" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... (ΒΙΝΤΕΟ) ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ "ΝΕΑΡΟΙ" ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ... ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ...!!! "ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΠΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ" ΔΗΛΩΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ...!!



Την Παρασκευή συνέβη στη Γαλλία μεγάλη σιδηροδρομική τραγωδία, όπου τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 30 τραυματίστηκαν όταν ταχεία επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Λιμόζ εκτροχιάστηκε.

Κάτι που δεν αναφέρθηκε σχεδόν πουθενά, παρά μόνο παρεμπιπτόντως σε κάποια γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είναι η είδηση ότι νεαροί μουσουλμάνοι πέταξαν πέτρες στα μέλη των σωστικών συνεργείων που έτρεξαν στο σημείο μετά το φρικτό ατυχήματος.

Η είδηση από το 'Europe1':




«Μια απίστευτη σκηνή εκτυλίχθηκε όταν έφτασαν αστυνομικοί στο Brétigny-sur-Orge. Ενώ προσπαθούσαν να παράσχουν βοήθεια στα θύματα του εκτροχιασμού του τρένου Παρίσι-Λιμόζ, στο οποίο τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έπρεπε να ασχοληθούν με τις πέτρες που τους έριχνε μια μικρή ομάδα «Jeunes» («νεαρών» = η μόνη λέξη που επιτρέπει η πολιτική ορθότητα να λέγεται για τους νεαρούς μετανάστες). Στην αρχή και πριν ξεσπάσει η επίθεση πλιατσικολόγοι είχαν έρθει για να κλέψουν από τα σώματα των νεκρών και των τραυματιών ό, τι μπορούσαν να μεταφέρουν μακριά.

"Στην αρχή μας φάνηκε ότι βοηθούσαν τα θύματα", λέει η αστυνομικός Nathalie Michel, περιγράφοντας τη σκηνή στο Europe 1: "Στις 5.30 μ.μ., ενώ οι συνάδελφοί μας άρχισαν να μεταβαίνουν στο μέρος, είδαν μια ομάδα «Jeunes», να προσεγγίζουν και φαινόταν να βοηθούν τα θύματα. Πολύ γρήγορα όμως συνειδητοποιούν ότι αυτά τα άτομα ήταν εκεί για να ληστέψουν τα θύματα και ιδίως τα πρώτα πτώματα", λέει η αστυνομικός αγανακτισμένη.

Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τους κυνηγήσουν, αλλά οι «νεαροί» δεν είχαν την πρόθεση να τα παρατήσουν. Άρχισαν να πετάνε πέτρες στους αστυνομικούς, καθώς και στους πυροσβέστες, που είχαν έρθει για την επιχείρηση διάσωσης. Για να γλυτώσουν από τις πέτρες, κλήθηκαν ενισχύσεις. "Δεν υπάρχουν λόγια, είναι τερατώδες", προσθέτει η Nathalie Michel, αηδιασμένη. makeleio.gr



ΣΤΟΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου