" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχει πυρηνικός κίνδυνος λένε οι Γάλλοι

Τέλος στην αγωνία των Γάλλων αλλά και την παγκόσμια ανησυχία βάζουν οι τελευταίες ανακοινώσεις για το ατύχημα στο εργοστάσιο πυρηνικών αποβλήτων.
Το περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι σήμερα είχε ως συνέπεια να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 4, αλλά όπως διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαρροής ραδιενέργειας.


“ πρόκειται για ένα βιομηχανικό και όχι πυρηνικό ατύχημα”, δηλώνουν στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων εκπρόσωποι του εργοστασίου και προσέθεσαν ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα ασφαλείας, ενώ υποσχέθηκαν ότι θα διερευνήσουν σε βάθος τα αίτια του ατυχήματος.
"Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για την έκρηξη ενός κλίβανου που χρησιμοποιούνταν για να λιώνουν μεταλλικά ραδιενεργά απόβλητα με μικρά ή πολύ μικρά ποσοστά ραδιενέργειας", επεσήμανε η ASN, η οποία ενεργοποίησε το κέντρο εκτάκτων αναγκών μετά το δυστύχημα.
"Σε αυτού του είδους τον κλίβανο υπάρχουν δύο τύποι αποβλήτων: μεταλλικά απόβλητα (εργαλεία, αντλίες) και ραδιενεργά απόβλητα όπως γάντια και φόρμες εργασίας τεχνικών", διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το εργοστάσιο κτίστηκε το 1955 και είναι ένα από τα παλιότερα της Γαλλίας. Και οι 58 πυρηνικοί σταθμοί της χώρας υποβλήθηκαν πρόσφατα σε τεστ αντοχής, ύστερα από την καταστροφή της Φουκουσίμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου