" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Γκόλ καί ...ξύλο ἀπό τήν Ἐθνική Ἐλπίδων Κύπρου μέσα στήν τουρκία. Δέν «μάσησαν» στίς τουρκικές προκλήσεις


«Τό τρενάκι ξεκινάει στήν Κερύνεια γιά νά πάῃ. Θά μᾶς λένε καί στά νέα, ὅτι πήραμε σημαία, εἶναι κόκκινη μεγάλη μέ ἀστέρι και φεγγάρι. Θά τήν πάρω, θά τήν σκίσω, γαλανόλευκη θά στήσω. 

Κανένας δέν ξεχνᾶ. Τίποτε δέν ξεχνιέται». 

Γκολ και... ξύλο από την Εθνική Ελπίδων Κύπρου μέσα στην Τουρκία - Δεν “μάσησαν” στις τουρκικές προκλήσεις! Συγχαρητήρια από το ΕΛΑΜ

Μια... «σωβινιστική», «υπερπατριωτική», «ξενοφοβική», «ρατσιστική» συμπεριφορά είχαμε χθες το απόγευμα στην Άγκυρα από την ομάδα Ελπίδων (ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των 21 ετών) της Κύπρου, οι οποίοι αντί να εκτιμήσουν την «φιλοξενία» των τούρκων και να καθίσουν ως πρόβατα επί σφαγή, προτίμησαν να κάνουν πράξη την ποδοσφαιρική λογική του «Γκολ και ξύλο».Αφού νίκησαν 1-0 τις αντίστοιχες Ελπίδες της Τουρκίας, έδωσαν ένα καλό και γερό μάθημα στους… οικοδεσπότες, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να τσαμπουκαλευτούν με τον πλέον θρασύδειλο τρόπο απέναντι στους Έλληνες της Κύπρου. Αποτέλεσμα των συμπλοκών ήταν να αποβληθούν προς το τέλος της αναμέτρησης τρεις Έλληνες από την ομάδα της Κύπρου  και τρεις τούρκοι.Ο σκόρερ του τέρματος Φάνος Κατελάρης πόσταρε φωτογραφία από τα αποδυτήρια, συνοδεύοντας με τη λεζάντα:

 «Το τρενάκι ξεκινάει στην Κερύνεια για να πάει. Θα μας λένε και στα νέα, ότι πήραμε σημαία, είναι κόκκινη μεγάλη με αστέρι και φεγγάρι. Θα την πάρω, θα τη σκίσω, γαλανόλευκη θα στήσω. Κανένας δεν ξεχνά. Τίποτε δεν ξεχνιέται».


Επειδή ζούμε σε μια εποχή στην οποία η παράνοια της «πολιτικής ορθότητας» έχει φτάσει στο έπακρο, ελπίζουμε να μην βγουν διάφορα «βλήματα» και χρησιμοποιήσουν για τον Κατελάρη και τους συμπαίκτες του χαρακτηρισμούς σαν αυτούς που αποδίδουμε στην αρχή του κειμένου, με το σκεπτικό ότι καλλιεργούν τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και την μνησικακία…


Τα «σαΐνια» της «αντιρατσιστικής» δικτατορίας και λογοκρισίας είναι ικανά μέχρι και ποινικές διαδικασίες να κινήσουν κατά των Ελπίδων της Κύπρου, επειδή εκθείαζαν «προσβολή εθνικού συμβόλου»  (το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας) και «εθνικιστικό μίσος» (η επιστροφή στην Κερύνεια). 

Προς το παρόν, ας πάνε να κλάψουν παρέα μαζί με τους σφαγείς του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Κύπρου.


Συγχαρητήρια στα Ελληνόπουλα της Κύπρου και πάντοτε τέτοιες επιδόσεις!

ΕΛΑΜ: Συγχαρητήρια στην Εθνική Ελπίδων

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα θέλαμε να συγχαρούμε την Εθνική Ελπίδων Κύπρου, για την νίκη τεραστίων διαστάσεων νίκη που πέτυχε απέναντι στην αντίστοιχη Εθνική της Τουρκίας. Ακόμα πιο μεγάλο εύρος στην μεγάλη αυτή επιτυχία δίνει το γεγονός ότι αυτή επιτεύχθηκε μέσα στην ίδια την Τουρκία.

Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε και τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα, όπου οι Τούρκοι μη αποδεχούμενη την ήττα, σεβόμενοι την πολυδιαφημιζόμενη ελληνοτουρκική «φιλία», έδειξαν τον πολιτισμό τους και την φιλοξενία τους.

Τα του παιχνιδιού να απασχολήσουν παίκτες και προπονητές, αλλά τα όσα επακολούθησαν να προβληματίσουν την κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων.
Γραφείο Τύπου - Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου