" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Άρχισαν τα "όργανα" στην Θεσσαλονίκη !!!

Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στα υπόλοιπα σημεία της Θεσσαλονίκης
- Πάνω απο 60 προσαγωγές υπόπτων και μία σύλληψη
- Προπηλακίζονται όσοι με κοστούμια πλησιάζουν το Βελλίδειο
.

Επεισόδια αυτή την ώρα μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και ΜΑΤ, γύρω απο το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο οπου σταμάτησε η αστυνομία την πορεία των ταξιτζήδων. Οι ιδιοκτήτες ταξί πετούν αυγά, μπουκάλια και δακρυγόνα ενώ οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Στο μπλόκο των διαδηλωτών έχουν μπει και αντιεξουσιαστές.

Οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Ιβανώφειο Αθλητικό Κέντρο, σε μια μαζική συγκέντρωση κι από εκεί, άρχισαν να κινούνται, πεζή, γύρω στις 5:30, προς τη ΔΕΘ, φτάνοντας έως τη νότια πύλη της έκθεσης, όπου εκτυλίχθηκαν και τα επεισόδια.


Βίντεο - Η πορεία των ιδιοκτητών ταξί

Το "χορό" των κινητοποιήσεων άνοιξαν περίπου στις τρεις το μεσημέρι οι "Αγανακτισμένοι", στο μπλοκ των οποίων εντάχθηκαν, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω", καθώς και μοτοσικλετιστές "Αγανακτισμένοι".


Στην πλατεία Αριστοτέλους βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι με πανό και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής θα κινηθούν μέσω κεντρικών οδών με μέτωπο το Βελλίδειο, όπου αναμένεται να φτάσουν περίπου την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού.


Στην Εγνατία, μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συγκέντρωση των ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ. Εργαζόμενοι και εκπρόσωποι συνδικάτων από διάφορες περιοχές της χώρας έδωσαν το "παρών" σ' αυτό το πανεργατικό "ραντεβού", με ορισμένους εξ' αυτών (π.χ. ταχυδρομικοί υπάλληλοι) να έχουν επιλέξει ομοιόμορφη αμφίεση σε έντονα χρώματα. Σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσουν οι ομιλίες των εκπροσώπων των φορέων και λίγο πριν από τις 8 οι διαδηλωτές του συγκεκριμένου μπλοκ θα κατευθυνθούν κι αυτοί στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".


Η αστυνομία πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους ενώ όποιος δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητά του και θεωρείται ύποπτος προσάγεται στο αστυνομικό τμήμα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 62 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.


Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του Newsit, στην συμπρωτεύουσα έχουν φτάσει δυνάμεις από πολλές περιοχές της χώρας και η πλειοψηφία των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα.

Για να μπει κάποιος στο Βελλίδειο πρέπει να περάσει από τουλάχιστον δύο αστυνομικά μπλόκα.

Ήδη, έχει στηθεί στην οδό Μ. Ανδρόνικου- από το ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ- και στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου (στη διασταύρωση με τη Μ. Αλεξάνδρου) ο μεταλλικός φράχτης που ήρθε από την Αθήνα ενώ στους δρόμους της πόλης έκανε τη εμφάνισή του και ο "Αίαντας", το ειδικό όχημα της Αστυνομίας που πετάει νερό.


ΠΗΓΗ : newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου