"Να, κάτω εκεί από την εξέδρα ήμουν κι εγώ. Ημουν κι εγώ εκεί βρε παιδιά και ήταν απίστευτο αυτό που έζησα τότε. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα από ττον κόσμο αλλά δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να τραγουδάμε "Ζήτω η Πατρίδα, Ζήτω η Θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία"" λεει μ'εναν λυγμό η πενηντάρης φίλος μας και κάνει λίγο πιο πίσω για να μην δούμε ένα δάκτυ που κύλησε τόσο ξαφνικά από τα μάτια του
Α. ρε Αντώνη, τι μας έκανες να θυμηθούμε με το χθεσινό ρεζιλίκι...



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου