" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

«Ὁ ἀρχάνθρωπος τῶν Πετραλώνων» ἡ ἀπαγορευμένη,ἀπό τό πασοκικό κράτος,ταινία τῆς ΥΕΝΕΔ



Το 1977 η αείμνηστη Λίλα Κουρκουλάκου σκηνοθέτησε για λογαριασμό της ΥΕΝΕΔ ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό αναφορικά με τα επιστημονικά επιτεύγματα του Δρ Άρη Πουλιανού και των συνεργατών του στο σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής. 

Το έργο της διεθνούς φήμης σκηνοθέτιδας είχε προγραμματιστεί να προβαλλόταν πριν και κατά τη διάρκεια των εργασιών του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας τον Σεπτέμβριο του 1982, αλλά η προβολή του απαγορεύτηκε ύστερα από παρέμβαση των γνωστών-άγνωστων αντιπάλων του έργου του διαπρεπούς Έλληνα ανθρωπολόγου.

 διαβᾶστε τήν συνέχεια ΕΔΩ

Καί ἡ ταινία : 


1 σχόλιο:

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ για την υπέροχη αυτή και εξόχως ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ υπενθύμιση της θρυλικής εκείνης ΥΕΝΕΔ που λύσσαξαν άπαντες πρό δεκαετιών να τήν κλείσουν!
    Τώρα!
    Αξίζει τον κόπο να πούμε σε ορισμένους αγριο-μαρξιστές & διεθνιστές να μας εξηγήσουν, γιατί τάχα το Ισραήλ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ραδιο-τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων του Δυνάμεων σήμερα;
    Έ;
    Ορίστε;
    ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ γι' αυτά όμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή