" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: Επεισόδια από μουσουλμάνους και «αντιφασίστες» μετά τη νίκη του Εθνικού Μετώπου στις δημοτικές εκλογές


Γράφει η Daily Mail :

Επεισόδια ξεκίνησαν έξω από γαλλικά δημαρχεία απόψε τα οποία ήρθαν υπό τον έλεγχο του «ακροδεξιού» Εθνικού Μετώπου για πρώτη φορά μετά τα κέρδη του κόμματος στις τοπικές εκλογές.

Τα exit polls έδειχναν ότι το "αντιμεταναστευτικό" και "αντι – ΕΕ" κόμμα «κτύπησε» απερίφραστα τους κυβερνώντες σοσιαλιστές σε μια σειρά από κύριες εκλογικές περιφέρειες.

«‘Διαδηλωτές’ προσπαθούν να πάνε στους εκπροσώπους του Μετώπου και να ξεκινήσουν φασαρίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Fréjus, τη γραφική πόλη της Μεσογείου που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Βρετανούς τουρίστες.

Η Frejus και η κοντινή Μπεζιέ αναμένεται να έχουν δημάρχους του Εθνικού Μετώπου (FN), όπως και πέντε άλλες πόλεις γύρω.

[Το Εθνικό Μέτωπο συμμετείχε μόνο στο 7% της επικράτειας με υποψήφιους και κατάφερε να εκλέξει τουλάχιστον 10 δημάρχους και 1.500 δημοτικούς συμβούλους σαρώνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Σε πόλεις, όπως Κενπέρ, Σεν Ετιέν, Ανζέ (Μεν-ε-Λουάρ), Ρουμπέ, Ρέϊμς (Μαρν), Μπελφόρ ,Περπινιάν, Αβινιόν και Φορμπάχ οι υποψήφιοι FN ήρθαν πρώτοι σε ποσοστά, ενώ στην πόλη Ενέν – Μπομόν ο γενικός γραμματέας του FN, Στηβ Μπριουά απέσπασε ήδη από τον πρώτο γύρο την απόλυτη πλειοψηφία. Είναι η πρώτη φορά που το κόμμα κερδίζει τη δημαρχία σε μια πόλη άνω των 10.000 κατοίκων]. 

Τα ΜΑΤ επίσης έλαβαν δράση σε άλλα μέρη της χώρας καθώς «αντιφασίστες» διαδηλωτές απειλούσαν να βιαιοπραγήσουν εναντίον υποψηφίων του FN.

Ο Rachline David, ο οποίος αναμένεται να γίνει δήμαρχος του Fréjus, είναι ο πρώην επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος, και είναι μόλις 26 ετών.

Ο Rachline είπε: «Το πολιτικό κατεστημένο έχει απογοητεύσει το λαό - έχει καταστρέψει την πόλη και έχει γεμίσει τις τσέπες του.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για ψήφο διαμαρτυρίας – τα αποτελέσματα του Μετώπου δείχνουν ότι ο λαός υποστηρίζει τις ιδέες του».

Όλο το άρθρο εδώ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου