" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Ὄρμπαν : Νά γιατί δέν μπορεῖ νά νικηθῇ ἡ Ῥωσσία


 Η  ιδέα της ήττας της Ρωσίας είναι κάτι αδύνατο για τη χώρα να το φανταστεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν (φωτό)

"Κοιτάξτε τους στρατιώτες, τον εξοπλισμό, την τεχνολογία της Ρωσίας, που χρησιμοποιείτε σε έναν πόλεμο, οπότε το να νικήσετε τη Ρωσία είναι μια ιδέα που στη Ρωσία είναι ακόμη και δύσκολο να φανταστεί κανείς. Η πιθανότητα να ηττηθεί η Ρωσία είναι εντελώς εκτός οποιουδήποτε υπολογισμού, " είπε ο Όρμπαν στην Bild.

Μετά τις πρόσφατες συζητήσεις του με τον Πούτιν και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Όρμπαν δήλωσε ότι «οι επόμενοι δύο με τρεις μήνες θα είναι πολύ πιο βίαιοι από όσο πιστεύουμε».

Την περασμένη Παρασκευή, ο Όρμπαν και η αντιπροσω
πεία του έφτασαν στη Μόσχα και συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Περιέγραψε την επίσκεψη στη Μόσχα ως την επόμενη φάση της ειρηνευτικής του αποστολής, η πρώτη φάση της οποίας ήταν ένα ταξίδι στο Κίεβο στις 2 Ιουλίου. Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει σύντομα πολλές ακόμη «παρόμοια απρόσμενες» συναντήσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto συμβούλεψε τους ευρωπαίους πολιτικούς να « προετοιμάζονται » για τα επόμενα βήματα του Orban στην «ειρηνευτική αποστολή». 

"Δεν αποθαρρυνόμαστε ούτε μας αποκαρδιώνουν αυτές οι επιθέσεις [από τους αξιωματούχους της ΕΕ]. Η ειρηνευτική αποστολή συνεχίζεται και μάλιστα εντείνεται, γι' αυτό προτείνω στους ευρωπαίους πολιτικούς που είναι φιλοπολεμικοί να προετοιμάζονται και να παρακολουθήσουν με την δέουσα προσοχή και την επόμενη εβδομάδαδήλωσε ο Szijjarto ( ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ

Την ίδια στιγμή, η Ουγγαρία δεν έχει σχέδιο ειρήνης για την Ουκρανία.

«Δεν έχουμε συγκεκριμένο ειρηνευτικό σχέδιο, είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνο από κοινού με τα μέρη [της σύγκρουσης], αλλά είμαστε επίσης βέβαιοι ότι η κατάπαυση του πυρός είναι απαραίτητη για τον διάλογο, επειδή δεν είναι ρεαλιστικό να διεξάγονται αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις πριν από αυτό», είπε ο Gergely Gulyas, ο επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού, σε μια ενημέρωση που μεταδόθηκε από το M1.

Ἀπό : sputnikglobe.com

Ἐν τῷ μεταξύ ἡ « εἰρηνευτική ἀποστολή» συνεχίζεται καί ἡ ἑπομένη στάσις τοῦ κ. Ὄρμπαν εἶναι ἡ Κίνα : 


Ο Πρόεδρος Xi μου κατέστησε σαφές σήμερα ότι η Κίνα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της με στόχο τη δημιουργία των συνθηκών για ειρήνη . Δεν είμαστε μόνοι! Η ειρηνευτική αποστολή θα συνεχιστεί ( Ἀπό τήν προσωπική σελίδα τοῦ κ. Ὄρμπαν στό " Χ" ,ΕΔΩ)

Πῶς τό εἶπε ὁ Οὔγγρος ΥΠΕΞ Szijjarto ;  « Ἄς προετοιμάζονται οἰ φιλοπόλεμοι ἀξιωματοῦχοι τῆς Ε.Ε. διότι ἡ «εἰρηνευτική ἀποστολή» συνεχιζεται...» 

Ἐν τῷ μεταξύ τῆς Μέδουσας ( ντέ Λάϊεν) θά τῆς ἔχουν σηκωθεῖ ὅλα τά φίδια τῆς κεφαλῆς της ! 

Δῶσε πόνο Ὄρμπαν !!!


Ἡ Πελασγική

7 σχόλια:

  1. Γνωρίζατε ότι.
    Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται της καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο όλοι οι Εβραϊκής καταγωγής ' Έλληνες υπήκοοι' και όλες οι Εβραϊκών συμφερόντων γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!
    https://korakas-news.gr/2017/12/gnorizate-oti-ebraioi-to-thriskeuma-ellines-polites-den-forologountai.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ παλαιό, πάνω ἀπό δεκαετία τό θέμα αὐτό κι᾿ἔχουν δοθεῖ οἱ ἀνάλογες ἀπαντήσεις ἀμφοτέρων τῶν πλευρῶν.
      ( https://sxolianews.blogspot.com/2015/06/blog-post_38.html)
      ( https://www.kathimerini.gr/society/799117/yp-paideias-plironoyn-kanonika-foroys-oi-polites-evraikoy-thriskeymatos/)

      Ἀναρωτιέμαι ὅμως, αὐτό τί σχέσιν ἔχει μέ τό ἀνωτέρῳ θέμα ;

      Νά τολμήσω νά χρησιμοποιήσω τήν λαϊκή ῥῆσιν " ὅ,τι τοῦ ᾿ρθεῖ τοῦ τρελλο-Στεφανῆ" ; ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. To σωστο ειναι...."οτι φανει του Λωλοστεφανη".

      Καλησπερα σας

      Διαγραφή
    3. Χά,χά,χά ! Ἔτσι λέει ;

      Ὅπως καί νἄχει ἡ οὐσία δέν ἀλλάζει : Ἤρθε ἐδῶ ὁ ΛωλοΣτεφανῆς νά βγάλῃ ποιός ξέρει τί ἀπωθημένα, ἀλλά τήν πάτησε...
      ΛωλοΣτεφανῆς εἶναι αὐτός...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    4. Νομιζω αγαπητη Π., οτι τον αδικεις λιγακι τον ανωνυμο 8 Ιουλίου 2024 στις 7:58 μ.μ. και θα σου εξηγησω.

      Ο τιτλος της αναρτησης σου ειναι: " Ὄρμπαν : Νά γιατί δέν μπορεῖ νά νικηθῇ ἡ Ῥωσσία", κι αυτος σχολιαζει οτι οι εβραιοι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ (οχι μονο στην Ελλαδα θα ελεγα εγω, αλλα και σε ολα τα κρατη που παρασιτουν εις βαρος τους οικοδεσποτη τους)
      Μα, απο ΠΟΙΟΝ δεν μπορει να νικηθει η Ρωσσια; Ηλιου φαεινοτερον, μα απ τους εβραιους!
      Νομιζεις οτι οι Ουκρανοι ξυπνησαν καποια μερα και ειπαν να πολεμησουμε τον Πουτιν;
      ΟΧΙ!
      Αλλα επειδη οι εβραιοι ΗΞΕΡΑΝ οτι οι Ουκρανοι δεν εχουν τιποτα με τους Ρωσσους και με τον Πουτιν, εστειλαν την γουρουνα με τον αθλιο Παϊατ να ανατρεψουν την νομιμη κυβερνηση της Ουκρανιας το 2014; (αν δεν κανω λαθος) και εγκατεστησαν τον ομοφυλοφιλο εβραιο θεατρινο για να ξεκινησει ο πολεμος.
      Οποτε το σχολιο του ανωνυμου ΕΧΕΙ σχεση με την αναρτηση σου. Εδω που τα λεμε αν πας 2-3 αναρτησεις σου πανω-κατω στην σελιδα σου θα δεις οτι ολες εχουν σχεση με τους αφορολογητους εβραιους, οπου κι αν παρασιτουν.
      π.χ. ηξερες εσυ οτι στις ΗΠΑ, αν καποιος "αμερικανος πολιτης" κανει μια χρηματικη δωρεα στον ...."ηρωϊκο στρατο του ισραηλ", ξερεις αυτους που δολοφονουν μωρα παιδια καθημερινα και γενοκτονουν τον λαο της Παλαιστινης, το ποσο αυτο εκπιπτει απ την αμερικανικη φορολογια τους;

      Γραφεις οτι το θεμα αυτο ειναι πολυ παλιο και οτι ειχες κανει σχετικη αναρτησηση με απαντηση κι απ τις δυο πλευρες.
      Το θεμα ειναι μεν παλιο, αλλα επικαιρο οσο ποτε.
      Διοτι οπως λεει κι ο πανσοφος λαος μας .....money talks, bullshit walks.
      Για σκεψου ο εβραιος επιχειρηματιας στην Ελλαδα να ΜΗΝ πληρωνει φορους στο Ελληνικο δημοσιο αλλα ο Ελλην επιχειρηματιας Χριστιανος το θρησκευμα να πληρωνει και μαλιστα να τα ακουμπαει μπροστατζα στην εφορια! Σκεψου αυτον με λιγο χρημα παραπανιτσα ναχει να λαδωνει τον Αδωνις π.χ. για να του φτιαχνει οτι νομους γουσταρει, ενω ο αλλος να ψαχνει 2 ευρουλακια να παρει σουβλακι γιατι τα πολλα του τ' αρμεξε η εφορια;
      Οχι μονο δεν πληρωνουν φορους αλλα εχουν και επιλογη οι νεοσσοι τους, αν υπηρετησουν την θητεια τους ξερεις...... στον ηρωϊκο στρατο του ισραηλ απαλλασσονται απ την θητεια τους στην Ελλαδα.
      Μην παω στο θεμα με τις ταυτοτητες, αλλα θυμαμαι εναν ελεεινο πολιτικαντη, καποιον Φωτη Κουβελη που ειχε "γραψει" τα ακινητα του (και δεν ηταν λιγα) στο ΚΙΣΕ; Υποψιαζεσαι γιατι το εκανε αυτο;
      Εσυ βεβαια αναρτεις την γνωμη και των δυο πλευρων εκ των οποιων η μια, ειναι της ....Καθημερινης που αντιγραφει το ΚΙΣΕ.
      Δηλαδη ρωτα και τον μπαρμπα μου τον ψευτη.
      Τι σου νομιζει οτι τζαμπα βραβευσαν τον Αλαφουζο οι εβραιοι (και ΤΙ βραβειο ε;) να τον βαλουν να χτυπησει το καμπανακι στην Γουωλ Στριτ;
      .........."στο δημόσιο λόγο αλλά κυρίως στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου"..... μας κοπαναει ο Αλαφουζ στην Καθημερινη, ενω αυτος και το ΚΙΣΕ βρισκονται στην "φωτεινη" πλευρα του διαδικτυου.
      Εγω κι εσυ ειμαστε στην σκοτεινη πλευρα του διαδικτυου, οπως προσφατα βρισκομαστε και στην λαθος πλευρα της Ιστοριας.
      Και δε μου λες σε παρακαλω γιατι εγω κι εσυ αν στησουμε μια εμπορικη εταιρεια να μην μπορουμε να γινουμε ΝΠΔΔ οπως οι εβραιοι;
      Μου 'ξηγας περικαλω;

      https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQScP6gOYfM4zd_uloYClED-HnxKQ9BN4k315ya06d_6J7rlJTRD-cGEhhwTohZrj_GGA-FzQuFz6_CpwuMO2s7dbQ9mzxTBLV0ebhH5IZFhghaK_nRL1RBWSlmi3X6ebn6IuDfiMgPuPd/s1600/1.gif

      https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQGn5QpjDlWgK3QYPYAkJidc0_uzP3CuvT-uROOmjPpqNfakh5BLJmKfHoh4vMmq7weYk0tw8mrMHbkwILBsEaVCeJf4667c9-hp9dElxZGtBOX5wK-cO6nNl1zUy1Vc-jpc_0f8bk9VWo/s1600/2.gif
      Το υπολοιπο αν ψαξεις.............
      Εφημερις της Κυβερνησεως της Ελληνικης Δημοκρατιας (τευχος πρωτον αριθμος φυλλου 40)

      συνεχιζεται.............

      Διαγραφή

    5. συνεχεια............

      Ααααααα και δυο λογια απ τον καλο συναδελφο του "Αντιπληροφορηση"
      -Επίσης όλες οι Εβραικές κοινότητες από το 1920 θεωρούνται ΝΠΔΔ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους τα ΝΠΔΔ δεν πληρώνουν στο Δημόσιο της Ελληνικής Πολιτείας καμμίας μορφής και εκτάσεως άμεση ή έμμεση φορολογία. Δεν πληρώνει ούτε για την απόκτηση, από αγορά ή δωρεά, οποιουδήποτε ακινήτου ή κινητού περιουσιακού στοιχείου ούτε από κέρδη διαχειρίσεώς τους. Πως λοιπόν δεν πληρώνουν οι Ισραηλίτες φόρο:
      (α) Το 95% των Ισραηλιτών έχουν γράψει τα ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία στις κοινότητες αυτές για να αποφύγουν καταρχάς την φορολογία. Τον αναλογούντα στο Ελληνικό Δημόσιο φόρο τον πληρώνουν στην κοινότητα σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις. Βάσει ειδικού μυστικού συμβολαίου μεταξύ του υπόχρεου και της κοινότητας, ο υπόχρεος κρατά τη διαχείρηση των περιουσιακών στοιχείων μέχρι να πεθάνει.
      (β) Τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των κοινοτήτων αυτών σε αναλογία φτάνουν τα ακίνητα της Εθνικής τραπέζης της Ελλάδος. Επίσης κάποια από αυτά τα ακίνητα έχουν γίνει δωρεά μέχρι.... και στο υπουργείο άμυνας του Ισραήλ (ο Ζακ Μπενβενίστε στη Θεσσαλονίκη έχει δωρίσει κάποια από τα ακίνητά του στο υπουργείο άμυνας και εισπράττει το τελευταίο έσοδα από τη διαχείρησή τους)
      (γ) Σύμφωνα με τον Φορολογικό κώδικα νόμος 3323/1955 κάθε δωρεά κινητής και ακίνητης περιουσίας σε ΝΠΔΔ απαλάσσεται των προβλεπομένων φορολογικών και άλλων τελών. -

      Τι νομιζεις; Κοροϊδο ειναι ο γερο Κουβελης;


      Καλησπερα και συγνωμη γαι την πολυλογια μου.

      Και κατι ακομα: Ακουω οτι στην Γαλλια λεει, θα ερευνησουν (μη με ρωτας ΠΟΙΟΙ) και διωξουν δικαστικα την Λεπεν για παρανομο χρηματισμο στην προσφατη εκλογικη της εκστρατεια.
      Τραμπ-Λεπεν, Λεπεν-Τραμπ, και μην μας κουνηθει ουδεις ...πυοστης γιατι εκτος απ' τα κομμουνια εχουμε και ΟΛΕΣ τις δικαστικες εξουσιες στα χερια μας.
      Και μιας και ανεφερα τα κομμουνια, εδω δειτε φτωχεια και των γονεων:
      https://www.press-gr.com/2024/07/blog-post_19.html

      Διαγραφή
    6. Νομίζεις πώς τόν ἀδικῶ τόν/τήν/τό λωλοΣτεφανῆ ; Χμμ...

      2 στά 2 τά σχόλια : Φιλότουρκος ὁ Ὄρμπαν ( πού τυγχάνει νά τόν ὑποστηρίζω ὅπως τόν Ποῦτιν, τόν Φίκο, τήν Μελόνι, τήν Λέ Πέν ) καί καπάκι τά τυχερά τῶν ἐβραίων τῆς Ἑλλαδικῆς.

      Χμμ...

      Βρέ τόν παρεξηγημένο/η/ο λωλοΣτεφανῆ !

      Κατά τά λοιπά, μιά χαρά πληροφορίες μᾶς παρεῖχες ἐπί τῇ εὐκαιρία τοῦ/τῆς/τοῦ παρεξηγημένου/ης /ου κι᾿εὐχαριστοῦμε τά μάλα.

      Τέλος, ποιός δίωκεται ; Ἔλα ἡ Λέ Πέν ; Γίνονται αὐτά ἀπό τούς ...δημοκράτες ;

      ...........ἡ Μαρίν Λέ Πέν προσπάθησε νά κάνῃ τό παιχνίδι της. Ἀλλά κάποιοι, εἴπαμε ποιοί, κατάφεραν νά τῆς ἀνακόψουν τόν δρόμο. Καί ὄχι μόνον :

      ................Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ακροδεξιάς ηγέτιδας Μαρίν Λεπέν για τις προεδρικές εκλογές του 2022...

      Ὄπ, ἐπανάληψις τοῦ ἔργου ! Ἀλλάζει ὁ πρωταγωνιστής. Στήν θέσιν τοῦ Τράμπ τώρα βλέπουμε τήν Μαρίν Λέ Πέν. Ἀκριβῶς τό ἴδιο ! Τό Russiagate, ἡ ἀπροσδόκητη ἀνατροπή ἀποτελεσμάτων καί ἡ ἐκλογική ἦττα, μέ ἀποκορύφωνα τήν εἰσαγγελική ἔρευνα γιά μία σειρά παρανομιῶν ἤ ὅπως τούς ἀρέσει νά τό λένε " ἐγκληματικῶν ἐνεργειῶν".

      https://sxolianews.blogspot.com/2024/07/7-2024.html

      ( Ἐκεῖ περίμενα τό σχόλιο κι᾿ὄχι στόν ...παρεξηγημένο/η/ο λωλοΣτεφανῆ)

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή