" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΜΑΣ!!! ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕ... ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Η ΜΟΥΧΡΙΤΣΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ!

Ο Ιωάννης Σταματάκος μας λέγει στο λεξικό του: 
Δραχμή (δράττομαι ή δράσσομαι) – Δράγμα (το) –φούχτιασμα- όσα μπορείς να πιάσεις με το χέρι.
Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης, στο λεξικό του μας λέγει: 

Δραχμή, νομισματική μονάδα της Ελλάδος. Νόμισμα, κομμάτι από μέταλλο, συνήθως στρογγυλό με δύο επίπεδες πλευρές που φέρουν ανάγλυφες παραστάσεις και το οποίο κυκλοφορεί το κράτος.
Και το εγκυκλοπαιδικό λεξικό του Ηλίου, του Ιωάννου Πασσά, μας λέγει: 

Δραχμή (δράττω). Στην κυριολεξία όσα δύναται να δράξει, να περιλάβει το χέρι. Η βασική μονάς του αρχαίου και του σημερινού Ελληνικού νομισματικού συστήματος.


Η δραχμή είναι το αρχαιότερο νόμισμα του σύγχρονου Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ο Φείδων, Βασιλεύς του Άργους, στην Αίγινα, τον 7ο π.Χ. αιώνα έκοψε τα πρώτα νομίσματα. Στη νεώτερη Ελλάδα η δραχμή έγινε επίσημα νομισματική μονάδα, στις 08.10.1833 με διάταγμα του Μαυροκορδάτου, που αντικατέστησε το Φοίνικα του Καποδίστρια. Από τότε έχουν περάσει 167 χρόνια συνεχούς παρουσίας της δραχμής.

Η περίοδος της παράλληλης κυκλοφορίας ΔΡΑΧΜΗΣ και ΕΥΡΩ είναι δίμηνη και θα διαρκέσει έως και την 28η Φεβρουαρίου 2002. Από την 1η Μαρτίου 2002 όλες οι συναλλαγές θα γίνονται μόνο σε ΕΥΡΩ, ενώ η ΔΡΑΧΜΗ παύει οριστικά να κυκλοφορεί ως νόμιμο χρήμα.

στόχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου