" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Πρός τά γκούλαγκ μέ δημοκρατικές διαδικασίες made in USA

Γράφει ὁ Λεονίντ Σάβιν
 
Οι ΗΠΑ εντείνουν το κυνήγι μαγισσών κατά ανεξάρτητων δημοσιογράφων και εμπειρογνωμόνων.

Στις 21 Αυγούστου 2024, οι New York Times δημοσίευσαν ένα αρκετά εκτενές υλικό σχετικά με το οποίο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (φωτό ἀριστερά) είχε ξεκινήσει έρευνα για Αμερικανούς πολίτες που είχαν διασυνδέσεις με ρωσικά κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα. Για το σκοπό αυτό, το FBI έκανε έφοδο στα σπίτια δύο ατόμων που είναι γνωστοί σχολιαστές, προκειμένου, όπως λένε, «να αμβλύνει τις προσπάθειες επηρεασμού των εκλογών του Νοεμβρίου».

Οι συγγραφείς αναφέρουν μόνο δύο άτομα που είναι αρκετά γνωστά στο ρωσικό κοινό - τον πρώην επιθεωρητή όπλων των Ηνωμένων Εθνών και επικριτή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής Scott Ritter και τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Dimitri Konstantinovich Simes, σύμβουλο της πρώτης προεδρικής εκστρατείας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Οι εισαγγελείς δεν έχουν ανακοινώσει κατηγορίες εναντίον κανενός από τους δύο άνδρες, αν και η αστυνομία κατέσχεσε τα κινητά τηλέφωνα, τους υπολογιστές και τους σκληρούς δίσκους του Scott Ritter. Νωρίτερα, όταν προσπαθούσε να πετάξει από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, του πήραν το διαβατήριο ενώ περνούσε από τον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου.

Οι New York Times αναφέρουν ότι : 

«για τρίτη φορά, σύμφωνα με τους αξιωματούχους και τις δημόσιες δηλώσεις, ο μηχανισμός προπαγάνδας του Κρεμλίνου έχει ριχτεί πίσω από την υποψηφιότητα του κ. Τραμπ, δημιουργώντας διαδικτυακά ειδησεογραφικά πρακτορεία και ψεύτικα βίντεο για να δυσφημίσει τον πρόεδρο Μπάιντεν και, εσχάτως, την Harris. Η έρευνα μέχρι στιγμής έχει επικεντρωθεί σε πιθανές παραβιάσεις των οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία και σε έναν νόμο που απαιτεί την αποκάλυψη των προσπαθειών άσκησης πίεσης για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων. Η κυβερνητική έρευνα είναι πολιτικά φορτισμένη, επαναλαμβάνοντας τη λυσσαλέα κομματική συζήτηση για την επιρροή της Ρωσίας στην προεδρική εκστρατεία του 2016. Στοχεύοντας τους Αμερικανούς που εργάζονται με ειδησεογραφικούς οργανισμούς, ακόμη και αν αυτοί είναι κρατικοί, η έρευνα θα μπορούσε επίσης να προσκρούσει στην προστασία του δικαιώματος του ελεύθερου λόγου από την Πρώτη Τροποποίηση».

Πράγματι, τέτοιες παρεμβάσεις στην ιδιωτική ζωή των Αμερικανών πολιτών αποτελούν σαφώς ένα μέσο καταστολής και σκληρής λογοκρισίας. Αν και, αν μιλήσουμε για την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ, οι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών έχουν επανειλημμένα φιμωθεί εκεί - τόσο οι φοιτητές που διαμαρτύρονται για τις ενέργειες του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, όσο και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν διάφορα θέματα από ανεξάρτητη οπτική γωνία ή ασκούν κριτική στις ενέργειες του Λευκού Οίκου.

Το δημοσίευμα διαστρεβλώνει σαφώς τα γεγονότα σχετικά με το ποιανού τη νίκη θα ήθελαν να δουν στη Μόσχα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε αρκετά ξεκάθαρα τον Φεβρουάριο του 2024 ότι η νίκη του Τζο Μπάιντεν θα ήταν προτιμότερη.

Προφανώς, λόγω της αποτυχημένης πολιτικής του προς όλες τις κατευθύνσεις, η οποία έστρεψε πολλά κράτη μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα ώθησε να συνεργαστούν με τη Ρωσία. Αλλά το φερέφωνο των νεοφιλελεύθερων παγκοσμιοποιητών προτιμά να προβάλλει τα επιχειρήματά του σύμφωνα με τις πολιτικά ορθές αφηγήσεις που αρέσουν στην κυβέρνηση και τα εταιρικά ολιγαρχικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αποτελούν μόνο ένα επιπλέον εργαλείο εξουσίας και χειραγώγησης τόσο επί των δικών τους πολιτών όσο και επί του άλλου κόσμου.

Παρεμπιπτόντως, οι ίδιοι συγγραφείς έγραψαν τον Ιούλιο για κάποια φιλορωσικά bots που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να διαδώσουν προπαγάνδα στα κοινωνικά δίκτυα. Στη μάχη εναντίον τους ρίχτηκαν όχι μόνο οι ειδικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και χώρες-εταίροι όπως ο Καναδάς και η Ολλανδία. Στη συνέχεια, κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, έκλεισαν έως και 968 μη αυθεντικοί λογαριασμοί στο X (πρώην Twitter).

Επιστρέφοντας στις πρόσφατες επιδρομές του FBI, είναι γνωστό ότι «ο Ritter, ο οποίος ταξίδεψε στη Ρωσία και στα κατεχόμενα τμήματα της Ουκρανίας τον Ιανουάριο, δήλωσε ότι το ένταλμα για την έρευνα στο σπίτι του έκανε αναφορά σε έρευνα που αφορούσε τον νόμο περί εγγραφής ξένων πρακτόρων, τον ομοσπονδιακό νόμο που απαιτεί από τους Αμερικανούς να αποκαλύπτουν τις παρασκηνιακές και πολιτικές δραστηριότητες για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων».

Όσον αφορά τον Dimitri Simes, «ερευνάται, μεταξύ άλλων εγκλημάτων, για παραβιάσεις του International Emergency Economic Powers Act, της νομικής βάσης για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων».

Ωστόσο, τώρα ο ίδιος ο Simes βρίσκεται στη Ρωσία και δεν κινδυνεύει με φυλάκιση. Εάν το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίσει να λάβει σκληρά μέτρα εναντίον του, είναι απίθανο η Μόσχα να τον εκδώσει στις ΗΠΑ. Αν και η περιουσία του μπορεί να κατασχεθεί.


Παρεμπιπτόντως, ο Simes ήταν στο παρελθόν σύμβουλος του Ρίτσαρντ Νίξον και αργότερα εργάστηκε στο αναλυτικό του κέντρο, που ιδρύθηκε το 1994. Αλλά τώρα, λόγω μιας συγκεκριμένης μόδας και τάσης προς τη ρωσοφοβία, έχει πέσει σε δυσμένεια από το αμερικανικό κατεστημένο.

Είναι προφανές ότι το «βαθύ κράτος» είδε κάποιες απόπειρες συνωμοσίας στις ενέργειες αυτών των δύο Αμερικανών πολιτών, οι οποίες υλοποιούνται από κοινού με τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες. Αν και τέτοιου είδους εικασίες δεν θα έπρεπε να έχουν νομικές συνέπειες, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες, όπως λένε οι ίδιοι οι Αμερικανοί, είναι «η χώρα των ευκαιριών», υπάρχει και μια τέτοια ευκαιρία.

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις και γιατί κατέστησαν εφικτές; Ποιοι είναι οι αντικειμενικοί λόγοι αυτής της συμπεριφοράς της τιμωρητικής μηχανής;

Πρώτον, όχι μόνο η συνείδηση των τοπικών πολιτικών και των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά και οι απλοί άνθρωποι διαθέτουν ένα συνωμοσιολογικό πυρήνα σκέψης. Και αυτό δεν ξεκίνησε καν στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, αλλά ήδη μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας από τη Βρετανία, και από τον 18ο αιώνα, το θέμα της συνωμοσίας είχε γίνει ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο μέσο για την εξήγηση των πολιτικών διαδικασιών.

Μόνο αργότερα εμφανίστηκαν οι σοβιετικοί κατάσκοποι, τα UFO, οι συνωμοσίες των μασόνων και των μυστικών εταιρειών, τα μυστικά προγράμματα της CIA (τα οποία, παρεμπιπτόντως, όντως πραγματοποιήθηκαν), καθώς και τα ερπετοειδή και, πιο πρόσφατα, οι Κινέζοι, Ιρανοί, Βορειοκορεάτες και Ρώσοι πράκτορες.

Δεύτερον, θα πρέπει να θυμηθούμε τις διάφορες δομές λόμπι και το έργο των επιτροπών πολιτικής δράσης, οι οποίες έχουν εκφυλιστεί σε εργοστάσια παραγωγής τρολ και έχουν ασχοληθεί περισσότερο με τις μαύρες δημόσιες σχέσεις, παρά με τη διαφήμιση των ικανοτήτων των δικών τους υποψηφίων. Και για τις εκλογές του Νοεμβρίου, κάποιοι θέλουν να εξαλείψουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανεξάρτητους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Ωστόσο, αν κρίνουμε από την τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία, και οι δύο πλευρές δεν διστάζουν να ρίχνουν βαρέλια λάσπης η μία στην άλλη, ελπίζοντας να δυσφημίσουν την απέναντι πλευρά και, έτσι, να κερδίσουν τις ψήφους του εκλογικού σώματος.

Τρίτον, με φόντο την πνευματική υποβάθμιση στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία εκδηλώνεται ιδιαίτερα στο κυβερνών πλέον Δημοκρατικό Κόμμα (και ο Τζο Μπάιντεν λειτουργεί ως σύμβολο της άνοιας), η χώρα αυτή στερείται σαφώς ορθολογισμού, κάποιας σωφροσύνης, αν μιλήσουμε με όρους του Αριστοτέλη (έτσι όριζε την πρακτική γνώση - φρόνησις στο βιβλίο του «Ηθικά Νικομάχεια», την απαραίτητη για την καθημερινή λήψη αποφάσεων, σε αντίθεση με την πιο αφηρημένη σοφία για την οποία μιλούσαν ο Πλάτωνας και ο Σωκράτης).

Είναι σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν λάθος αποφάσεις αυτή τη στιγμή. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την περίπτωση του Ritter και του Simes, αλλά και για την ευρύτερη πολιτική και διεθνή ατζέντα.

( Μετάφραση: Οικονόμου Δημήτριος ) 

Ἀπό : geopolitika.ru

Οι λίστες και οι καταλογοι προγραφών ήδη έχουν προετοιμαστεί κι εμπλουτιστεί από τις υπηρεσίες της Αμερικανικής και Ισραηλινής πρεσβείας, τα λόμπι και τα…τρόλλς του 5ευρου είναι σε θέση μάχης στα χαρακώματα για να στηρίξουν τα κομμουνιστο- μέτρα και τις απαγορεύσεις των δημοκραταραίων εναντίον ημών που είμεθα οι….............. "πράκτορες" της Ρωσσίας. Aυτην την εικόνα θα βλέπουμε τακτικά από δω και στο εξής μέχρι τις αμερικανικές εκλογές.( ἐδῶ

Ἐμεῖς πάντως θά τό πᾶμε μέχρι τέλους κι᾿ὅ,τι ἤθελε προκύψει...


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Κοιτα ΠΟΙΟΙ μιλανε για αναμειξη στα εσωτερικα αλλων κρατων.
    Σε μια Αμερικη που κατα ενα 10% να υπηρχε δικαιοσυνη, ολοι οι εν δυναμει πρακτορες του ισραηλ εβραιοι και οι συνοδοιποροι τους, θα ησαν φυλακη με μακροχρονιες καθειρξεις.

    Εν τω μεταξυ φιλος απ' το Αμερικα μου ειπε πριν κανα δυο ωρες στο τηλεφωνο, οτι καποιοι "χακαραν" τους κεντρικους υπολογιστες του Σοσιαλ Σεκιουριτυ (αντιστοιχο ΕΦΚΑ στην Ελλαδα) και οι κοπριτες υπαλληλοι εκλεισαν το "μαγαζι" και την εκαναν για σπιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « Σε μια Αμερικη που κατα ενα 10% να υπηρχε δικαιοσυνη, ολοι οι εν δυναμει πρακτορες του ισραηλ εβραιοι και οι συνοδοιποροι τους, θα ησαν φυλακη με μακροχρονιες καθειρξεις.»

      Μά μέ τούς ἑαυτούς τους θά τά βάλλουν ;
      Γενικός Εἰσαγγελεύς τῶν ΗΠΑ Merrick Garland ΕΒΡΑΙΟΣ

      Ἄρα γε, οἱ Ἀμερικανοί θά τό λάβουν τό μήνυμα ;
      Χμμ...
      Τελευταία τους εὐκαιρία.

      https://sxolianews.blogspot.com/2024/09/blog-post_6.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή