" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Τά σχέδια μιᾶς τεχνοκρατικῆς ἐλίτ : Ἡ «μεγάλη ἐπαναφορά» ἔρχεται γιά ν᾿ἀλλάξῃ θεμελιωδῶς «τί σημαίνει νά εἶσαι ἄνθρωπος»

του Michael Rectenwald 

Σύμφωνα με τον Klaus Schwab, τον ιδρυτή και τον εκτελεστικό πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), η 4η βιομηχανική επανάσταση (4-IR) ακολουθεί την πρώτη, δεύτερη και τρίτη βιομηχανική επανάσταση—τη μηχανική, την ηλεκτρική και την ψηφιακή,  αντίστοιχα.  Βασίζεται στην ψηφιακή επανάσταση, αλλά ο Schwab την βλέπει ως μια εκθετική απογείωση και σύγκλιση υφιστάμενων και αναδυόμενων πεδίων, συμπεριλαμβανομένων των Big Data. τεχνητής νοημοσύνης, μηχανική εκμάθηση, κβαντικός υπολογισμός και γενετική, νανοτεχνολογία και ρομποτική. 

Συνέπεια είναι η συγχώνευση του φυσικού, του ψηφιακού και του βιολογικού κόσμου. Η θόλωση αυτών των κατηγοριών αμφισβητεί τελικά τις ίδιες τις οντολογίες με τις οποίες κατανοούμε τον εαυτό μας και τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του  «τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος».

Ενώ ο Schwab και το WEF προωθούν ένα συγκεκριμένο όραμα για την 4η βιομηχανική επανάσταση, οι εξελίξεις που ανακοινώνει δεν είναι πνευματικά του παιδιά και δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο στις διατυπώσεις του. Υπερανθρωπιστές και Μοναδικοί προφήτες της τεχνολογικής μοναδικότητας), όπως ο Ray Kurzweil και πολλοί άλλοι, προέβλεψαν αυτές και περισσότερες επαναστατικές εξελίξεις. πολύ πριν τις προαναγγείλει ο Σουάμπ.  Η σημασία της άποψης του Schwab και του WEF για τη νέα τεχνολογική επανάσταση είναι η προσπάθεια αξιοποίησής της για έναν συγκεκριμένο σκοπό,  πιθανώς «ένα δικαιότερο, πιο πράσινο μέλλον».

( Νά θυμηθοῦμε σχετικῶς μέ τόν Ray Kurzweil,εἴχαμε γράψει στό θέμα : Τεχνητή νοημοσύνη ἕως τό 2030.Εἶναι κανονισμένο...)

Μέσα σέ 15 χρόνια θά ἐμφυτευτοῦν στούς ἀνθρωπίνους ἐγκεφάλους νανορομπότς πού θά τούς συνδέουν μέ τό διαδίκτυο ἐπιτρέποντάς τους μία ἐξαιρετικῶς ἐπιταχυνόμενη γνώσιν. Δέκα χρονια ἀργότερα,τό μεγαλύτερο μέρος τῆς διαδικασίας σκέψεων,τοῦ ἀνθρώπου,θά γίνεται διαδικτυακῶς,σύμφωνα μέ ὅσα ἀνακοίνωνε ἀπό τό 2015, ὁ μελλοντολόγος Ray Kurzweil

Αλλά αν οι υπάρχουσες εξελίξεις αποτελούν ένδειξη για το μέλλον, τότε  ο ενθουσιασμός του Schwab είναι άστοχος  και η 4η βιομηχανική επανάσταση παραποιείται. Αυτές οι εξελίξεις περιλαμβάνουν ήδη αλγόριθμους Διαδικτύου που τροφοδοτούν τους χρήστες με συνταγογραφημένες ειδήσεις και διαφημίσεις και μειώνουν ή αποκλείουν το απαγορευμένο περιεχόμενο. αλγόριθμοι που λογοκρίνουν το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οδηγούν «επικίνδυνα» άτομα και οργανισμούς σε ψηφιακά γκούλαγκ· εφαρμογές που παρακολουθούν και εντοπίζουν υπόπτους για τον Covid και αναφέρουν τους παραβάτες στην αστυνομία. Αστυνομία ρομπότ με σαρωτές κωδικών QR για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διαφωνούντων. και έξυπνες πόλεις όπου ο καθένας είναι μια ψηφιακή οντότητα που πρέπει να παρακολουθείται και να καταγράφεται, ενώ δεδομένα για κάθε κίνησή τους συλλέγονται, συγκεντρώνονται, αποθηκεύονται και συνδέονται με μια ψηφιακή ταυτότητα και μια κοινωνική πιστωτική βαθμολογία.

Δηλαδή, οι τεχνολογίες 4-IR υποβάλλουν τους ανθρώπους σε μια τεχνολογική διαχείριση που κάνει την προηγούμενη παρακολούθηση από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι. 

Ο Schwab επαινεί τις μελλοντικές εξελίξεις που θα συνδέουν τους εγκεφάλους απευθείας με το υπολογιστικό νέφος, επιτρέποντας την «εξόρυξη δεδομένων» της σκέψης και της μνήμης, μια τεχνολογική κυριαρχία στην εμπειρία που απειλεί την ατομική αυτονομία και υπονομεύει κάθε ομοιότητα ελεύθερης βούλησης

Η 4η βιομηχανική επανάσταση επιταχύνει τη συγχώνευση ανθρώπων και μηχανών, καταλήγοντας σε έναν κόσμο στον οποίο όλες οι πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών πληροφοριών, μοιράζονται και κάθε ενέργεια, σκέψη και ασυνείδητο κίνητρο είναι γνωστή, προβλεπόμενη και πιθανώς ακόμη και ν᾿αποκλείεται. 

Ο γενναίος νέος κόσμος του Aldous Huxley  έρχεται στο μυαλό. Ωστόσο, ο Schwab διαφημίζει τις διεπαφές εγκεφάλου-νέφους ως βελτιώσεις, ως τεράστιες βελτιώσεις σε σχέση με την τυπική ανθρώπινη νοημοσύνη, προσδίδοντάς τους έτσι μια ελκυστικότητα που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς για το σωμα...

..............


 ...επειδή ο καπιταλισμός με κινεζικά χαρακτηριστικά, ή ο εταιρικός-σοσιαλιστικός κρατισμός, στερείται ελευθέρων αγορών και εξαρτάται από την απουσία ελεύθερης βούλησης και ατομικής ελευθερίας, είναι, κατά ειρωνικό τρόπο, «μη βιώσιμος» και καταδικασμένος να αποτύχει. 

Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό ἐνδιαφέρον ἄρθρο,ἐδῶ.

Ἐμβόλια/covid, DNA καί μετανθρωπισμός


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου