" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Ε.Ο.Ν. γιά Γράμμο-Βίτσι: «Εὐτυχῶς ἡττηθήκατε, "σύντροφοι!" »


 Στις 30 Αυγούστου 1949, μετά από τρισήμιση έτη ανηλεούς πολέμου με τους αντάρτες του ΔΣΕ, του στρατιωτικού βραχίονος του ΚΚΕ, η ελληνική σημαία κυματίζει και πάλι υπερήφανη στην κορυφή του όρους Γράμμου
.

Μετά το Βίτσι, έφτασε η στιγμή της απελευθερώσεως και της τελευταίας βουνοκορφής, η οποία τελούσε υπό κατάληψη από τους κατσαπλιάδες του Ζαχαριάδη, οι οποίοι ήραν με θράσος και εμπάθεια προς το Έθνος τα όπλα της προδοσίας κατά της Πατρίδος.

Μετά την ταπεινωτική ήττα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κατά τα Δεκεμβριανά του 1944, το ΚΚΕ ξεκίνησε έναν δεύτερο κύκλο εχθροπραξιών στο εσωτερικό της επικρατείας, στοχεύοντας στην απόσχιση εθνικού εδάφους, την παράδοση του σε ξένη δύναμη και την εγκαθίδρυση ενός στυγνού σταλινικού καθεστώτος. Διενεργώντας παιδομάζωμα σε χωριά της επαρχίας, φονεύοντας εν ψυχρώ και μαζικώς αθώους ομαίμους αδερφούς τους, οι οποίοι αντιστάθηκαν στη βίαια ένταξη στις τάξεις του ΔΣΕ και στρέφοντας τις σφαίρες τους περισσότερες φορές κατά Ελλήνων απ’ ό,τι κατά των δυνάμεων κατοχής, οι αντάρτες κομμουνιστές επεχείρησαν πάση θυσία την κάταλυση του νομίμου Βασιλείου της Ελλάδος και την επιβολή μιάς σοσιαλιστικής κολάσεως εφάμιλλης μ’ εκείνης στα κράτη του Ανατολικού Μπλόκ.

Τα γενναία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συνεπικουρούμενα από 300.000 και πλέον κληρωτούς πατριώτες υπό την πεφωτισμένη στρατιωτική ηγεσία του Στρατηγού Αλεξάνδρου Παπάγου ισοπέδωσαν την κομμουνιστική απειλή και οδήγησαν τους μειοδότες σε άτακτη υποχώρηση προς το αλβανικό κρατίδιο. Η αντίσταση συσσώμου του Έθνους στον εφιάλτη της μετατροπής της χώρας μας σε δορυφόρο της Σοβιετικής Ενώσεως απέναντι στις τελευταίες εφεδρείες των ΝΟΦίτικων σλαβόφωνων τμημάτων που αποτελούσαν την πλειοψηφία των εναπομεινάντων ταγμάτων του ΚΚΕ καταδεικνύει ότι καμμία «εμφύλια» διαμάχη δεν διεξήχθη παρά ένας προδοτικός συμμοριτοπολέμος από συνειδητούς εχθρούς του Γένους, οι οποίοι όχι απλώς συνεργάστηκαν με τα σοσιαλιστικά κράτη εις βάρος της Ελλάδος, αλλά παράλληλα εμπόδισαν την Πατρίδα να παρελάσει ανάμεσα στους νικητές του Βερολίνου, αφού αναγκαστήκαμε να εμπλακούμε σ’ έναν νέο αιματηρό πόλεμο, για να εξοντώσουμε τα καθιζήματα της προδοσίας.

Ως Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν. αποτίουμε με ευγνωμοσύνη, σέβας και δέος φόρο τιμής στους Αξιωματικούς, υπαξιωτικούς και οπλίτες ήρωες του Εθνικού Στρατού, και δη τους λεβέντες των ΛΟΚ και της Πολεμικής Αεροπορίας και της Βασιλικής Χωροφυλακής, οι οποίοι όχι απλώς απέτρεψαν τον κίνδυνο να μάς εγκαθιδρυθεί μία ανελεύθερη κομμουνιστική δικτατορία, η οποία θα έβλαπτε ανεπανόρθωτα τον Ελληνισμό και τα έθνικά μας κεκτημένα, αλλά συνάμα ενσάρκωσαν για ακόμα μία φορά το αθάνατο πρότυπο της Ελληνικής Αρετής και αυτοθυσίας για την γή των πατέρων μας!

ἐδῶ 

Ἀπό τήν ἐπίσημη σελίδα τῆς ΕΟΝ  


Ποιά εἶναι ἡ ΕΟΝ  (   Ἑλληνική Ὀρθόδοξη Νεολαία )



ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 

Η «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν.» ιδρύθηκε 1η Απριλίου 2019 από μία ομάδα Φοιτητών, Μαθητών και Εργαζομένων Νέων κι αποτελεί έναν ανεξάρτητο, ακομμάτιστο κι αυτόνομο πολιτικό Σύλλογο, μιά αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη οργάνωση Νέων Ελλήνων και Ελληνίδων. Ιδεολογία μας ο Λαϊκός  Εθνικισμός, με σαφή Ορθόδοξη κι αντιοικουμενιστική βάση, Παραδοσιοκρατικό χαρακτήρα και ξεκάθαρο ελληνοκεντρικό προσανατολισμό, μακριά από ξενολατρικές και παγανιστικές αναφορές.

Ο Πολιτικός μας Αγώνας στοχεύει στην αφύπνιση της Ελληνικής νεολαίας από τον ηθικοπνεματικό λήθαργο και το συνειδησιακό μαρασμό, στα οποία η παγκοσμιοποίηση, ο διεθνισμός και η νεωτερικότητα την έχουν καταδικάσει, κι ύστερα την κινητοποίηση, οργάνωση και συγκρότησή της σ’ ενα πλατύ μέτωπο νεανικής Εθνικής αντεπίθεσης για την επιστροφή στην παραδοσιοκρατία, τον κοινοτισμό, και το Εθνικό Κράτος.

Η πάλη μας για μια Ελλάδα Ελεύθερη, μεγάλη και κυρίαρχη και η μάχη μας για την ομολογιακή πρόασπιση και ιεραποστολική διάδοση του Ορθοδόξου Χριστιανισμού, της μόνης αληθινής και ζωντανής Πίστεως, εδράζεται πάνω σε συγκεκριμένες ιδεολογικές θέσεις και προτάσεις, οι οποίες κατευθύνουν, προσδιορίζουν και οριοθετούν την πολιτική μας δράση προς όφελος της Πατρίδος και της Πίστεως στον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό της Αγάπης  :

1. Διαφύλαξη της Ορθόδοξης ταυτότητας του Έθνους μας, η οποία αποτελεί όχι μόνο αναπόσπαστο κομμάτι της ιδιοπροσωπίας μας, το οποίο σήμερα βάλλεται πανταχόθεν, αλλά τον μεταφυσικό προορισμό της Φυλής της, ήτοι να γίνει σύσσωμη κοινωνός της ενθέου πολιτείας, της Βασιλείας του Θεού, «ἵνα ὁμοιωθῇ τῷ Ἀναστάντι Κυρίῳ τῆς Δόξης».

2. Ανάδειξη της μείζονος σημασίας δημογραφικής απειλής, που αντιμετωπίζει το Έθνος μας. Η επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες και κυρίως στον θεσμό της οικογένειας δύνανται να αποτελέσουν ουσιαστικό αντίβαρο στο διαφαινόμενο αφανισμό μας. Διαφορετικά, μας περιμένει μία θέση δίπλα σε σπουδαίους λαούς που η ιστορία τους έληξε άδοξα, όπως οι Χετταίοι, οι Ίνκας, κ.λ.π..


3. Οι εκτρώσεις αποτελούν μια σιωπηρή Γενοκτονία, που διογκώνει το οξύ δημογραφικό μας πρόβλημα. Για εμάς η έκτρωση συνεπάγεται αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, καταδικαστέα τόσο από την Εκκλησίας μας, όσο και από κάθε κώδικα ηθικής. Ως εκ τούτου, αγωνιζόμαστε για την θεσμική απαγόρευσή της.

4. Η Πατρίδα μας εδώ και δεκαετίες αποτελεί χώρο προσέλευσης εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, ο αριθμός των οποίων τα τελευταία χρόνια διογκώθηκε. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Ισλαμιστές και μη αφομοιώσιμοι, απειλούν ευθέως την δημογραφική ακεραιότητα του ήδη γηρασμένου πληθυσμού μας. Συντελείται, έτσι, στην Ελλάδα μία σταδιακή αντικατάσταση των γηγενών από τους μετακινούμενους ισλαμικούς πληθυσμούς. Ταυτόχρονα, γεννώνται κίνδυνοι δημόσιας ασφάλειας και υγείας. Είναι, συνεπώς, αναγκαίο το κλείσιμο των συνόρων, η δημιουργία κλειστών προσωρινών απομονωμένων κέντρων και η σταδιακή απομάκρυνση τους από την επικράτεια. Εξαιρούνται οι πρόσφυγες πολέμου, οι οποίοι, όμως, αποτελούν μειοψηφία. Επίσης, άμεση απαγόρευση των Μ.Κ.Ο., που εκμεταλεύονται τις ανθρώπινες ευαισθησίες, για να πλουτίσουν και να προπαγανδίσουν ύποπτες θέσεις.

5. Το λαθρομεταναστευτικό αποτελεί, επίσης, κομμάτι της επεκτατικής πολιτικής της νεο-οθωμανικής Τουρκίας, η οποία επιχειρεί να εποικίσει την ενδοχώρα μας, ώστε μελλοντικά να μας μετατρέψει σε προτεκτράτο της. Ταυτόχρονα, τουρκοποιεί την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, διεκδικεί την ΑΟΖ μας, παραβιάζει τα χωρικά μας ύδατα. Καιρός να αντισταθούμε σθεναρά στον νεο-οθωμανισμό !

6.Είμαστε αντίθετοι στο κύμα του ψευδοδικαιωματισμού, που διακινείται από τα σκοτεινά κέντρα της Νέας Εποχής με σκοπό να αλώσει τις κοινωνίες και τις ταυτότητες των λαών.

7.Παλεύουμε για την σύνθεση ενός νέου τρίτου Εθνοκεντρικού ιδεολογικού πόλου, με σημείο αναφοράς την Ταυτότητα, αντίθετου με τα υλιστικής προελεύσεως ιδεολογήματα του καπιταλισμού και του μαρξισμού. Για εμάς, οι ηθικές αξίες υπερβαίνουν το υλικό κέρδος. Το Έθνος ως μια κοινότητα νεκρών, ζώντων και αγέννητων είναι σπουδαιότερο κάθε κοινωνικής τάξης και συντεχνιακής ομάδας. Στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους και στα πατερικά κείμενα βρίσκουμε την αληθινή κοινωνική δικαιοσύνη.

8. Αντιτιθέμεθα στη διαφθορά και διαπλοκή του συγχρόνου πολιτικού συστήματος, οποίο διαπλεκόμενο με τράπεζες, μεγάλα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα, ξένες δυνάμεις και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης νοθεύει την λαϊκή κυριαρχία, υπονομεύει την Εθνική μας ανεξαρτησία και οδηγεί στην πείνα και την εξαθλίωση τα πλειοψηφικά κοινωνικά στρώματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της αγροτιάς, της εργατιάς και των βιοπαλαιστών της αγοράς. Θεμελιωτής του κοινωνικού κράτους εν Ελλάδι και αρχιτέκτονας ενός Ελληνικού Εθνικού Κράτους, αληθινά φιλεργατικού και αυθεντικά λαϊκού, αντιθέτου στην κίβδηλη «δημοκρατία» των ολιγαρχών, υπήρξε ο Εθνάρχης Στρατηγός Ιωάννης Μεταξάς. Ο εμπνευστής του ενδόξου Έπους του ’40 και οραματιστής ενός Γ’ Ελληνικού Πολιτισμού, φυσικής συνέχειας του Αρχαίου και Βυζαντινού.

9.Το νεοελληνικό κράτος από την σύστασή του παρέμεινε δέσμιο ξένων δυνάμεων, κάτι το οποίο απαγόρευσε την Εθνική μας ολοκλήρωση. Το Ελληνικό Έθνος ασφυκτιά μέσα στο ελλαδικό κράτος, το οποίο διαρκώς το προδίδει. Ζητούμενο, λοιπόν, η αυτονόμηση της ελληνικής κρατικής οντότητας και η παραγωγική μας ανασυγκρότηση, μακριά από υπερεθνικούς οργανισμούς και οικονομικές επιτροπίες. Συνεπώς, δηλώνουμε ευρωσκεπτικιστές και ζητάμε μια Ευρώπη των Εθνών εντελώς διαφορετική από το σημερινό έκτρωμα της Ε.Ε..


10. Το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης, όχι μόνο δεν είναι πανάκεια, αλλά έχει προ πολλού αποτύχει. Παντού παρήγαγε πολέμους, φτώχεια, ανισότητα, τρομοκρατία, ηθική σήψη. Το πανάρχαιο Ελληνικό Έθνος, που εκπολίτισε την ανθρωπότητα, οφείλει να μην θυσιάσει την ιδιοπροσωπία του και να μην μετατραπεί σε έναν άοσμο, ανερμάτιστο χυλό μιας ισοπεδωμένης παγκόσμιας κοινωνίας.

11. Οι πολιτικές μας ελίτ είναι εξαρτημένες από την Δύση, ενώ οι διανοούμενοι επίσης στρέφονται μονομερώς προς την Εσπερία. Εμείς ως Ε.Ο.Ν. θεωρούμε ότι πυξίδα μας πρέπει να αποτελεί η ελληνικότητα και όχι η αδιέξοδη δυτικολαγνεία. Πατρίδα μας είναι η αιώνια Ελλάς και όχι η Ευρώπη.

12.Η Ιστορία, και κατ’ επέκταση η Παιδεία, πρέπει να απαλαχθούν από την εθνομηδενιστική προπαγάνδα.

13. Το Κυπριακό αποτελεί ανοικτή πληγή για τον Ελληνισμό. Στην θεώρησή του λαμβάνουμε υπ’ όψιν δύο στοιχεία.

Πρώτον, η Κύπρος είναι αδιαπραγμάτευτα από την αρχαιότητα ελληνικό νησί. Σήμερα, μπορεί να υπάρχουν δύο κράτη, αλλά το Έθνος παραμένει ενιαίο. Για εμάς δεν υπάρχουν Κύπριοι και Έλληνες. Λάθη εκατέρωθεν έχουν οδηγήσει στην ψυχική διάσταση των δύο αυτών κομματιών του Ελληνισμού. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να επενδύσουμε στην εμπέδωση της κοινής εθνικότητας.

Δεύτερον, αδιαπραγμάτευτα είμαστε αντίθετοι σε κάθε λύση δικοινωτικής ομοσπονδίας, που νομιμοποιεί τον Αττίλα. Στο Κυπριακό απαιτείται υπομονή, μέχρι να αντιστραφούν τα δεδομένα και ο σκοπός του Διγενή, του Ευαγόρα, του Αυξεντίου για Ένωση να γίνει πραγματικότητα.

14. Ηθική μας υποχρέωση η αποκατάσταση της τιμής των αγνοουμένων του ’74, των Ηρώων του τελευταίου πολέμου του Ελληνισμού, για τους οποίους η Τουρκία ποτέ δεν λογοδότησε.

15. Καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και των υπόλοιπων Ελλήνων της Ανατολής από την κεμαλική Τουρκία.

16. Εφαρμογή του Πρωτοκόλου της Κερκύρας και διασφάλιση των δικαιωμάτων της Μειονότητάς μας στη Βόρειο Ήπειρο. Είναι αδιανόητο τα αδέρφια μας να υποφέρουν και το ελλαδικό κράτος να παρακολουθεί αδιάφορο. Απώτερος σκοπός φυσικά η Ένωση της Β. Ηπείρου με την μάνα Ελλάδα.

17. Διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του τελευταίου Ήρωα του Ελληνισμού Κωνσταντίνου Κατσίφα και αποκατάσταση της τιμής του που Μ.Μ.Ε. και ακροαριστεροί συνεχώς σπιλώνουν.

18.Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι μόνο Ελληνική. Η Ιστορία της Γής του Φιλίππου, του Μεγαλέξανδρου, του Μελά δεν μπορεί να ξεπουληθεί στο σλαβογενές κράτος, δημιούργημα των παγκοσμιοποιητών. Ως εκ τούτου, είμαστε αντίθετοι στη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων και φυσικά αγωνιζόμαστε για την ακύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.

19. Ενίσχυση του Ελληνισμού της διασποράς και σύνδεσή του με την Πατρίδα. Πολύ σημαντική, επιπλέον, και η υποστήριξη των ισχυρών παραδοσιακά ελληνορθόδοξων κοινοτήτων, σε Κωνσταντινούπολη, Μέση Ανατολή, Νότια Ιταλία, κ.λ.π., που εσχάτως παρακμάζουν ξεχασμένες από το ελλαδικό κράτος.

20. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από όλους όσοι χρησιμοποιούν και γραφικοποιούν τον πατριωτισμό, είτε αποσκοπώντας σε ίδια οφέλη, είτε προωθώντας ιδεολογίες ξένες προς τον ελληνικό Τρόπο. Επίσης, αντιστρατευόμαστε όλους όσοι ύπουλα κατηγορούν την Χριστιανική Πίστη και προσπαθούν να την διαχωρίσουν από τον Ελληνισμό.


21.Υποστηρίζουμε τα κεκτημένα της Ελληνικής Νεολαίας, σε σχολεία, πανεπιστήμια και αγορά εργασίας. Απαιτούμε ό,τι δικαιούμαστε, ώστε να σταματήσει η μαζική φυγή της Γενιάς μας στο εξωτερικό.


Ἀπό ΕΔΩ 


Νά λοιπόν πού ὑπάρχει ἕνας Σύνδεσμος, μία Κοινότητα Νέων, ἕνα Κίνημα γιά τόν Ἑλληνισμό καί τίς Ἀξίες πού πρεσβεύει. Θά συνιστοῦσα στούς νέους ἀνθρώπους, πού ἀγαποῦν καί νοιάζονται γιά τήν Φυλή μας, τό Ἔθνος μας νά πλαισιώσουν τήν κοινότητα καί νά ἀγωνιστοῦν γιά τήν Πολιτιστική μας Παράδοσιν, τήν Ἱστορία, τήν Πίστιν καί τό Ἔθνος. 

Εὖγε στούς ἱδρυτές. Καλόν Ἀγῶνα ! Θά σᾶς συμπαρασταθοῦμε ὅσο γινεται καί ὅσο μποροῦμε...


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2024/09/blog-post_30.html

    κι ο λαος περιμένει να πάμε τους Τούρκους μεχρι την κόκκινη μηλιά...οσον ουπω μας εχουν πάει ΟΛΟΙ μεχρι την Ακρόπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί νά πῆ κανείς μέ αὐτό τό πρᾶγμα πού λέγεται "πολιτικός κόσμος τῆς Μεταπολιτεύσεως" !
      Δέν ὑπάρχουν λόγια. Χάνεται κάθε ἀξία τῆς έννοιάς τους !!!

      Ἀλλά,μήπως δέν κάνουν καλά ἀφοῦ ὁ ἴδιος ὁ λαός τούς διατηρεῖ ἐκεῖ πού βρίσκονται ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε !

      Διαγραφή