" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Δύο διαβόητα γεγονότα : 7η Ὀκτωβρίου καί 11η Σεπτεμβρίου ( μέρος Β΄) Ἰσραήλ τό κράτος τοῦ Κακοῦ

 Γράφει ὁ Ron Unz 

Αλλά νομίζω ότι ένας ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος για την επιβίωση του Ισραήλ έρχεται όταν αναλογιστούμε σωστά τις άλλες συνέπειες του βάναυσου συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων της Γάζας.

Για σχεδόν ένα χρόνο, η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση ήταν πιθανώς η κορυφαία είδηση στον κόσμο, πιθανώς να έλαβε περισσότερη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους έντεκα μήνες από ό,τι τα προηγούμενα εβδομήντα πέντε χρόνια μαζί.( φωτό ἀριστερά )Πολλά δισεκατομμύρια ανθρώπων, έχουν μάθει τώρα πολλά για ένα ζήτημα που τους ήταν σχεδόν άγνωστο στο παρελθόν. Το αδίστακτο σχέδιο του Netanyahu να βομβαρδίσει τη Γάζα ως μέσο μόνιμης απέλασης των Παλαιστινίων κατοίκων της έχει δημιουργήσει αμέτρητα συγκλονιστικά βίντεο που δείχνουν θάνατο και καταστροφή σε έναν αβοήθητο άμαχο πληθυσμό, και αυτά έχουν διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρακάμπτοντας έτσι τους παραδοσιακούς φιλο-ισραηλινούς προστάτες των συστημικών μέσων ενημέρωσης. 

Όπως ανέφερα σε ένα εκτενές άρθρο στα τέλη του περασμένου έτους, η απλή ιστορία της σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστίνης είναι πραγματικά πολύ συγκλονιστική για όποιον τη συναντά για πρώτη φορά. Μεγάλος αριθμός οργανωμένων, καλά οπλισμένων Σιωνιστών μαχητών, που σχεδόν όλοι τους  πρόσφατα έφτασαν στην Παλαιστίνη, ξεκίνησαν μια οργανωμένη εκστρατεία σφαγών, δολοφονιών και βιασμών για εθνοκάθαρση και εκδίωξη περίπου 700.000 Παλαιστινίων από τα εδάφη στα οποία ζούσαν ειρηνικά. περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια.

Αν και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των Σιωνιστών μαχητών ήταν Μαρξιστές άθεοι, η κύρια δημόσια δικαιολογία τους για την κατάκτηση και την κατάληψη αυτής της περιοχής ήταν ότι ο Εβραίος Θεός είχε υποσχεθεί αυτή τη γη στους μακρινούς προγόνους τους χιλιάδες χρόνια νωρίτερα. Προσθέτοντας στην τεράστια ειρωνεία, οι κορυφαίοι Σιωνιστές ηγέτες είχαν προηγουμένως αναγνωρίσει ότι οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι ήταν οι πραγματικοί άμεσοι απόγονοι των αρχαίων Ιουδαίων που υποτίθεται ότι είχαν λάβει αυτή την ιερή διαθήκη, ενώ οι κατακτητές Σιωνιστές ήταν τουλάχιστον μισοί Ευρωπαίοι, με τους περισσότερους πιθανώς έχοντας ελάχιστη έως καθόλου ιουδαϊκή καταγωγή .

Αυτή η εξωφρενική εκστρατεία κατάκτησης και εκδίωξης αποτέλεσε μια από τις χειρότερες εθνοκαθαρίσεις στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, και το πιο αξιοσημείωτο από όλα, έλαβε χώρα αμέσως μετά τη διακήρυξη του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που υποτίθεται ότι απαγόρευσε για πάντα αυτό ακριβώς το είδος στρατιωτικής επίθεσης.

Έτσι, η πολιτική νομιμότητα του Κράτους του Ισραήλ διαλύεται αμέσως μετά από κάθε προσεκτική έρευνα, και τα γεγονότα του περασμένου έτους πιθανότατα ώθησαν μεγάλο αριθμό σκεπτόμενων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν αυτά τα σημαντικά γεγονότα για πρώτη φορά.

Μια ακόμη πιο σημαντική εξέλιξη ήταν η έμμεση συνέπεια των γεγονότων των τελευταίων έντεκα μηνών. Από την ίδρυσή του, ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά πλεονεκτήματα του Ισραήλ ήταν η εξαιρετικά ισχυρή φιλοισραηλινή προκατάληψη των εβραϊκών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία συχνά ήταν πρόθυμα να μετατρέψουν το μαύρο σε λευκό ή να κρύψουν από τον δημόσιο έλεγχο οποιαδήποτε γεγονότα θεωρούνταν λιγότερο κολακευτικά για το εβραϊκό κράτος.

Ωστόσο, η πρωτοφανής συνεχιζόμενη σφαγή περισσότερων από δύο εκατομμυρίων αβοήθητων Παλαιστινίων αμάχων από τον Netanyahu  και τα ανείπωτα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται τακτικά από τόσα πολλά από τα στρατεύματά του, άρχισαν επιτέλους να παραβιάζουν αυτά τα αναχώματα των μέσων ενημέρωσης, ειδικά επειδή τα γραφικά στοιχεία είναι τόσο εύκολα διαθέσιμα σε βίντεο που διανέμονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Αξίζει να ανακεφαλαιώσω μερικά από τα φρικτά υλικά που αναφέραμε ένα μήνα πριν :

Σύμφωνα με Αμερικανούς γιατρούς που τους πήραν συνέντευξη από το Politico Magazine και το CBS News Sunday Morning , Ισραηλινοί στρατιωτικοί ελεύθεροι σκοπευτές εκτελούν τακτικά παλαιστίνια νήπια με ακριβείς πυροβολισμούς στο κεφάλι και την καρδιά. Πράγματι, για πολλά χρόνια οι Ισραηλινοί πουλούσαν με περηφάνια μπλουζάκια που καυχώνται για την επιτυχία τους στο να σκοτώνουν εγκύους και παιδιά. Ένα άρθρο στους New York Times ανέφερε επίσης ότι οι δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού συνέλαβαν και βασάνισαν μέχρι θανάτου κορυφαίους Παλαιστίνιους χειρουργούς και άλλους γιατρούς, με μερικούς από τους επιζώντες να περιγράφουν τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστησαν στα χέρια των βάναυσων Ισραηλινών απαγωγέων τους.

Όλες αυτές οι βάρβαρες θηριωδίες έχουν δικαιολογηθεί και ενθαρρυνθεί από τις σαρωτικές δημόσιες δηλώσεις κορυφαίων Ισραηλινών ηγετών. Για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έχει ταυτίσει δημοσίως τους Παλαιστίνιους με τη φυλή των Αμαλέκ, την οποία ο Εβραίος θεός διέταξε να εξοντωθεί μέχρι το τελευταίο νεογέννητο μωρό. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich δήλωσε ότι θα ήταν «δίκαιο και ηθικό» για το Ισραήλ να εξοντώσει εντελώς και τα δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη Γάζα, αλλά τόνισε ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη εμποδίζει αυτήν τη στιγμή την κυβέρνησή του να κάνει αυτό το σημαντικό βήμα. .

τό βίντεο ἀπό ἐδῶ

Αν και αυτός ο επίσημα δηλωμένος στόχος του Ισραήλ για την εξάλειψη όλων των Παλαιστινίων ανδρών, γυναικών και παιδιών δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, περισσότεροι από δέκα μήνες βομβών, σφαίρων και πείνας έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση. Το Lancet είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα ιατρικά περιοδικά στον κόσμο και πριν από λίγες εβδομάδες δημοσίευσε ένα σύντομο άρθρο που εκτιμά συντηρητικά ότι οι ανελέητες ισραηλινές επιθέσεις και η πλήρης καταστροφή της αστικής υποδομής της Γάζας μπορεί να ευθύνονται για σχεδόν 200.000 θανάτους αμάχων , αριθμός πολλές φορές. μεγαλύτερο από οποιοδήποτε προηγούμενο σύνολο που αναφέρθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Η μαζική, συνεχιζόμενη σφαγή Παλαιστινίων αμάχων μαζί με αυτές τις εκτεταμένες, σαφείς δημόσιες δηλώσεις κορυφαίων Ισραηλινών ηγετών οδήγησαν τους αξιότιμους νομικούς του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης να εκδώσουν μια σειρά σχεδόν ομόφωνων αποφάσεων ότι το Ισραήλ φαινόταν να αναλαμβάνει μια εκστρατεία γενοκτονίας εναντίον Παλαιστίνιοι της Γάζας. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ακόμη και οι διαβόητοι φιλο-ισραηλινοί συντάκτες της αγγλόφωνης Wikipedia είχαν τελικά επικυρώσει το ίδιο συμπέρασμα .

Εκτός από αυτές τις συνεχιζόμενες σφαγές, έχουν συλληφθεί πολλές χιλιάδες Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι, κανένας από τους οποίους δεν έχει ποτέ δικαστεί ή καταδικαστεί για οτιδήποτε. Αλλά με τον χώρο των ισραηλινών φυλακών να ξεχειλίζει, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itomar Ben-Gvir πρότεινε τη συνοπτική εκτέλεση όλων πυροβολώντας τον καθένα στο κεφάλι, ελευθερώνοντας έτσι τον χώρο της φυλακής τους για νέα κύματα αιχμαλώτων.


Μολονότι οι στρατιωτικοί πολλών χωρών έχουν διαπράξει κατά καιρούς σφαγές ή θηριωδίες στη διάρκεια πολέμου, μερικές φορές ακόμη και με τη σιωπηλή έγκριση της πολιτικής ηγεσίας τους, φαίνεται αρκετά ασυνήθιστο να επιδοκιμάζουν και να υποστηρίζουν δημόσια τέτοιες πολιτικές οι τελευταίοι, και δεν έρχονται στο νου παρόμοια παραδείγματα από τους πρόσφατους αιώνες. Δεν αμφιβάλλω ότι αν οι τηλε-δημοσιογράφοι είχαν πάρει συνέντευξη από τον Τζένγκις Χαν ενώ αυτός κατέστρεφε όλη την Ευρασία με τις ορδές των Μογγόλων του, θα μπορούσε να έχει κάνει τέτοιες δηλώσεις, αλλά πάντα υπέθετα ότι τα πρότυπα της αποδεκτής διεθνούς συμπεριφοράς είχαν αλλάξει σημαντικά κατά τα τελευταία χίλια χρόνια.

Όταν οι κορυφαίοι ηγέτες εκδίδουν τακτικά τέτοιες χονδροειδείς φονικές δηλώσεις, ορισμένοι από τους πιο ενθουσιώδεις υφισταμένους τους μπορεί φυσικά να αποφασίσουν να εφαρμόσουν εν μέρει αυτούς τους ίδιους στόχους σε καθημερινή βάση. Αυτές οι φρικτές πρόσφατες ισραηλινές φρικαλεότητες απλώς συνέχισαν το μοτίβο από τις αρχές του τρέχοντος έτους, το οποίο είχε συχνά τεκμηριωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους ίδιους τους Ισραηλινούς, πρόθυμοι να τονίσουν την τρομερή τιμωρία που επιβάλλονταν με επιτυχία στους μισητούς Παλαιστίνιους εχθρούς τους. Όπως έγραψα πριν λίγους μήνες:

Πράγματι, οι Ισραηλινοί συνέχισαν να δημιουργούν μια χιονοστιβάδα εντυπωσιακού περιεχομένου για αυτά τα βίντεο. Ομάδες Ισραηλινών ακτιβιστών εμπόδιζαν τακτικά τη διέλευση φορτηγών τροφίμων και μέσα σε λίγες εβδομάδες, ανώτεροι αξιωματούχοι του ΟΗΕ δήλωσαν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Γάζας ήταν στα πρόθυρα ενός θανατηφόρου λιμού. Όταν οι απελπισμένοι, λιμοκτονούντες κάτοικοι της Γάζας κατέκλυσαν μια από αυτές τις λίγες νηοπομπές παράδοσης τροφίμων που επιτρεπόταν να περάσει, ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε περισσότερους από 100 από αυτούς στη «Σφαγή στο αλεύρι» και αυτό επαναλήφθηκε αργότερα. Όλες αυτές οι φρικιαστικές σκηνές θανάτου και εσκεμμένης πείνας μεταδόθηκαν παγκοσμίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μερικά από τα χειρότερα παραδείγματα να προέρχονται από αφηγήσεις χαρούμενων Ισραηλινών στρατιωτών, όπως το βίντεό τους με το πτώμα ενός παλαιστίνιου παιδιού που τρώγεται από έναν πεινασμένο σκύλο . Μια άλλη εικόνα έδειχνε τα λείψανα ενός δεμένου Παλαιστίνιου αιχμάλωτου που είχε καταπλακωθεί όσο ήταν ακόμα ζωντανός από ένα ισραηλινό τανκ. Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούσαν τακτικά μπουλντόζες για να θάψουν ζωντανούς μεγάλους αριθμούς Παλαιστινίων . Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών ανέφεραν ότι βρήκαν ομαδικούς τάφους κοντά σε πολλά νοσοκομεία , με τα θύματα να βρέθηκαν δεμένα και απογυμνωμένα, πυροβολημένα με τρόπο εκτέλεσης. Όπως έχει επισημάνει ο προβοκάτορας του Διαδικτύου Andrew Anglin , η συμπεριφορά των Ισραηλινών Εβραίων δεν φαίνεται απλώς κακή αλλά "γελοιογραφικά κακή", με όλα τα ξεκάθαρα εγκλήματά τους να μοιάζουν να βασίζονται στο σενάριο κάποιας υπερβολικής προπαγανδιστικής ταινίας, αλλά αντίθετα να λαμβάνουν χώρα στην πραγματική ζωή

 γελοιογραφία ( από γερμανική εφημερίδα) που δείχνει τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να κρατά ένα κομμάτι ψωμί για τα περιστέρια ειρήνης το οποίο ποτίζει με δηλητήριο από ένα μπουκάλι με την ετικέτα "κατασκευή οικισμών"(Αὔγουστος 2013ἐδῶ)

Η περιγραφή της ισραηλινής συμπεριφοράς από τον Άνγκλιν ως "γελοιογραφικά κακή" μου φάνηκε πολύ εύστοχη φράση και τη χρησιμοποίησα στον τίτλο του δικού μου άρθρου για το θέμα.

Το κράτος του Ισραήλ ως «γελοιογραφικά κακό »;

Όλα αυτά τα παραδείγματα είναι απολύτως φρικιαστικά, ωστόσο μόνο ένα κομμάτι από αυτά έχει λάβει σημαντική κάλυψη στην ελίτ ή στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μας και μετά μόνο μετά από εννέα ή δέκα μήνες από την τακτική εμφάνισή τους. Το Ισραήλ πέρασε τον τελευταίο χρόνο διαπράττοντας τη μεγαλύτερη τηλεοπτική σφαγή αβοήθητων πολιτών στην ιστορία του κόσμου, αλλά αναρωτιέμαι αν οι περισσότεροι αναγνώστες των New York Times θα είχαν αποκομίσει ποτέ αυτή την εντύπωση. Μεταξύ εκείνων των Αμερικανών που βασίζονται στα συστημικά μέσα ενημέρωσης ως την κύρια πηγή πληροφοριών τους, αμφιβάλλω ότι ακόμη και πέντε στους εκατό θα είχαν συνειδητοποιήσει σχεδόν οποιαδήποτε από αυτές τις φρικαλεότητες.

Πράγματι, τα περισσότερα μέσα μας πέρασαν τον περασμένο χρόνο προωθώντας μια εντελώς αντίθετη και εντελώς τεχνητή πραγματικότητα, καταδικάζοντας δυνατά μια σειρά από απολύτως γελοίες φρικαλεότητες, καθεμία από τις οποίες έχει εγκαταλειφθεί σιωπηλά αφού ενσωματώθηκε επιτυχώς στο μυαλό των ανθρώπων μας. αφελείς πολίτες με χαμηλή πληροφόρηση, ορισμένοι από τους οποίους είναι εξέχοντες εκλεγμένοι. Αυτό ξεκίνησε με την απάτη 40 αποκεφαλισμένων μωρών και συνεχίστηκε από εκεί. Όπως έγραψα τον περασμένο μήνα:

Όπως έχω επισημάνει σε διάφορα άρθρα , όλες αυτές οι ιστορίες φρικαλεότητας είναι σχεδόν σίγουρα ψευδείς, με προσωπικές μαρτυρίες και άλλα ισχυρά στοιχεία να παρέχουν μια πολύ διαφορετική εκδοχή των γεγονότων :

Ανέφερα προηγουμένως τη σύντομη συνέντευξη μιας Ισραηλινής γυναίκας με δύο μικρά παιδιά, η οποία τόνισε ότι οι μαχητές της Χαμάς που κατέλαβαν το σπίτι της για μερικές ώρες είχαν σεβαστεί αρκετά την οικογένειά της. Είχα αναφέρει επίσης τη μαρτυρία ενός επιζώντα από ένα κιμπούτς κοντά στη Γάζα, ο οποίος εξήγησε ότι οι πολίτες σκοτώθηκαν όταν ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στους μαχητές της Χαμάς που τους κρατούσαν.

Επιπλέον, ο επίσημος κατάλογος των νεκρών Ισραηλινών δείχνει ότι σχεδόν όλα τα θύματα ήταν μη ηλικιωμένοι ενήλικες, με ένα μεγάλο ποσοστό να είναι στρατιώτες ή προσωπικό ασφαλείας, κάτι που δεν υποδηλώνει σχεδόν μια πολιτική αδιάκριτης σφαγής.

Το τελευταίο κύμα πολύ αμφίβολων ισχυρισμών έχει επικεντρωθεί σε αφηγήσεις από δεύτερο χέρι, ομαδικών βιασμών και σεξουαλικών ακρωτηριασμών της Χαμάς. Αυτές οι μαρτυρίες ήρθαν στο φως μόνο δύο μήνες μετά τα επίμαχα γεγονότα και δεν διέθεταν κανένα υποστηρικτικό ιατροδικαστικό στοιχείο, με πολλούς από τους ισχυρισμούς να προέρχονται από τα ίδια άτομα πίσω από την φάρσα των αποκεφαλισμένων μωρών, υποδηλώνοντας ότι πρόκειται για εξίσου απελπισμένα προπαγανδιστικά τεχνάσματα. Οι δημοσιογράφοι Max Blumenthal, Aaron Mate και άλλοι έχουν συζητήσει την ακραία ευπιστία των Times και άλλων μέσων ενημέρωσης στην προώθηση αυτών των κραυγαλέα ψεύτικων ιστοριών. Πολλά από αυτά τα σημεία συνοψίζονται σε μια σύντομη συζήτηση ενός 10λεπτου βίντεο:

Εν τω μεταξύ, σκεφτείτε τα πολύ ισχυρά στοιχεία από τη σιωπή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ειδήσεων, οι επιτιθέμενοι μαχητές της Χαμάς φορούσαν μικρές κάμερες GoPro, οι οποίοι κατέγραψαν όλες τις δραστηριότητές τους, και οι Ισραηλινοί ανέσυραν πολλές από αυτές από τα σώματά τους και άρχισαν να εξετάζουν προσεκτικά εκατοντάδες ώρες αυτών των εκτενών βίντεο . Σίγουρα θα είχαν κυκλοφορήσει σύντομα μια συλλογή βίντεο που θα παρείχε τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία που βρήκαν, ωστόσο δεν γνωρίζω ούτε ένα δημόσιο βιντεο-κλιπ που να δείχνει τέτοιες βίαιες φρικαλεότητες ή μαζικές δολοφονίες, υποδηλώνοντας έντονα ότι πολύ λίγα από αυτά συνέβησαν. Πράγματι, η Gray Zone ανακάλυψε ότι η κύρια φωτογραφία μιας φερόμενης ως βιασμένης και δολοφονημένης Ισραηλινής γυναίκας αποδείχθηκε ότι ήταν αυτή μιας γυναίκας Κούρδιας μαχήτριας από χρόνια πριν, που είχε αφαιρεθεί από το Διαδίκτυο, καταδεικνύοντας την προφανή απόγνωση και την ανεντιμότητα των επαγγελματιών -Ισραηλινών προπαγανδιστών που προωθούν αυτές τις ιστορίες.

Τους τελευταίους δύο μήνες έχει σταδιακά παραδεχθεί ότι ίσως οι μισοί ή περισσότεροι από τους 1.100 Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου πιθανότατα πέθαναν στα χέρια των δικών τους πανικόβλητων και πολεμοχαρών στρατιωτικών δυνάμεων, σε ορισμένες περιπτώσεις στοχευμένα λόγω στην αμφιλεγόμενη «Οδηγία του Χάνιμπαλ» του Ισραήλ , και τα θύματα των φιλικών πυρών ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχοι. Ως εκ τούτου, φαίνεται πολύ πιθανό τουλάχιστον 100 έως 200 άοπλοι Ισραηλινοί πολίτες να σκοτώθηκαν από μαχητές της Χαμάς, σε πολλές περιπτώσεις κατά λάθος. Αυτό υπογραμμίζει την ακραία δυσαναλογία των νεκρών ίσως και 200.000 Παλαιστινίων αμάχων.

Pro-Israel Propaganda-Lies vs Reality

American Pravda: Εγκλήματα πολέμου και θηριωδίες-Φάρσες στη σύγκρουση Ισραήλ/Γάζας 

Αλλά νομίζω ότι ένας ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος για το Ισραήλ έρχεται ως αποτέλεσμα της μαζικής εκστρατείας των μέσων ενημέρωσης για τη διατήρηση της ζωτικής υποστήριξης της Αμερικής παρά τους έντεκα μήνες γενοκτονίας στη Γάζα.

Αυτή η υποστήριξη εξακολουθεί να ισχύει στο πολιτικό επίπεδο, όπως καταδεικνύεται από τα 58 χειροκροτήματα του Netanyahu στο Κογκρέσο, αλλά η χρήση τέτοιας προπαγάνδας στα μέσα ενημέρωσης έχει ωθηθεί στα όριά της, ίσως υπερφορολογώντας σοβαρά αυτό το ζωτικό εργαλείο. Πολλές δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, ειδικά οι νεότεροι, έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως την πλήρη αποσύνδεση μεταξύ της βασικής παρουσίασης των μέσων ενημέρωσης των γεγονότων στη Γάζα και αυτού που βλέπουν με τα μάτια τους στο TikTok, το Twitter και άλλες σχετικά μη λογοκριμένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης . Η συνακόλουθη κατάρρευση της αξιοπιστίας των μέσων ενημέρωσης μπορεί να ακρωτηριάσει μόνιμα το ισχυρό φιλοϊσραηλινό πλαίσιο των μέσων ενημέρωσης που κυριαρχεί στην αμερικανική κοινωνία τον τελευταίο μισό αιώνα ή και περισσότερο, ίσως με πολύ μοιραίες συνέπειες.

Νομίζω ότι τα μέσα ενημέρωσης μπορούν καλύτερα να κατανοηθούν ως ένα ισχυρό μέσο ελέγχου του νου που κάνει τα άτομα να συμπεριφέρονται με τρόπους πολύ διαφορετικούς από τον τρόπο που θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν. Αυτό ισχύει τόσο για απλούς πολίτες όσο και για σημαντικούς πολιτικούς ηγέτες, και υποψιάζομαι ότι η μεγάλη πλειονότητα όσων συμμετείχαν στα χειροκροτήματα του Netanyahu  το έκαναν κυρίως ως αποτέλεσμα αυτού του ελέγχου του μυαλού των μέσων ενημέρωσης και όχι λόγω της επιρροής χρημάτων ή εκβιασμό, αν και πιθανώς και αυτοί ήταν παράγοντες.

Αλλά ένας τέτοιος έλεγχος του νου χάνει μεγάλο μέρος της αποτελεσματικότητάς του όταν ο ρόλος του γίνει κατανοητός και έχει χαθεί μια αυτόματη αναστολή της δυσπιστίας. Ως αποτέλεσμα αυτής της πλήρους αποσύνδεσης μεταξύ της κάλυψης των μέσων ενημέρωσης και της πραγματικότητας, οι περισσότεροι έξυπνοι παρατηρητές έχουν πλέον αναγνωρίσει σιωπηλά ότι τα μέσα ενημέρωσης μας ήταν εντελώς ανέντιμα και αναξιόπιστα σε οποιαδήποτε ευαίσθητα θέματα σχετικά με το εβραϊκό κράτος, και μόλις αρχίσουν να θεωρούν ότι αυτό μπορεί επίσης να ήταν εξίσου αληθές στο παρελθόν, οι επιπτώσεις είναι τεράστιες. Σημαντικά, αμφιλεγόμενα γεγονότα της ιστορίας μας που θα μπορούσαν να είχαν απαξιωθεί ή αγνοηθεί στο παρελθόν, τώρα ξαφνικά επανεξετάζονται υπό πολύ διαφορετικό πρίσμα.

Σκεφτείτε, για παράδειγμα, την περιβόητη περίπτωση του USS Liberty , του πιο προηγμένου πλοίου συλλογής πληροφοριών μας, το οποίο δέχτηκε ξαφνική και εσκεμμένη επίθεση από το Ισραήλ το 1967 ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα, με περισσότερους από 200 Αμερικανούς στρατιώτες να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν. Αυτό το περιστατικό αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ναυτική μας απώλεια ανθρωπίνων ζωών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στον Κόλπο του Τόνκιν είχε αναπτύξει ομάδες δολιοφθοράς κατά της ακτής του Βορείου Βιετνάμ όταν ανέφερε κατά λάθος ότι είχε δεχτεί αντεπίθεση από τορπιλακάτους. Αυτή η εχθρική ενέργεια δεν έγινε ποτέ, επομένως προφανώς δεν τραυματίστηκε ούτε ένας Αμερικανός, αλλά η πολιτική οργή που προέκυψε ώθησε τη συμμετοχή μας στον πόλεμο του Βιετνάμ, στον οποίο σκοτώσαμε ίσως έως και τρία εκατομμύρια Βιετναμέζους.

Έτσι, κάτω από αυτό το αμερικανικό πρότυπο αντίδρασης, θα μπορούσαμε να περιμέναμε ότι η πολύ πιο σοβαρή -και πραγματικά αληθινή- επίθεση σε αυτό το άλλο σκάφος [ USS Liberty]  στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου θα είχε προκαλέσει πολύ πιο ισχυρά στρατιωτικά αντίποινα, πιθανώς συμπεριλαμβανομένης της ολοκληρωτικής καταστροφής του μικρού έθνους της Μέσης Ανατολής [Ισραήλ] το οποίο ήταν υπεύθυνο.

Αλλά ο πρόεδρός μας εκείνη την εποχή ήταν ο ένθερμα φιλο-ισραηλινός Lyndon Johnson και Εβραίοι με παρόμοια συναισθήματα τότε ήλεγχαν και τα τρία αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, τις δύο πιο σημαντικές εθνικές εφημερίδες μας και σχεδόν όλα τα στούντιο του Χόλιγουντ.

Έτσι, με όλα αυτά τα κεντρικά όργανα της κυβέρνησης και τον έλεγχο του μυαλού των μέσων ενημέρωσης σχεδόν εξ ολοκλήρου σε σταθερά φιλο-ισραηλινά χέρια, αυτή η μεγάλη στρατιωτική επίθεση εξαφανίστηκε εντελώς από την πραγματικότητα, και ακόμη και όταν τα γεγονότα αποκαλύφθηκαν τελικά περί τα δώδεκα χρόνια αργότερα, αγνοήθηκαν σχεδόν εντελώς , εξαλείφοντας κάθε πιθανότητα σημαντικής δημόσιας οργής. Έτσι, αντί για οποιαδήποτε σκληρά αντίποινα, η πολιτική και οικονομική μας υποστήριξη στη χώρα που μας είχε επιτεθεί χωρίς προκλήσεις κλιμακώθηκε σταθερά με την πάροδο του χρόνου, φτάνοντας τώρα τελικά σε σχεδόν παράλογες διαστάσεις.

Για δεκαετίες, οι περισσότεροι Αμερικανοί ήταν απρόθυμοι να πιστέψουν ότι τα μέσα ενημέρωσης μας θα μπορούσαν απλώς να είχαν αγνοήσει μια τόσο κραυγαλέα και εσκεμμένη επίθεση εναντίον του στρατού μας, και επομένως υπέθεσαν ότι το περιστατικό πρέπει να ήταν αποτέλεσμα λανθασμένης ταυτότητας ή της ομίχλης του πολέμου ή κάποιου άλλου τέτοιου πλήρως ελαφρυντικού παράγοντα. Αλλά από τη στιγμή που η εμπιστοσύνη στα μέσα ενημέρωσης εξαφανιστεί, αυτές οι δικαιολογίες εξατμίζονται. Εξέτασα την ιστορία του USS Liberty με πολλές λεπτομέρειες πριν από αρκετά χρόνια, και η πλήρης μη αντίδραση της χώρας μας στην εσκεμμένη δολοφονία τόσων πολλών δικών της στρατιωτικών ήταν πραγματικά πολύ αξιοσημείωτη.

Η θανατηφόρα ισραηλινή επίθεση του 1967 κατά του πολεμικού μας σκάφους αφορούσε την αξιοσημείωτη προδοσία του Προέδρου Johnson, ο οποίος κράτησε τα γεγονότα κρυμμένα και έθεσε τα εθνικά συμφέροντα του Ισραήλ πάνω από το καθήκον του απέναντι στις ζωές των Αμερικανών στρατιωτικών. Αλλά ο LBJ [  Lyndon Baines Johnson]  κατέλαβε τον Λευκό Οίκο λόγω της δολοφονίας του προκατόχου του προέδρου John F. Kennedy το 1963, ένα από τα πιο διάσημα γεγονότα του εικοστού αιώνα.

Πριν από περίπου δώδεκα χρόνια συνειδητοποίησα επιτέλους ότι τα αληθινά γεγονότα της δολοφονίας του JFK διέφεραν πολύ από την επίσημη αφήγηση περί  ενός τρελού μοναχικού ένοπλου που πάντα χάβαμε αφελώς από τα μέσα ενημέρωσης μας, και μετά από πολύ προσεκτική έρευνα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι: Η ισραηλινή Μοσάντ είχε πιθανώς παίξει κεντρικό ρόλο στον θάνατο του ίδιου του προέδρου μας, ενεργώντας έτσι για να τον αντικαταστήσει με κάποιον πολύ πιο ευθυγραμμισμένο με τα ισραηλινά συμφέροντα.

Συνεχίζεται ...

ἀπό : unz.com

 Δύο διαβόητα γεγονότα : 7η Ὀκτωβρίου καί 11η Σεπτεμβρίου ( μέρος Α΄)

Δύο διαβόητα γεγονότα : 7η Ὀκτωβρίου καί 11η Σεπτεμβρίου ( μέρος Γ΄) Ἰσραηλινή Τρομοκρατία - 11η Σεπτεμβρίου καί Μοσσάντ

Δύο διαβόητα γεγονότα : 7η Ὀκτωβρίου καί 11η Σεπτεμβρίου ( μέρος Δ΄) Ἰσραήλ τό μόνο κερδισμένο ἀπό τήν 11η Σεπτεμβρίου


Ἡ Πελασγική

7 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια αγαπητη Π. για αυτες τις διαδοχικες αναρτησεις σου.

    Δεν ξερω τι θα κανουν αλλοι αναγνωστες σου αλλα εγω θα τις τυπωσω να τις διαβαζω που και που για φρεσκαρισμα της γνωσης.
    Αυτα που περιγραφονται εδω μεσα ειναι εγκληματα κατα της ανθρωποτητας και δεν πρεπει να ξεχνιουνται.

    Μολις τις τελειωσεις ολες. Ποσες αναρτησεις ακομα νομιζεις;

    Ο Χιτλερ τους μαρανε τους Παγκοσμιους Εγκληματιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐν συνόλῳ θἀ εἶναι τέσσερις . Ἐν τάξει, εἶναι λίγο μεγάλα ἀλλά ἀξίζει τόν κόπο. Ὅπως ἀκριβῶς ἐπισημαίνεις :
      « Αυτα που περιγραφονται εδω μεσα ειναι εγκληματα κατα της ανθρωποτητας και δεν πρεπει να ξεχνιουνται. »

      Αὐτό ἀκριβῶς εἶναι.
      Ἐπίσης, ὅταν ἔρθει ἀπολύτως στό φῶς ἡ ἐμπλοκή τους στήν δολοφονία Κέννεντυ ἀλλά καί κυρίως σέ μία ἀπό τίς πιό τρομερές τρομοκρατικές ἐνέργειες,αὐτή τῆς 11ης Σεπτεμβρίου 2001, καί οἱ Ἀμερικανοί ἀντιληφθοῦν ἐπιτέλους πόσο κακό ἔχουν πάθει ἀπό ᾿δαὐτους, δέν μπορῶ νά ξέρω πῶς θ᾿ἀντιδράσουν ὄχι μόνον οἱ Ἀμερικανοί, ἀλλά ὁλόκληρη ἡ Ἀνθρωπότης.

      Ἄν καί μέ τά ὅσα συνεχίζουν νά συμβαίνουν κάτω στήν Παλαιστίνη, μᾶλλλον εἴμαστε πολύ κοντά στό νά ᾿δοῦμε αὐτή τήν ἀντίδρασιν.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Εχουμε πει ο'τι, εδω και αιωνες σπερνουν μισος εναντιον του Ανθρωπου και χειροτερα ακομα σπερνουν μισος εναντιον Του Ιδιου Του Θεου.
      Πολυ συντομα βλεπω να θεριζουν οτι εσπειραν.


      Καλησπερα

      Διαγραφή
  2. Ορθως ενεργεις, φιλε ΕΑΦ, διοτι καποια πραγματα δεν πρεπει να ξεχνιουνται, οπως και αυτο https://esau.today/wp-content/uploads/2017/07/COmmunismJudaismMeme.jpg

    Σημειωσις. Αυτος ο Wise εχει και ενα τυπικον χειρισμον της αληθειας χαρακτηριστικον τη φυλης του. Φεβρουαριο του 1933 μαθαινει τα νεα του Χιτλερ να εκδιωχθουν ολοι οι Εβραιοι απο την Γερμανια. Εξεμανει και δηλωνει '' Πως ειναι δυνατον να εκδιωχθουν 585,000 ανθρωποι απο την χωρα.
    Σεπτεμβριος 1945 ο Χιτλερ εσφαξε 6,000,000 Εβραιους δηλωσε ο Wise.

    Aγαπητη Π. δεξου τα συγχαρητηρια της ταπεινοτητος μου

    Καλο ξημερωμα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὑχαριστῶ.

      Κουραστικό πολύ τό θέμα, ἀλλά εἶναι τόσο σημαντικό πού χαλάλι ἡ κούρασις.

      Αὔριο θά ἔχομε τό 4ο καί τελευταῖο μέρος, ἀφιερωμένο στήν ...ἐπέτειον !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε Ahoy οπως εχω πει και στο παρελθον κανουμε οτι μπορουμε μπας και ξυπνησει κανενας και δει τον πραγματικο εχθρο οχι μονον του Ελληνισμου αλλα ολακερης της ανθρωποτητας.
      Εγω προσωπικα δεν εχω τιποτα με τους ανθρωπους, οσο οι ανθρωποι δεν απειλουν την ελευθερια και την ευημερια μου, την ευημερια και ελευθερια της οικογενειας μου, της κοινωνιας που ζω και γενικοτερα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μου.
      Οι εβραιοι ομως τα απειλουν ολα αυτα, που καθε ανθρωπος φυλλατει ως κορην οφθαλμου.
      Λεμε ο "εβραιος" γιατι ΕΙΝΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ.
      Αν ηταν καποιος αλλος θα δεικνυαμε τον "αλλον".
      Αν δεν ηταν παλι κανεις κι ο καθενας μας κοιτουσε τα δικα του δεν θα ζουσαμε αυτο το ελεεινο χαλι που ζουμε.
      Με τον ελεεινο Wise και τα "εβραϊκα" μαθηματικα του μου θυμισες καποιον παλιο συμμαθητη μου απ' το Λυκειο που ειχε βαλθει να γινει μεγας και τρανος, παντα οικονομικα εννοω.
      Ακουσα λοιπον οτι ασχοληθηκε με το χοντρεμποριο εισαγοντας προϊοντα απ' την Ευρωπη και μεταπουλωντας στα στους λιανοπωλητες στην Ελλαδα. Μεσα σε μερικα χρονια ειχε πραγματι ανεβει οικονομικα με χοντρους λογαριασμους στις τραπεζες, με ακινητη περιουσια, και και και και, και φυσικα οταν μιλουσαμε στο τηλεφωνο κομπαζε.
      Πριν 2-3 χρονια τον συναντησα σε ενα μικρο μαγαζακι στο Αιγαλεω που τοχε γραμμενο στο ονομα της γυναικας του.
      Αστα μου λεει επαθα πανολεθρια.
      Εφερνα πραμα απ' την Ευρωπη αλλα δεν πληρωνα τους προμηθευτες και καποια στιγμη μου εβαλαν δικηγορους και μου τα κατασχεσαν ολα. Μπηκα κι ενα 6μηνο φυλακη.
      Ειχες εφαρμοσει τα "εβραϊκα" μαθηματικα, του λεω.
      Αλλα για να τα εφαρμοσεις πρεπει νασαι εβραιος, αλλιωτικα δεν προχωρας.

      Ετσι κι ο Wise με τα μαθηματικα του "ολοκαυτωματος", ενα ψεμμα των εβραιων που εχει αποδειχθει καραμπινατο ψεμμα απο αναγνωρισμενους επιστημονες. Οι τσιμινιερες στο Αουζβιτζ χτιστικαν μετα το '45 για ....τουριστικους λογους.
      Απλα με το ψεμμα αυτο αρμεγουν ακομα την "γερμανια" και κατ΄ επεκτασιν ολο το κοσμο.
      Χωρια την γεννοκτονια του υποδουλου Παλαιστινιακου Λαου που διαπραττουν μπρος στα ματια μας σημερα. Αυτοι, τα θυματα του Χιτλερ.......
      Αρχιζω να πιστευω οτι οι Τουρκαλαδες στο Ολοκαυτωμα του Ελληνισμου τα χρονια της δουλειας, μας φεροντουσαν καλυτερα απ' οτι αυτοι οι υπανθρωποι φερονται στους Παλαιστινιους.

      Καλησπερα


      Διαγραφή
    3. « Αρχιζω να πιστευω οτι οι Τουρκαλαδες στο Ολοκαυτωμα του Ελληνισμου τα χρονια της δουλειας, μας φεροντουσαν καλυτερα απ' οτι αυτοι οι υπανθρωποι φερονται στους Παλαιστινιους.»

      Ὅταν ἔχεις τήν μπότα τοῦ κατακτητή νά σέ πατᾶ, τό ἄν σέ πατᾷ πολύ ἤ λιγώτερο ἀπό πολύ δέν εἶναι βεβαἰως τό ζητούμενο. Τό ζητούμενο εἶναι ἡ μπότα πού σέ καθίζει στό χῶμα,χωρίς νά μπορῆς ν᾿ἀντιδράσῃς καί βεβαίως ἀπόλυτο δοῦλο του.

      Ὁ ἐχθρός,εἶναι πάντα ἐχθρός καί ἄν κάποια στιγμή μπορεῖ νά μήν σέ ἔχει στήν μάχη γιά να σέ κατακτήσῃ δέν σημαίνει πώς δέν τό ἔχει πάντα κατά νοῦ. Αὐτό ἰσχύει ἀπολύτως γιά τούς τουρκαλάδες.

      Ὅμως τό πιό σημαντικό εἶναι ποιοί ἡγοῦνται στήν προάσπισιν τῶν συμφερόντων σου. Ὅταν ἔχεις μαριονετες τῶν ἐξουσιαστῶν εἶσαι ὑποχρεωμένος νά κάνῃς ἕνα ἀπό τά δύο : τό πιό εὔκολο νά τούς γκρεμοτσακίσῃς ἀπό τά βάθρα τους πού ἐσύ τούς ἔβαλες καί δεύτερον νά εἶσαι σέ θέσιν μάχης ἕτοιμος πρός ἀντιμετώπισιν τοῦ ἐχθροῦ. Μή σοῦ πῶ νά παρακαλᾶς κι᾿ὅλας νά γίνῃ τό μπάμ...

      Κατά συνέπεια : ὁ ἐχθρός δέν θά πάψῃ ποτέ νά εἶναι ἐχθρός εἰδικῶς ἐάν ἔχει δοκιμάσῃ τό ...αἷμα σου...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή