" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Οι περίεργες συναντήσεις-συμφωνίες ΠΡΙΝ την Κυπριακή Τραγωδία, του "Εθνάρχη" Καραμανλή στις ΗΠΑ ...



Νωρίς το πρωΐ της 16ης Ιουλίου ένα λίαρ τζετ προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Κένεντι, στο Λόνγκ Άϊλαντ της Νέας Υόρκης. Έφερνε από την γαλλική πρωτεύουσα αυτό που δεν θα είχε δυσκολίες να προσυπογράψει τον διαμελισμό της Κύπρου με αντίδωρο την επάνωδό του στην εξουσία... Τον συνόδευαν δυο έμπιστά του πρόσωπα και πέντε αμερικανοί "φουσκωτοί ". Σε μια οκτάμετρη λιμουζίνα τον περιμένει το δεξί χέρι του ανθέλληνα Κίσσινγκερ, ένας αφιονισμένος φιλοσκοπιανός βαρελάνθρωπος, ο διαβόητα γνωστός εξ'αιτίας των μελλοντικών του ενεργειών εις βάρος της Ελλάδος "Λόρενς των Σκοπίων":Ο Ίνγκλμπέργκερ.  Καλωσόρισε τον Καραμανλή και τον συνόδευσε στο περίφημο Μεμόριαλ Χόσπιταλ της Νέας Υόρκης, το τεράστιο νοσοκομείο τα τέσσερα δέκατα των μετοχών του οποίου ανήκει στην CIA.Μετά από δυο μέρες ( 18 Ιουλίου) θα τον επισκεφθούν ο Κίσσινγκερ, ο αρχηγός της DIA και ο νέος αρχιστράτηγος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ ο στρατηγός Αλεξάντερ Χέηγκ. Την επομένη ημέρα ο Καραμανλής θα στείλει στον Κίσσινγκερ επιστολή γραμμένη σε έντυπο με το έμβλημα και τον τίτλο " State Department". Αντίγραφο της επιστολής που υπογράφει ο "εθνάρχης" Καραμανλής, έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο του Αθ. Στριγά : "Παγκόσμιοι εντολοδότες" αλλά με κάποιες φράσεις -άγνωστο γιατί- σβησμένες με μαρκαδώρο:

Το κείμενο μεταφρασμένο, παρατίθεται :



Νέα Υόρκη,19 Ιουλίου 1974
"Κύριο Χένρι Κίσσινγκερ
Υπουργό εξωτερικών
Ουάσινγκτο,Ντ.Σ.

Αγαπητέ κ. Υπουργέ
 Σε συνέχεια της συνάντησής μας της 18ης Ιουλίου 1974 και των όσων διαμείφθηκαν σε αυτή, θα επιθυμούσα να παρατηρήσω τα ακόλουθα:
.......................
τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου.
 Αναφορικά με την λύση του κυπριακού προβλήματος επιθυμώ, μετά την λήξη της δευτέρας φάσης στην Κύπρο, να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή.
 Θα αναμένω την συμφωνημένη γραπτή εγγύηση των ανατολικών συνόρων της χώρας μου.
......................
 Θα περιμένω να τηρηθούν από την πλευρά σας όλα όσα συμφωνήσαμε.

Ειλικρινά
Κωνσταντίνος Καραμανλής "

Από το έργο του Κων/νου Μπαρμπή :"Τσακάλια και Ύαινες της ελληνικής πολιτικής " τόμος 4ος, σελ. 265-266


20 Ιουλίου 1974 α'εισβολή των τουραν-μογγόλων ( Α΄ φάση) 14 Αυγούστου 1974 β'εισβολή ( Β'φάση) . 

Από της 19ης  Ιουλίου 1974 όμως, ο "εθνάρχης" Καραμανλής, γνώριζε και τις δυο φάσεις  που επρόκειτω να ακολουθήσουν !!! Αφού όπως μαρτυρεί στην επιστολή του τα είχαν "συμφωνήσει" και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ μετά του αυστρογερμανοαμερικανοεβραίου Κίσσινγκερ !!! Άρα το "η Κύπρος είναι μακριά" είναι το φυσικό επόμενο της Συμφωνίας !

Και ένα ακόμη "περίεργο" σημείο : Τι αλήθεια έκαναν και κάνουν ( ή τους ΚΑΝΟΥΝ;) στο Μεμόριαλ Χόσπιταλ οι έλληνες πολιτικοί (και όχι μόνον); !!! Το ίδιο ακριβώς έγινε ( επίσκεψη στο εν λόγω νοσοκομείο, το οποίο -τυχαίο;- κατέχει κατά τα 4/10 η CIA) με τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1961 πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και διοριστεί έπειτα από πρόταση του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), καθώς και Σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος!!! 
Τι γίνεται αλήθεια εκεί; Γιατί στην συνέχεια έχουμε και άλλες επισκέψεις -εισαγωγές στο Μεμόριαλ ( ακόμη και του αειμνήστου μακαριστού Χριστοδούλου...), το αφήνω να υποθέσει κανείς όπως αυτός ...φαντάζεται; ...

ΕΛΛΑΣ ΑΙΩΝΙΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου