" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Χτίζοντας τό τεῖχος κατά τῆς Καμπάλ


 Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν επισκέφθηκε απροσδόκητα τη Ρωσία την Παρασκευή και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να συζητήσουν τρόπους επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Το αιφνιδιαστικό ταξίδι προκάλεσε μεγάλη οργή στους συναδέλφους ηγέτες της ΕΕ του Όρμπαν, καθώς ήρθε λίγες μόνο ημέρες αφότου ο Ούγγρος πρωθυπουργός πραγματοποίησε ένα παρόμοιο απροειδοποίητο ταξίδι στην Ουκρανία.

Η Ουγγαρία ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία της ΕΕ για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους. Ο Όρμπαν, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι δεν απαιτεί κανενός είδους εντολή από τις Βρυξέλλες για να προωθήσει την ειρήνη, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις του δεν μπορούν να θεωρηθούν επίσημες διαπραγματεύσεις.

«Δεν μπορούμε να καθίσουμε με στάση και να περιμένουμε να τελειώσει ως εκ θαύματος ο πόλεμος», έγραψε στο X (πρώην Twitter) πριν συναντήσει τον Πούτιν.

«Πρέπει να γίνουν πολλά βήματα για να πλησιάσουμε στην επίλυση του πολέμου. Ωστόσο, έχουμε ήδη κάνει το πιο σημαντικό βήματην καθιέρωση της επαφής, και θα συνεχίσω να εργάζομαι σε αυτό στο μέλλον», δήλωσε ο Όρμπαν.

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε την ετοιμότητα της Μόσχας να επιλύσει τις εχθροπραξίες μέσω διαπραγματεύσεων. Η ουκρανική ηγεσία, ωστόσο, φαίνεται να είναι ακόμα ανίκανη να εγκαταλείψει την ιδέα της να διεξάγει πόλεμο «μέχρι το τέλος», σημείωσε ο Πούτιν.

Η Μόσχα επιδιώκει να επιτύχει μια διαρκή, βιώσιμη ειρήνη αντί να επιλέξει μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός ή μια «παγωμένη σύγκρουση» οποιουδήποτε είδους, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Δεν θα πρέπει να υπάρξει «κατάπαυση του πυρός ή κάποιο είδος παύσης που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το καθεστώς του Κιέβου για να ανακτήσει τις απώλειες, να ανασυνταχθεί και να επανεξοπλιστεί. Η Ρωσία είναι υπέρ ενός πλήρους και οριστικού τερματισμού της σύγκρουσης», τόνισε ο Πούτιν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( ΜέδουσαΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας για «κατευνασμό» σε σχέση με τον Πούτιν.

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ( ὁ ἀπόλυτος ὑπηρέτης τοῦ Σιωνισμοῦ) δήλωσε ότι η επίσκεψη του Όρμπαν στη Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την ΕΕ και ότι η θέση της ένωσης για τη σύγκρουση παραμένει αμετάβλητη.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ( ἀπό τήν Ἰουδαιοπολωνία) ένθερμος υποστηρικτής του Κιέβου, επιτέθηκε στον Όρμπαν μετά τις φήμες για την επικείμενη επίσκεψή του που άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη. Ο Τουσκ ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μια τέτοια επίσκεψη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας, ο οποίος πρόκειται να γίνει ο επόμενος επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της ΕΕ, εντάχθηκε στη χορωδία των δυτικών αξιωματούχων που επιπλήττουν τον Όρμπαν.Ο Ούγγρος πρωθυπουργός σκοπεύει να «σπείρει σύγχυση», υποστήριξε... ( ἀπό : swentr.site )

Ἀπέναντι ἀπό τήν συμμορία τῆς Καμπαλ : 


Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση αφότου επέζησε από απόπειρα δολοφονίας
, για την οποία κατηγόρησε ριζοσπαστικά στοιχεία που αντιτίθενται σε πολιτικές που δίνουν προτεραιότητα στα συμφέροντα της Μπρατισλάβα έναντι των μεγάλων δυτικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας ομιλίας στο Κάστρο Ντέβιν κοντά στην Μπρατισλάβα την Παρασκευή, ο Φίκο επαίνεσε τις τελευταίες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Ούγγρου ομολόγου του Βίκτορ Όρμπαν. Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Όρμπαν στη Μόσχα την Παρασκευή για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και να συζητήσουν τρόπους επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία προκάλεσε οργή μεταξύ άλλων ηγετών της ΕΕ. Αυτή η επίσκεψη ακολούθησε ένα παρόμοιο απροειδοποίητο ταξίδι στο Κίεβο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

«Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον Ούγγρο πρωθυπουργό που ταξίδεψε στο Κίεβο και τη Μόσχα χωρίς δισταγμό», είπε ο Φίκο στο πλήθος κατά τη διάρκεια της 15λεπτης ομιλίας του, η οποία προκάλεσε θερμά χειροκροτήματα.

«Δεν υπάρχουν ποτέ αρκετές ειρηνευτικές συνομιλίες και πρωτοβουλίες», πρόσθεσε ο Φίκο. «Αν η κατάσταση της υγείας μου μου επέτρεπε να πάω, θα μου άρεσε πολύ να πάω μαζί του».

Σχετικώς μέ τήν επίθεση ἐναντίον του  .....ο πρωθυπουργός καταδίκασε τις προσπάθειες να υποβαθμιστεί η επίθεση και να κατηγορηθεί αποκλειστικά σε έναν διαταραγμένο μοναχικό πυροβολητή, υποστηρίζοντας ότι «το δικαίωμα σε διαφορετική γνώμη έχει πάψει να υφίσταται στην ΕΕ».
«Είναι ακριβώς η σύγκρουση στην Ουκρανία που η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν ανυψώσει, κυριολεκτικά καθαγιάζοντας την έννοια της ενιαίας σωστής γνώμης – δηλαδή ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί με κάθε κόστος για να αποδυναμωθεί η Ρωσική Ομοσπονδία», είπε. «Όποιος δεν ταυτίζεται με αυτήν την υποχρεωτική γνώμη χαρακτηρίζεται αμέσως Ρώσος πράκτορας και περιθωριοποιείται πολιτικά διεθνώς».
Ἀπό : swentr.site

Ποιός εἶναι τελικῶς μέ τό δίκαιον, τήν Ἀλήθεια καί τήν Εἰρήνη ; Ναί, Οἱ σλαυϊκοί λαοί στήν πλειοψηφία τους. Ποιοί εἶναι ἀπέναντι στίς μεγάλες αὐτές ἔννοιες καί παναθρώπινες ἀξίες ; Οἱ περισσότερες χώρες τῆς Δύσεως. Οἱ χώρες πού ἔχουν ταυτιστεῖ μέ τήν Παγκοσμιοποίησιν, τήν Νέα Τάξιν Πραγμάτων. Οἱ χώρες πού ἐξουσιάζονται ἀπό τήν Καμπάλ τούς ἐκφραστές τοῦ Φρανκισμοῦ, Σαμπατισμοῦ τῆς Ἀνωμαλίας καί τοῦ Ἀπολύτου Κακοῦ. 

Γιά νά δοῦμε θά καταφέρῃ μία ἐξ αὐτῶν νά βγῆ ἀπό τήν ἀρπάγη αύτή καί νά βοηθήσῃ στό χτίσιμο τοῦ τείχους κατά τῆς Καμπάλ ; 


Η Λέ Πέν δεσμεύεται να εμποδίσει την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία

Το εθνικιστικό κόμμα National Rally θα απαγορεύσει επίσης στο Κίεβο να χρησιμοποιεί γαλλικά όπλα σε ρωσικό έδαφος

Το γαλλικό εθνικιστικό κόμμα National Rally (RN) θα μπλοκάρει πιθανές αναπτύξεις στρατευμάτων στην Ουκρανία και θα απαγορεύσει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που προμηθεύονται από τη Γαλλία για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος, εάν βγει νικητής στις κοινοβουλευτικές εκλογές και εξασφαλίσει το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας,είπε η Marine Le Pen, πρώην ηγέτης του κόμματος για πολλά χρόνια.

Έκανε τις παρατηρήσεις την Πέμπτη σε συνέντευξή της στο CNN ενόψει του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή. Ο τελευταίος λόγος για την πιθανή ανάπτυξη γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία ανήκει στον πρωθυπουργό και η στάση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει ουσιαστική σημασία σε τέτοιες περιπτώσεις, πρότεινε. Τους τελευταίους μήνες, ο Μακρόν έχει επανειλημμένα σκεφτεί την ιδέα, χρησιμοποιώντας ολοένα και πιο πολεμική ρητορική για την ουκρανική σύγκρουση.

«Εάν ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και ο πρωθυπουργός είναι αντίθετος, τότε δεν θα υπάρξουν στρατεύματα να σταλούν στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός έχει τον τελευταίο λόγο», δήλωσε η Λέ Πέν.

Με το κόμμα της στην εξουσία θα απαγόρευε επίσης το Κίεβο από τη χρήση όπλων που προμηθεύτηκαν από τη Γαλλία για τη διεξαγωγή χτυπημάτων σε ρωσικό έδαφος, είπε η Λέ Πέν, υποστηρίζοντας ότι η άδεια να πράξει έτσι το Κίεβο καθιστά το Παρίσι «συμπολεμιστή» στη σύγκρουση...

Ἀπό : swentr.site

Πάρα πολλά ἐξαρτώνται ἀπό τίς αὐριανές ἐκλογές στήν Γαλλία. Νά ἐλπίζουμε καί νά εὐχόμαστε νά ἔρθῃ ἡ ἀναμενόμενη ἀλλαγή μέ τό ἐθνικιστικό κόμμα στήν ἐξουσία. Ἀλλιῶς σέ περίτωσιν πού ἡ Καμπαλαρία κερδίσει τά πράγματα θά γίνουν πολύ πιό δύσκολα καί μία εὐρύτερη ἀνάμιξις στήν κρίσιν τῆς Οὐκρανίας θά ἦταν ὅ,τι χειρότερο καί ὄχι μόνον γιά τήν Εὑρώπη...


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. νά έχουμε στό πίσω μέρος τής θύμησης μας τό φιλότουρκο τού Ορμπάν, έ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά "φιλότουρκα" συναισθήματα τοῦ Ὄρμπαν γιά τόν Τοῦρκο μετροῦν γιά τήν Ἑλλάδα ὅταν ἔχεις τό Μητσοτακέϊκο στήν ἐξουσία ; Καί ὄχι μόνον, εννοεῖται. Μήν ξεχνᾶτε τό "πασοκοκουμμούνι" Μπουτάρ-ογλού καί τό κακό συναπάντημα ( βλέπε κουμπαριλίκια Καραμάν αλή...)

      Ἐσύ ἐκεῖ κόλλησες...
      Ἄσε καλλίτερα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Και μετά λέμε για τους δικούς μας ψηφοφόρους. Εκεί στην Γαλλία τον παίζουν ομαδικώς, πήγανε και βγάλανε τους ακροαριστερούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐκεῖ στήν Γαλλία,συσπειρώθηκαν ΟΛΟΙ μή τυχόν καί ἐκελγεῖ τό ἐθνικιστικό κόμμα, στήν προοδευτική, ἐμποτισμένη μέ τά νάματα τοῦ Διαφωτισμοῦ, τῶν κοινωνικῶς φιλελευθέρων πολιτῶν, χώρα !

      Μέχρι καί τό Russiagate ἐπιστράτευσαν γιά νά χτυπήσουν τίς τροκάνες τοῦ ...κινδύνου.
      https://swentr.site/news/600581-france-election-russia-blame/

      Κι᾿ἔτσι ἡ Γαλλία μπορεῖ νά κοιμᾶται ἥσυχη. Εἶναι στήν σωστή πλευρά τῆς ...Ἱστορίας !

      https://sxolianews.blogspot.com/2023/03/drag-queens.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή