" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Ποῦτιν καί Κίμ Γιόνγκ Οὖν- οἱ συμφωνίες καί τά δῶρα


Ο Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν υποδέχθηκε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ με μια εντυπωσιακή τελετή εχθές.

Αὐτό τό ταξείδι τοῦ Ῥώσσου Προέδρου,τό ὁποῖο ἦταν τό πρῶτο μετά τό 2000 περιελάμβανε διαπραγματεύσεις γιά οἰκονομικά, ἀσφάλεια καί γεωπολιτικά ζητήματα, μέ ἀποκορύφωμα τήν ὑπογραφή Συνθήκης γιά Συνολική Στρατηγική Ἑταιρική Σχέσιν : 

Η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία σε όλους τους τομείς και να υπερασπιστούν η μία την άλλη από πιθανή ξένη επιθετικότητα

Οι συνομιλίες μεταξύ Κιμ Γιονγκ Ουν και Πούτιν, στις οποίες συμμετείχαν οι αντιπροσωπείες των χωρών, διήρκεσαν μιάμιση ώρα και ακολούθησε κατ' ιδίαν συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την εκτίμησή τους για την υποστήριξη η μια της άλλης. Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία και βασίζονται στις αρχές της «ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού των συμφερόντων του άλλου».

Ο Κιμ δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα βλέπει τη Ρωσία ως «τον πιο έντιμο φίλο και σύντροφο» και σημείωσε την αποστολή και τον ρόλο της Ρωσίας «στην διατήρηση της στρατηγικής σταθερότητας και ισορροπίας στον κόσμο». Εξέφρασε επίσης την υποστήριξη της Πιονγκγιάνγκ για τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία.

Συνολική Συνθήκη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης


Μετά τις διμερείς διαπραγματεύσεις, ο Πούτιν και ο Κιμ υπέγραψαν μια Συνθήκη για Ολοκληρωμένη Στρατηγική Εταιρική Σχέση 
( φωτό) , με σκοπό να «θέσουν τα θεμέλια» για μελλοντικές διμερείς σχέσεις σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών και τουριστικών δεσμών, του εμπορίου, των οικονομικών σχέσεων και της ασφάλειας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τη δέσμευση της Ρωσίας και της ΛΔΚ να αλληλοβοηθηθούν σε περίπτωση ξένης επίθεσης, καθώς και οι δύο ηγέτες κατήγγειλαν τις προσπάθειες των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ο Πούτιν τόνισε το δικαίωμα της Πιονγκγιάνγκ να λάβει «λογικά μέτρα» για να διασφαλίσει την ασφάλειά της και να προστατεύσει την κυριαρχία της και δεσμεύθηκε να συμμετάσχει σε πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες για να αποτρέψει μια νέα ένοπλη σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο.

Κατήγγειλε επίσης το «καθεστώς αόριστων περιορισμών» που επιβλήθηκε στην Πιονγκγιάνγκ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε να αναθεωρηθεί.

Ο Κιμ περιέγραψε τη νέα συμφωνία ως ένα «ειρηνικό και αμυντικό» έγγραφο που «προβλέπει τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή». Πρόσθεσε ότι η συνθήκη προωθεί τα κοινά συμφέροντα της Ρωσίας και της ΛΔΚ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα γίνει «κινητήριος δύναμη για την επιτάχυνση της δημιουργίας ενός νέου πολυπολικού κόσμου».

Μετά την επίσημη επίσκεψή του, ο Πούτιν κάλεσε επίσημα τον Κιμ να πραγματοποιήσει μια επαναληπτική επίσκεψη στη Μόσχα κάποια στιγμή στο μέλλον και ευχαρίστησε τους κατοίκους της Πιονγκγιάνγκ για τη θερμή υποδοχή. ( ἀπό ἐδῶ

Ἡ ἀνταλλαγή δώρων 

 πρόεδρος τῆς Βορείου Κορέας Κίμ Γιόνγκ Οὖν ( 김정은) εἶπε γιά τό αὐτοκίνητο ( μία λιμουζίνα ῥωσσικῆς κατασκευῆς) πού ἔλαβε ὡς δῶρο ἀπό τόν Πρόεδρο τῆς Ῥωσσίας Βλαδίμηρο Ποῦτιν πώς εἶναι ἕνα τέλειο δῶρο ἀνάλογο τῶν ἐπιδόσεων τοῦ Προέδρου. Μάλιστα ὁ Ποῦτιν ὀδἠγησε τό αὐτοκίνητο μέ συνοδηγό τόν Κίμφωτό)


Ἀπο τήν πλευρά του,ὁ βορειοκορεάτης πρόεδρος  χάρισε στόν Ποῦτιν, γνωρίζοντας την ἀδυναμία του στά σκυλιά, ἕνα ζευγάρι τῆς σπάνιας βορειοκορεάτικης ῥάτσας Phungsan, τά ὁποῖα παρουσίασε στόν κῆπο τῆς προεδρικῆς κατοικίας Kumsusan . 

Η φυλή Phungsan είναι ενδημική σε ορεινές περιοχές στα βόρεια της κορεατικής χερσονήσουΠροέρχονται από λύκους και διαθέτουν ένα παχύ, ανθεκτικό στον παγετό λευκό τρίχωμα. Είναι ικανά να αντιμετωπίζουν μεγάλα ζώα και παραδοσιακά χρησιμοποιούνται ως κυνηγετικά σκυλιά στην Κορέα.


Την Τετάρτη, ο βοηθός της ρωσικής προεδρίας για την εξωτερική πολιτική Ουσάκοφ αποκάλυψε ότι η αντιπροσωπεία της Μόσχας είχε χαρίσει στον Κιμ ένα αυτοκίνητο «Aurus».

Η οικογένεια οχημάτων ρωσικής κατασκευής διαθέτει λιμουζίνες για ανώτερους αξιωματούχους. Ο Πούτιν και ο Κιμ μοιράστηκαν μια βόλτα κατά την άφιξη του Ρώσου προέδρου στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ νωρίτερα την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον Ουσάκοφ, η ρωσική αντιπροσωπεία χάρισε επίσης στον Κιμ ένα ναυτικό ξίφος και ένα «πολύ όμορφο σετ τσαγιού». ( ἐδῶ

Ἑπομένη στάσις γιά τόν Ῥῶσσο Πρόεδρον, τό Βιετνάμ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στο Ανόι του Βιετνάμ, ξεκινώντας τη διήμερη επίσκεψή του στο έθνος της Νότιας Ασίας. Το ταξίδι είναι μέρος της ασιατικής περιοδείας του Πούτιν και αμέσως μετά την ιστορική επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα... ( ὁλόκληρο τό θέμα,ἐδῶ)

Καί κυττᾶτε ἐκεῖ ἐσεῖς στήν Δύσιν καί οἱ ἐγχώριες μαϊμοῦδες σας, τόν νοῦ σας στό Ζελένσκυ καί τήν συμμορία του. Διαφυλᾶχτε το ὡς κόρη ὀφθαλμοῦ. Ἄ καί περαστικά σας μέ τόν gaypride  μῆνα σας ...! 

Ἔτσι ! Τί νά σοῦ κάνῃ ἕνας νόμος μόνο ; Μπορεῖ νά σοῦ κάνῃ κάτι ἕνας νόμος μόνο ; Γι᾿αὐτό ,ἔρχονται κι᾿ἄλλοι. Ἄς εἶναι καλά οἱ ἑλλαδίτες πού ψηφίζουν συνταγματικό τόξον !!! ( φωτό)



Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Γι᾿αὐτὀ τοῦ χάρισε τήν ῥώσσικη λιμουζίνα, ὁ Ποῦτιν, ὥστε νά κυκλοφορῇ, ἐπί τέλους,ὁ Κίμ ἀξιοπρεπῶς !

      Καλό ξημέρωμα Κυριακῆς ἀγαπητή Σοφία !

      Διαγραφή

  2. KOITA EΔΩ ΤΙ ΣΟΥ `ΧΩ………..

    https://www.naftemporiki.gr/wp-content/uploads/newspapers/2024/06/31414321_7503.jpg

    ΧΑ,ΧΑ…ΓΕΛΑΣΑΜΕ
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΣΤΟ 23:30
    https://www.youtube.com/watch?v=jfHoDTMZGuI

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιά κάτσε διότι κάτι δέν πάει καλά ἐδῶ.
      Διάβασε :

      Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε ομόφωνα την Πέμπτη για να ορίσει την ηλικία συγκατάθεσης στα 15 χρόνια, χαρακτηρίζοντας το σεξ με παιδιά κάτω από αυτήν την ηλικία - καθώς και το αιμομιξικό σεξ με οποιονδήποτε κάτω των 18 ετών - ως βιασμό, που τιμωρείται έως και 20 χρόνια στη φυλακή.
      «Αυτός είναι ένας ιστορικός νόμος για τα παιδιά μας και την κοινωνία μας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Eric Dupond-Moretti στους νομοθέτες, προσθέτοντας ότι στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι «τα παιδιά είναι εκτός ορίων».
      Ο νόμος περιλαμβάνει επίσης αυστηρότερες ποινές για την παιδεραστία στο Διαδίκτυο, με όποιον συλλαμβάνεται για παρενόχληση παιδιών κάτω των 15 ετών αντιμετωπίζοντας 10 χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 150.000 ευρώ (περίπου 180.000 $)...
      Πρό 3ετίας :
      https://sxolianews.blogspot.com/2021/04/blog-post_97.html

      Τό θέμα εἶναι πώς ἔχουν ἤδη νομοθετήσει οἱ Γάλλοι προστατεύοντας τά ἀνήλικα. Τωρα γιά τό ἐν λόγῳ ἐγχειρίδιο,δέν ξέρω. Ὅπως καί νἄχει ὁ Νόμος εἶναι Νόμος καί μποροῦν νά τόν χρησιμοποιήσουν ἀναλόγως οἱ γονεῖς πού θέλουν νά προστατεύσουν τά παιδιά τους.

      Καλησπέρα ἀγαπητή Ἀγγελική !

      Διαγραφή