" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου ακύρωσε το ταξίδι στην Αμερική

Και ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου επρόκειτο να φτάσει σήμερα στη Νέα Υόρκη για τη συμμετοχή του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, το ταξίδι του ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή.
Όπως πρώτο το newsbomb.gr σας ενημέρωσε, ο Έλληνας πρωθυπουργός ακύρωσε το ταξίδι του στην Αμερική λόγω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας.
Είχε προηγηθεί εκτενής τηλεφωνική συνομιλία του κ. Παπανδρέου με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία κρίθηκε επιβεβλημένη η παρουσία ενός εκ των δύο στην Ελλάδα λόγω της δύσκολης συγκυρίας που βιώνει η χώρα.
Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι οι εξελίξεις στην Πολωνία δεν ήταν ευνοϊκές για την Ελλάδα, η απόφαση να προηγηθούν τα μέτρα της εκταμίευσης της δόσης.
Η πολυήμερη απουσία του πρωθυπουργού από τη χώρα για τις ανάγκες ενός τέτοιου ταξιδιού, κρίθηκε απαγορευτική τη συγκεκριμένη περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την κυβέρνηση διαψεύδουν κατηγορηματικά τις πρόωρες εκλογές.
Νωρίτερα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού:
Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επισκεψή του στις ΗΠΑ.
Η αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ συνεδριάζει για να αποφασίσει ποιος θα αντικαταστήσει τον κ. Παπανδρέου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για αντικατάστασή του από τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη.
Επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που επρόκειτο να μεταβεί στην Ουάσινγκτον για να παραστεί στη συνεδρίαση του ΔΝΤ με την Παγκόσμια Τράπεζα, αναμένεται ότι θα συναντηθεί το επόμενο Σάββατο με την Κριστίν Λαγκάρντ.
Οι φήμες για τη  ματαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ άρχισαν να κυκλοφορούν γύρω στις 16:00 μέχω twitter.
Τουλάχιστον δύο ξένοι ανταποκριτές, ο Μιχάλης Ιγνατίου και ο Φάνης Παπαθανασίου, ανέφεραν στο twitter ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέβαλε το ταξίδι του στις ΗΠΑ.
"Πάλι από ξένους τα μαθαίνουμε; Πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αμερική, ξέρει κανείς συνάδελφος κάτι;" έγραφε ο ανταποκριτής του MEGA στο twitter.
Επικαλούμενος τον συναδελφό του, ανταποκριτή της ΝΕΤ Φάνη Παπαθανασίου, ο κ. Ιγνατίου έγραφε χαρακτηριστικά ότι ο Φάνης "ξέρει καλύτερα από τον καθένα...".
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πάντως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Λονδίνο και αναμένεται η επιστροφή του στην Αθήνα.
Σε επικοινωνία του newsbomb.gr νωρίτερα με συνεργάτες του, κανείς δεν επιβεβαίωνε την είδηση.
Μας έλεγαν ότι δεν επρόκειτο να φτάσει σήμερα στην Αμερική, κάτι που δεν ισχύει, αφού το πρόγραμμά του αυτό όριζε.
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ισχυρίζονταν ότι θα έκανε ένα σταθμό στο ταξίδι προς την Αμερική και θα έφτανε στη Νέα Υόρκη αύριο Κυριακή, κάτι που όμως δεν είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα.

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου