" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Πρός τά γκούλαγκ ...

ὁ ἑβραϊκῆς καταγωγῆς Γενικός Εἰσαγγελεύς τῶν ΗΠΑ Merrick Garland καί ὁ Δ/ντής τοῦ FBIChristopher Wray,ξεκίνησαν τό κυνήγι μαγισσῶν κατά τοῦ Ῥωσσικοῦ μεσου ἐνημερώσεως RT. Οἱ δύο πρῶτοι δημοσιογράφοι ( ο Kalashnikov και η Afanasyeva)  πού κατηγοροῦνται, ἀντιμετωπίζουν ποινή φυλακίσεως ἕως καί 25 χρόνια ! (φωτό)

 Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες σε δύο Ρώσους που αναγνώρισε ότι ήταν υπάλληλοι της RT για ξέπλυμα χρήματος και εργάζονται ως ξένοι πράκτορες για τον φερόμενο ρόλο τους στην προώθηση περιεχομένου βίντεο που έσπειρε «έριδα και διχασμό» στις ΗΠΑ.

Σε ένα ποινικό κατηγορητήριο που αποσφραγίστηκε την Τετάρτη, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι ο Konstantin Kalashnikov και η Elena Afanasyeva χρηματοδότησαν και διηύθυναν μια εταιρεία παραγωγής με έδρα το Τενεσί που δημοσίευσε αγγλόφωνα βίντεο σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την ενίσχυση των «εγχώριων διαιρέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Αυτά τα βίντεο προβλήθηκαν περισσότερες από 16 εκατομμύρια φορές μόνο στο YouTube, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και, σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, Christopher Wray, αντιπροσώπευαν μια προσπάθεια «εξαπάτησης των Αμερικανών ώστε να καταναλώνουν άθελά τους ξένη προπαγάνδα».

Η παραγωγή βίντεο που υπογραμμίζουν τις κοινωνικές και πολιτικές διαιρέσεις στις ΗΠΑ δεν είναι έγκλημα. Ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι ο Kalashnikov και η Afanasyeva  παραβίασαν το νόμο με το να μην εγγραφούν ως ξένοι πράκτορες.

Το 2017, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανάγκασε την πλέον ανενεργή RT America να εγγραφεί ως ξένος πράκτορας, αφού πολλές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι το RT βοήθησε στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ δημοσιεύοντας «αρνητική κάλυψη» για τη Χίλαρι Κλίντον και επικρίνοντας τις ΗΠΑ για το «διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο» .

Ο  Kalashnikov και η Afanasyeva αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών για παραβίαση του νόμου περί καταχώρισης ξένων πρακτόρων και 20 ετών για ξέπλυμα χρήματος. Ωστόσο, οι κατηγορίες εναντίον τους πιθανότατα δεν θα αποδειχθούν ποτέ σε αμερικανική αίθουσα δικαστηρίου, καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν συνθήκη έκδοσης με τη Ρωσία.

Στους δύο Ρώσους επιβλήθηκαν επίσης κυρώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ την Τετάρτη, μαζί με την αρχισυντάκτρια του RT Margarita Simonyan ( φωτό ἀριστερά) και τρεις άλλους ανώτερους υπαλλήλους του RT. Η Simonyan απέρριψε τις κατηγορίες, απαντώντας «Πολύ καλή δουλειά ομάδα!» στο Telegram.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Merrick Garland είπε ότι οι κατηγορίες κατά των Καλάσνικοφ και της Αφανάγιεβα, καθώς και ένα ξεχωριστό ρωσικό σχέδιο για φερόμενη διάδοση περιεχομένου κατά της Ουκρανίας στο Διαδίκτυο, «καθιστούν σαφείς τους σκοπούς στους οποίους η ρωσική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων επιπέδων της, είναι διατεθημένη να φθάσει στο να υπονομεύσει τη δημοκρατική μας διαδικασία».

Η  Simonyan ειρωνεύτηκε αξιωματούχους των ΗΠΑ που ισχυρίστηκαν – για τρίτη συνεχόμενη εκλογή – ότι η RT επιχειρεί να παρέμβει στην αμερικανική πολιτική. «Αν μας διώξουν εντελώς, πώς θα κάνουν τις επόμενες εκλογές;» έγραψε σε μια επόμενη ανάρτηση στο Telegram. «Δεν έχουν άλλες στρατηγικές εκτός από το να τρομοκρατούν το πανίσχυρο RT».

Ἀπό :  swentr.site

φωτό,χωρίς τήν δήλωσιν τοῦ Ῥίττερ. 

Ο Scott Ritter λέει ότι τερματίζει τη συνεργασία με το RT, Sputnik λόγω των αμερικανικών κυρώσεων

ΜΟΣΧΑ (Sputnik) - Ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter, ο οποίος εργάζεται ως πολιτικός αναλυτής τώρα, είπε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις τον αναγκάζουν να τερματίσει τη συνεργασία του με το RT και το Sputnik και ευχαρίστησε τους Ρώσους συναδέλφους του για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν τα τελευταία χρόνια.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε δήλωση την Τετάρτη για να ανακοινώσει κυρώσεις κατά του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya, RIA Novosti, RT, Sputnik και Ruptly. Οι κυρώσεις επηρέασαν τη Rossiya Segodnya και την αρχισυντάκτρια του RT Margarita Simonyan και ορισμένα άλλα ανώτερα στελέχη.

«Οι ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του RT, του Sputnik και άλλων ρωσικών μέσων ενημέρωσης με έχουν καταστήσει αδύνατο να συνεχίσω τη δουλειά μου ως εξωτερικός συνεργάτης για το RT και το Sputnik, καθώς και τη συμμετοχή σε συνεντεύξεις και άλλα συνεργασίες με άλλα ρωσικά μέσα ενημέρωσης», είπε ο Ritter στο X.

Είπε ότι η δουλειά του με ρωσικούς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης ήταν νόμιμη δημοσιογραφία .

«Απορρίπτω τον όποιο πιθανό ισχυρισμό ότι η δουλειά που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια με τους πρόσφατα εγκριθέντες ρωσικούς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης ήταν οτιδήποτε άλλο από τη νόμιμη δημοσιογραφία, το περιεχόμενο της οποίας ήταν πραγματικά ορθό και αναλυτικό, και πάντα δική μου δημιουργία». είπε ο Ρίτερ.

Ωστόσο, είπε, δεσμεύεται να υπακούει στους νόμους των ΗΠΑ.

«Παρόλα αυτά, δεσμεύομαι πλήρως να υπακούω στη νομοθεσία των ΗΠΑ και ως εκ τούτου θα τερματίσω όλες τις συμβατικές σχέσεις τόσο με το RT όσο και με το Sputnik με άμεση ισχύ, καθώς και θα αναστείλω τη συμμετοχή μου σε οποιαδήποτε και σε όλες τις αλληλεπιδράσεις των μέσων ενημέρωσης με κυρώσεις σε άτομα και οργανισμούς μέχρι τη στιγμή που θα θεωρείται νόμιμο από τις αμερικανικές αρχές των ΗΠΑ», είπε ο Ρίτερ.

Είπε ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα δικαιώματά του στην ελευθερία του λόγου.

"Είμαι βαθιά ευγνώμων για τον επαγγελματισμό όλων των Ρώσων συναδέλφων μου τα τελευταία χρόνια και είμαι περήφανος που τους γνώρισα. Λυπάμαι για τις ενέργειες της κυβέρνησής μου που φίμωσε τα νόμιμα δημοσιογραφικά μέσα και ανυπομονώ για την ημέρα της ελευθερίας του λόγου και του ελεύθερου Τύπου δεν περιορίζεται από μια αμφίβολη «ρωσική εξαίρεση» που παραβιάζει τους συνταγματικούς κανόνες και αξίες», είπε ο Ρίτερ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν κατά του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya, είπε στο Sputnik ότι οι επιθέσεις στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είναι αποτέλεσμα επιχειρήσεων δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας για «στείρωση» του χώρου πληροφοριών.

Ἀπό : sputnikglobe.com


Δέν τό ἔχομε καταλάβει ἀκόμη,ἀλλά ἡ φίμωσις τῆς ἐλευθερίας λόγου πού παίρνει πολύ ἄσχημες διαστασεις ( πολυετεῖς φυλακίσεις) θά ἔρθῃ καί στήν χώρα τῆς φαιδρᾶς πορτοκαλέας καί δέν θά μείνῃ οὔτε μία φωνή νά ἐκφράζῃ τήν Ἀλήθεια. Βεβαίως τότε τά Συστημικά μέσα θά κυριαρχοῦν μέν ἀλλά θά ἀφήσουν καί κάποιες « ἐλεύθερες φωνἐς» γιά νά παίζουν τόν ῥόλο τοῦ διχτυού γιά λογαριασμό τοῦ Συστήματος θεωρώντας οἱ ἀφελεῖς πολίτες πώς ἐξυπηρετοῦν τήν Ἀλήθεια. 

Καί τότε ὅσοι μπορέσουν θά καταλάβουν τόν ῥόλον τοῦ καθενός...

Πρός τό παρόν ὅποιος τολμᾶ νἀ βρίσκεται ἀπέναντι στό Σύστημα θά ἔχει νά κάνῃ πλέον ξεκάθαρα μέ τόν Νόμο καί τίς βαριές καταδικαστικές ἀποφάσεις γιά τίς ἀπίθανες κατηγορίες πού θά ἀπαγγέλονται. 

Τώρα ἀκὀμη οἱ περισσότεροι ζοῦνε στόν "κόσμο" τους ἀναζητοῦντες τά "μεγάλα" θέματα στήν κακομοιριά τῆς ἑλλαδικῆς ...

Ποιά καί ποῦ θά εἶναι τά γκούλαγκ στήν Ἑλλάδα, ἄρα γε ; 


( Περᾶστε ἀπό ἐδῶἐδῶ, ἐδῶ κι᾿ἐδῶ μέχρι νά τό ἐμπεδώσετε...)


Ἡ Πελασγική

20 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα η φίμωση έχει ξεκινήσει προ πολλού. Από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και έπειτα. Όποια πραγματική δεξιά η εθνικιστική φωνή ακουγόταν χαρακτηριζόταν φασιστική και αναλάμβαναν δράση οι κουκουέδες που ήταν στην δήθεν παρανομία να επιβάλλουν την δημοκρατία.
    Το 99% των Ελλήνων πιστεύει το ακριβώς αντίθετον (Ας διαβάσουν το Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά, Κώστας Πλεύρης.)

    Μονάχα το διάστημα 67-74 επί Εθνικής κυβερνήσεως Παπαδόπουλου ακούστηκε η αλήθεια. Δια τούτον τον λόγον και οι δημοκράτες ονομάζουν την περίοδο εκείνη φασιστική!
    Πάμε στα τωρινά! Όταν έβαλαν φυλακή την χρυσή αυγή μόνο οι ηλίθιοι δεν κατάλαβαν πως τα γκουλακ είναι εδώ και ζουν και βασιλεύουν σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια!!!

    Εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους έχουν δολοφονήσει οι αριστεροί, χωρίς ποτέ να λογοδοτήσουν! Ένας ακόμα δολοφονημένος για να φιμώσουν τους Έλληνες που είχαν αρχίσει να συρρέουν μαζικά προς την χρυσή αυγή , για αυτούς , τους κομμουνιστές , είναι σταγόνα στον ωκεανό!
    Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!
    Μόνο οι δεξιοί απαγορεύεται ακόμα και σφαλιάρα να ρίξουν στα κομμούνια για την αντεθνική αντιχριστιανική αντεργατική τους δράση! Οι αριστεροί σφάζουν όποιον γουστάρουν και το παίζουν και θύματα!!!

    Ιούλιος 2013
    Μαζικό "παρών" στην αντιφασιστική πορεία στην Καλαμάτα
    https://www.capital.gr/forum/thread/3894474/?messageId=3894474

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ σωστά τά λές διότι πολύ ἁπλῶς αὐτή εἶναι ἡ Ἀλήθεια.

      Ἔτσι φθάνω στό τέλος καί τήν παραπομπή σ᾿ἐκείνη τήν "ἀντιφασιστική πορεία".
      Παρακολουθῶ τό σχετικό βίντεο ( https://webtv.eleftheriaonline.gr/video/video/4964:megale-antiphasistike-poreia-sten-kalamata?catid=2&Itemid=101 ) καί τήν πραγματικῶς μεγάλη συμμετοχή καί ἀναρωτιέμαι : Ἀξίζει νά μάχεται κανείς γιά ᾿δαύτους ; Ἀξίζει νά ἀγωνίζεται γιά τήν προστασία τῶν δικαιωμάτων τους ἤ ὅ,τι ἄλλο πού ἔχει ὡς ἀπότερο στόχο τό καλό τους ;

      Λοιπόν, ἐπεί δή εἶναι πολύ woke καί ἄκρως προοδευτικοί οἱ σύγχρονοι κάτοικοι τῆς ἐλλαδικῆς ( μέ μικρό "ε" ἔχει σημασία...) ἀπαντῶ :Δέν ἀξίζει. Τί τούς ἀξίζει ; Μία μοῖρα μαὐρη, ἴσως κάτω ἀπό κάποια ἑλληνοτουρκική συνομοσπονδία, ἴσως ἀκόμη καί τό χάρισμα τῶν ἐδαφῶν πού ζητοῦν Ἀλβανία καί Σκόπια.
      Τούς ἀξίζει νά γίνονται κάθε χρόνο ὅλο καί μεγαλύτερη μειοψηφία μέ κυρίαρχη παρουσία ἀφροασιανῶν μέ τούς ὁποίους ἐν τέλει θά ἀφομοιωθοῦν ( οἱ τῆς ἑλλαδικῆς ὄχι οἱ ἄλλοι ) καί ἔτσι θά χαθῇ κάθε τι πού θά μποροῦσε νά ἀποδείξει πώς στόν χῶρο αὐτό ὑπῆρχε μία χώρα πού λεγόταν Ἑλλάδα καί εἶχε μία χρυσῆ Ἱστορία ἐπί χιλιάδες χρόνια.

      Τούς ἀξίζει καί τούς παρά ἀξίζει.

      Πόσους εἶχε πεῖ ὁ Χριστιανόπουλος πώς θά μείνουν ;

      « ...Θά μείνουν μερικοί ὁρκισμένοι, τρεῖς καί ὁ κοῦκος, ἀλλά ὄντως ὁρκισμένοι νά κρατηθοῦν Ἕλληνες ὡς τό τέλος.» Ἔτσι.

      Γιά τούς ἄλλους ;

      « Ὅλοι οἱ ἄλλοι μέ ῥευστές συνειδήσεις ἤ χωρίς συνειδήσεις μέ ἀδιαφορίες, μέ ἄγνοια πλήρη αὐτοί εἶναι τό μεγάλο ποτάμι, τούς βλέπω καί τούς σιχαίνομαι...»

      Ἀκριβῶς !

      Κυττᾶξτε τό βίντεο :

      https://www.youtube.com/watch?v=LO8yk8SMvzI

      Ειλικρινῶς σ᾿εὐχαριστῶ γιά τό σχόλιόν σου.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω απολυτως αγαπητη μου φιλη μ' αυτα που γραφεις και μ' αυτα που γραφει ο ανωνυμος φιλος/η της 5ης Σεπτεμβρίου 2024 στις 11:58 μ.μ.

      Αλλα οπως εχουμε σχολιασει και παλαιοτερα με τον φιλτατο Ahoy σε τουτη δω την σελιδα, αυτα ειναι σπασμωδικες κινησεις του θηριου πριν μας αφησει γεια.
      Οοοο' τι και να κανουν οι ελεεινοι δεν τους βγαινουν τα ....κουκια. Τα μετρανε και τα ξανα μετρανε αλλα .........δεν.

      Και σε ερωτω:
      Αν δεν φοβοντουσαν τους λογικους ανθρωπους οτιδηποτε χρωματος οι απανταχου κυβερνωντες, που παιρνουν οδηγιες/διαταγες απο το Τελ-Αβιβ, θα εκαναν τετοιες ανοησιες;

      Καλησπερα

      Διαγραφή
    3. Σ᾿εὐχαριστῶ .

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    4. «Αν δεν φοβοντουσαν τους λογικους ανθρωπους οτιδηποτε χρωματος οι απανταχου κυβερνωντες, που παιρνουν οδηγιες/διαταγες απο το Τελ-Αβιβ, θα εκαναν τετοιες ανοησιες; »

      Πιστεύεις πώς τούς φοβοῦνται ἤ πώς στήν οὐσία εἶναι αὐτοί οἱ ἴδιοι πού βρίσκονται παντοῦ καί κάνουν ὅσα κάνουν ;
      Ἐγώ αὐτό πιστεύω. Διότι ὅποια πέτρα κι᾿ἄν σηκώσῃς δέν θά ᾿δῆς τίποτε ἄλλο ἀπό ᾿δαύτους. Ἔστω ἀκόμη καί κάποια μακρινή, πολύ μακρινή ῥίζα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    5. Κοιτα:
      Ειτε ετσι, ειτε αλλιως οπως τα περιγραφεις ΑΥΤΟΙ ειναι.
      Αν δεν ειναι εβραιοι οι ιδιοι, ειναι οι ρουφιανοι των εβραιων που πασχουν απ' τον ιο της ιουδαιοφοβιας που λεμε.
      Δες επισης και παρα-μεσα σε υψηλες κυβενητικες θεσεις ΠΟΙΟΙ κρυβονται!

      Καλησπερα

      ΥΓ
      Οι λιστες και οι καταλογοι προγραφων ηδη εχουν προετοιμαστει κι εμπλουτιστει απο τις υπηρεσιες της Αμερικανικης και Ισραηλινης πρεσβειας, τα λομπι και τα…τρολλς του 5ευρου ειναι σε θεση μαχης στα χαρακωματα για να στηριξουν τα κομμουνιστο- μετρα και τις απαγορευσεις των δημοκραταραιων εναντιον των ημων που ειμεθα οι….............. "πρακτορες" της Ρωσσιας.

      Aυτην την εικονα θα βλεπουμε τακτικα απο δω και στο εξης μεχρι τις αμερικανικες εκλογες.
      https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSb_3nJo8wr9EpFJRUnjhW8h2Ob5BPWthir5lR6cSFdJPfrTtyRpjJv2ZKJTUeW5xqEyeasF73eNSG2vU9BEz1l-OllQT6aWqeNC3vfHukR_pF_KNEtTeBGPU4Dz_nMT29jVO2BLa219ZCSciiKhuqyVdD3TyznUwqA9cDVOB7PkCo9qqKmy2rpQ/s16000/photo_2024-09-05_12-29-56.jpg

      Διαγραφή
    6. Ὤχ, γιά ποιόν κτυπᾷ ἡ κουδούνα ;

      Ἐμεῖς πάντως θά τό πᾶμε μέχρι τέλους κι᾿ὅ,τι ἤθελε προκύψει...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    7. Ἐμεῖς πάντως θά τό πᾶμε μέχρι τέλους κι᾿ὅ,τι ἤθελε προκύψει...
      ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!

      Το θηριο ψοφαει και χτυπιεται κατω στο τσιμεντο!
      Εμεις θα του ριξουμε τις τελικες ροπαλιες στην κεφαλα να το αποτελειωσουμε και οτι προκυψει θα ειναι για το καλο των Εθνων.
      Δεν τους σωζει τιποτα!

      Διαγραφή
    8. Ἐρωτῶ :
      Ἄρα γε, οἱ Ἀμερικανοί θά τό λάβουν τό μήνυμα ;
      Χμμ...
      Τελευταία τους εὐκαιρία.

      https://sxolianews.blogspot.com/2024/09/blog-post_6.html

      Βλέπεις πολλά ἐξαρτῶνται ἀπό αὐτούς, κι᾿ὄχι μόνον γιά τήν χώρα τους...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  2. «Ενώ όλες οι άλλες θρησκείες επιδιώκουν να εξηγήσουν μέσω συμβόλων τη μεταφυσική σημασία της ζωής, η θρησκεία των Εβραίων επιμένει σε μία πολεμική ιαχή στα πλαίσια της διαπάλης των Ιουδαίων με άλλα έθνη.» δέ θυμάμαι όμως ποιός τό είπε.

    Φυσικά άν αφτό ελέγετο σήμερα θάταν ένας καραμπινάτος Δολοφονικός Αντισημιτικός οχετός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό εἶπε ὁ Arthur Schopenhauer ὁ γερμανός φιλόσοφος ὁ ὁποῖος λάτρευε τούς Ἀρχαίους Ἕλληνες Φιλοσόφους καί ἰδίως τόν Πλάτωνα τόν ὁποῖο ἀποκαλοῦσε θεῖον.

      Διαβάζουμε γιά τήν συγκεκριμένη φράσιν πού μᾶς παρέθεσες :

      ...Ο Σοπενχάουερ διατήρησε επίσης έναν έντονο μεταφυσικό και πολιτικό αντι-ιουδαϊσμό . Υποστήριξε ότι ο Χριστιανισμός αποτελούσε μια εξέγερση ενάντια σε αυτό που ο ίδιος καθόρισε την υλιστική βάση του Ιουδαϊσμού, επιδεικνύοντας μια ηθική επηρεασμένη από τους Ινδούς που αντικατοπτρίζει το Άριο - Βεδικό θέμα της πνευματικής αυτοκατάκτησης. Το έβλεπε αυτό σε αντίθεση με την αδαή ορμή προς τον επίγειο ουτοπισμό και την επιπολαιότητα ενός εγκόσμιου «εβραϊκού» πνεύματος:

      « [Ο Ιουδαϊσμός] είναι, επομένως, η πιο ωμή και φτωχότερη από όλες τις θρησκείες και συνίσταται απλώς σε έναν παράλογο και επαναστατικό θεϊσμό . Αυτό σημαίνει ότι ο Κύριος( τό γράφει Ἑλληνικά ), που δημιούργησε τον κόσμο, επιθυμεί να τον αγαπούν και να τον λατρεύουν. Και έτσι πάνω απ' όλα ζηλεύει, φθονεί τους συναδέλφους του, όλους τους άλλους θεούς. Αν τους γίνουν θυσίες είναι έξαλλος και οι Εβραίοι του περνούν άσχημα... Είναι πολύ λυπηρό που αυτή η θρησκεία έχει γίνει η βάση της επικρατούσας θρησκείας της Ευρώπης, γιατί είναι μια θρησκεία χωρίς καμία μεταφυσική τάση. Ενώ όλες οι άλλες θρησκείες προσπαθούν να εξηγήσουν στους ανθρώπους με σύμβολα τη μεταφυσική σημασία της ζωής, η θρησκεία των Εβραίων είναι εντελώς έμφυτη και δεν παρέχει τίποτα άλλο παρά μια απλή πολεμική κραυγή στον αγώνα με άλλα έθνη...»

      Ἐνῶ δέν εἶχε καί πολύ καλή ἄποψιν γιά τίς γυναίκες,μετά τήν γνωριμία μέ μία εἰκαστικό καλλιτέχνη πού τοῦ φιλοτεχνοῦσε τό πορταῖτο, ἐντυπωσιάστηκε πολύ ἀπό το πνεύμα καί τήν ἀνεξαρτησία τῆς νεαρής γυναίκας, καθώς καί ἀπό τήν ἰκανότητά της ὡς εἰκαστικοῦ, ὥστε εἶπε στήν φίλη τοῦ Βάγκερ :

      « Δεν έχω πει ακόμα την τελευταία μου λέξη για τις γυναίκες. Πιστεύω ότι εάν μια γυναίκα καταφέρει να αποσυρθεί από τη μάζα, ή μάλλον να υψωθεί πάνω από τη μάζα , μεγαλώνει ασταμάτητα και περισσότερο από άντρας»
      ( https://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Schopenhauer#Women )

      Αὐτά τά ὀλίγα γιά τόν Ἀρθοῦρο Σοπενχάουερ. Κάτι μάθαμε καί σήμερα κι᾿εὐχαριστοῦμε τόν ΤΤ600, γι᾿αὐτό.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα νά βπροσθέσω τόν σύνδεσμο γιά τό πρῶτο ἀπόσπασμα, σχετικῶς μέ τόν Ἰουδαϊσμό :

      https://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Schopenhauer#Races_and_religions

      Διαγραφή
    3. Διαβάζοντας τό Σχόλιον τού Μεγάλου Φιλοσόφου αφτού, περί "Γυναιξί", θα τολμήσω ν'αμολϋσω καί τήν δικήν μου άποψιν (τήν φιλοσοφικήν) περί .... Γυναιξϊ...

      ...όταν λοιπόν η γυναίκα, είναι όντως Γυναίκα, τότε είναι Ένας επίγειος Άγγελος καί σκορπάει Παντού τή Χαρά._
      (τελεία καί παύλα)
      Όταν όμως η γυναίκα, είναι αφτότό Σιχαμερό Όν τής καθημερινότητος, που ασφαλώς καί είναι η συντριπτική πλειονότης τής Σήμερον, τότε ο διάολος μπροστά της είναι απλώς τό "τσιράκι"... τό παιδί (πούσεπαιδί;)
      που κρατάει όλο το Μαγαζί δηλαδή....τό παιδί πουστήνει που λένε..ή/& τό παιδί πουστρόνει που λένε (τά τραπέζια).

      Χαίρετε κ υγιένετε

      Διαγραφή
    4. Τά λές πολύυυ πετυχημένα !
      Ἀπό κάθε ἄποψιν...

      Ἡ σύζυγος τί λέει ἐπ᾿αὐτοῦ ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα σας, μιά καί μέ ρωτάς, θά σέ τό πώ ευθέως·
      Η αγαπημένη μου Σύζυγος είναι ένα ακόμη απλόν όμως Τρανόν παράδειγμα τών ανωτέρω λεχθέντων...

      Διαγραφή
    6. Τούς χαιρετισμούς μου στήν ἀγαπητή Σοφία !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  3. ...κι όσον αφορά τ’εμέτερα πετυχημένα λεγάμενα, σ'ευχαριστώ Ευαγγελία έκ βάθους καρδίας, έχω όμως ένα -ετοιματζζίδικον- ακόμα νά ειπώ, βεβαίως άνευ ουδεμιάς «αφτοταπεινολόγησης» (ΚΑΊ εντός κορνίζας):
    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
    ΛΌΓΙΑ ΤΟΎ ΑΈΡΟς (ΠΕΤΥΧΗΜΈΝΑ όμως, έ;)...
    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
    .. ..όπως πχ, όταν οι "μάστερ σέφ" έλεγαν: φασολάδα αέρος, ψωμί αέρος, σαλάτα αέρος κλπ,κλπ --τότε γιά τήν Πλέμπα ΌΛΑ ΤΆ ΦΑΓΙΆ ΉΤΑΝΕ Ά-Έ-Ρ-Ό-Σ-- όταν στό τραπέζι έφθαναν τά Πάντα όόόλα, ΤΆ ΠΕΤΥΧΗΜΈΝΑ καί ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΆ καί βάλε, όλα, πλήν όμως τού Φαγητού......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες ἕνα τό πιό σημαντικό καί τό πιό ΝΟΣΤΙΜΟΝ καί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ : Σαλάμι ἀέρος καί ὄχι ὅποιο καί ὅποιο, Λευκάδος παρακαλῶ !

      Μέ φρέσκο χωριάτικο ψωμάκι,τό κάτι ἄλλο ! Ἄν τε, καί ἕνα ποτηράκι οὔζο.

      https://www.salami-lefkados.gr/uploads/1EL2i6ia/0x0_2560x2560/312520-slider2.jpg

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. ...τά ανωτέρω μαγειρικά επιτέβγματα (τά Γεύματα Αέρος) ελάμβαναν χώρα βεβαίως, επί τής γερμ-ιταλ-μπαλλγκαρσκικής Κατοχής κι ώς επί τό πλείστον στίς πολυάνθρωπες Πόλεις...

      ...Γιά τό Σαλάμι Αέρος δέ (που σαφώς καί δέν είναι "αέρος" σάντά ανωτέρω γεύματα"Αέρος"), μού'μεινε σετήν γευστικοσφρητικήνμου μνήμην ένα συγκεκριμένον -προϊόν οικοτεχνίας- μέ τήν κάτασπρην φυσικήν του "κρούσταν" απ' όξω, που'χα τήν Ευλογία ννά τό γεφττώ σ'ένα χωριόν τής Ουγγαρίας τό έτος 1989, πλησίον τών συνόρων με τήν -θνήσκουσα τότε σοβιετικήν ένωσιν, λίγο μετά ουκραΐνιυ- ονόματι Győröcske (Γκυούροοτσκε)... ...φυσικά, η μάσα-χουσσέτη ή/καί μάσα-μπούκα κτλπ, ρεούσης τής "σλίμοβιτσ", τού οινοπνευματώδους αποστάγματος από μαύρα δαμάσκηνα καί μιάς -σκούρου κυανού χρώματος- κκααφφττερής πιπεριάς, πολύ καφτερής όμως...

      ..καλή μας Ευαγγελία, μιλάμε γνήσια, για ΤΉΝΝοστιμιά !...
      ...βρέ μ'ήρθε, ενώ ήτο ξεχασμένον στό μυαλό κι έγιναφτομάτως σαλιάρης... τό τέλειο "Ζεβγάρι" σέ λέω ... Καί απορώ μέν, διαπιστώνω δέ, πώςέχω καταστεί Pavlov's dog ... ΌΤΙ ΘΥΜΆΜΑΙ ΧΑΊΡΟΜΑΙ ...

      Διαγραφή
    3. Κῦττα νά ᾿δῆς πού ξέχασα νά πάρω σαλαμάκι ἀέρος σήμερα !
      Καλά καί ἡ φετούλα δέν εἶναι ἄσχημη. Ἀπεναντίας...

      Πάντως δέν ἦταν ἄσχημη ἡ ἀνάμνησις πού σοῦ ξύπνησα. Ἔτσι ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή