" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Σφοδρές συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών

Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, με το πέρασμα του μεγαλύτερου μπλοκ –άνω των 12.000 ατόμων- το οποίο αποτελούσαν φοιτητές καταλήψεων, πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία και όσοι από την πορεία της ΓΣΕΕ ανασυντάχθηκαν και ενώθηκαν με αυτή την πορεία.   

 Μετά το μεσημέρι,εχθές,  ένταση είχε σημειωθεί  μεταξύ των διαδηλωτών  της αστυνομίας έξω από το Βελλίδειο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού. 

Νωρίτερα οι διαδηλωτές είχαν ρίξει  πέτρες και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις Στην περιοχή βρέθηκαν  και οι «Αγανακτισμένοι» αλλά και αντιεξουσιαστές.  Σημειώνεται ότι οι διαδηλωτές είχαν προσπαθήσει να περάσουν από τον φράχτη που έχει στηθεί και κατάφεραν να τον μετακινήσουνΠρωτοφανή είναι τα αστυνομικά μέτρα που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ.  

 Ένταση επικράτησε και επί της οδού Τσιμισκή όπου βρίσκονται οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι έριξαν φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις. Ήδη είχαν πραγματοποιηθεί 94 προσαγωγές και δύο συλλήψεις.
Λίγο νωρίτερα,εχθές,  και ενώ η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατευθυνόταν προς το Βελλίδειο, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως συναντήθηκε με τους οπαδούς του Ηρακλή και προκλήθηκε ένταση. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα η ο κύριος όγκος της πορείας να διαλυθεί.
Στην πλατεία της ΧΑΝΘ, έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, έχει ήδη στηθεί ο κινητός φράχτης από μέταλλο και πλεξιγκλάς που χρησιμοποιήθηκε στις πρόσφατες συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οδοφράγματα είχαν στηθεί περιμετρικά των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο "Αίαντας", το όχημα με την αντλία ρίψης νερού, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά μέχρι σήμερα.
Η κεντρική πανεργατική συγκέντρωση, που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε στις  6 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου.
Η συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου ήταν το σημείο συγκέντρωσης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες στη συνέχεια ενώθηκαν με την κεντρική πορεία, με κατεύθυνση την πλατεία της ΧΑΝΘ.
Στην πλατεία Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.
Το κίνημα των "Αγανακτισμένων" είχε καλέσει τους πολίτες σε επιχείρηση "περικύκλωσης" του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου, με συμμετοχή σε μία συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, αντί για τρεις που είχαν αρχικά προγραμματιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου