" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αμφισβητούν τα οφέλη του ευρώ!

Σε μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το German Marshall Funds (στην οποία, σημειωτέον, δεν συμπεριελήφθη η Ελλάδα), η πλειοψηφία των ερωτηθέντων Ευρωπαίων απάντησε ότι το να είσαι μέλος της ΕΕ είναι καλό πράγμα για τη χώρα σου, όμως το ευρώ δεν έχει τα αναμενόμενα οφέλη.

Το 67% των ερωτηθέντων σε 12 χώρες-μέλη της ΕΕ κρίνει ότι «το γεγονός ότι ανήκει στην ΕΕ είναι ένα καλό πράγμα για την οικονομία του». Περισσότεροι ενθουσιώδεις ως προς αυτό ήταν οι Γερμανοί (76%) και πολύ κοντά τους οι Πολωνοί (74%) και οι Ολλανδοί (73%), ενώ μόνον το 46% των Βρετανών και των Βουλγάρων έχει την ίδια άποψη.
Εντυπωσιακό είναι ότι μόνο το 40% των Ευρωπαίων κρίνει ότι το ευρώ ήταν (για τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης) ή θα είναι (για τις υπόλοιπες) ένα καλό πράγμα για την οικονομία της χώρας. Το 53% έχει αντίθετη άποψη.
Επίσης, η πλειοψηφία των πολιτών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έγινε η δημοσκόπηση δεν θέλει η ΕΕ να έχει επιπλέον εξουσία στις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές της χώρας της, με αξιοσημείωτη εξαίρεση τη Γερμανία (...). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου