" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Ἕνα ἔθνος μέ ἄνοια


Γράφει ὁ A. J. Smuskiewicz

Είναι συναρπαστικό να παρακολουθείς τα διάφορα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης «ειδήσεις», όπως το CNN και οι New York Times , να προσποιούνται ότι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει άνοια, και όχι απλώς το «τραύλισμα» που ισχυρίζονται εδώ και χρόνια. Αυτές οι «δημοσιογραφικές» οργανώσεις είχαν προηγουμένως συνεννοηθεί με το Δημοκρατικό Κόμμα για να συγκαλύψουν την αλήθεια σχετικά με το « κατεστραμένο σκουπίδι »—για να χρησιμοποιήσω την βάναυσα ειλικρινή περιγραφή του Τραμπ που γελάει δυνατά. Αλλά όταν τελικά η πραγματικότητα αποκαλύφθηκε ζωντανά στην τηλεόραση για 90 συνεχόμενα λεπτά ώστε να το δει όλος ο κόσμος, το παιχνίδι είχε τελειώσει και αναγκάστηκαν να ομολογήσουν.

Παρόλο που τα φερέφωνα των Δημοκρατικών προσποιούνται σοκαρισμένοι με την άθλια απόδοση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ και τα προφανή γνωστικά προβλήματα, πολλοί Αμερικανοί είναι πραγματικά σοκαρισμένοι, επειδή δεν ηθελαν να πιστέψουν όλα τα ψέματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το τραύλισμα «δυσκολία ομιλίας» του Τζο. Όταν τον παρακολούθησαν να μουρμουρίζει αδύναμα ασυνάρτητα και να εμφανίζεται αξιολύπητα μπερδεμένος σε όλη εκείνη τη συζήτηση στο CNN, σε εκατομμύρια Αμερικανούς θύμισε τους ηλικιωμένους συγγενείς τους που έπασχαν από άνοια. Δεν είχαν ιδέα ότι ο πρόεδρός τους ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση.

Φυσικά, αυτοί οι Αμερικανοί θα γνώριζαν την αλήθεια χρόνια πριν από αυτή τη συζήτηση, αν είχαν μόνο αρκετή πνευματική περιέργεια να κοιτάξουν εναλλακτικές πηγές μέσων ή ακόμα και συστημικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα οποία αναφέρουν την επιδείνωση της γνωστικής κατάστασης του Μπάιντεν τουλάχιστον από το 2019. Θυμάμαι τον Τάκερ Κάρλσον να το αναφέρει από τον καιρό που οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι για την προεδρία άρχιζαν τις προεκλογικές εκστρατείες τους το 2019.

Έτσι τώρα, πολλά από τα προηγουμένως ανέντιμα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ακόμη και ένας όλο και πιό μεγάλος αριθμός Δημοκρατικών πολιτικών και -κυρίως- χορηγών έχουν ανησυχήσει τόσο πολύ για τις εκλογικές προοπτικές του κόμματος, που στην πραγματικότητα καλούν τον Μπάιντεν να παραιτηθεί από υποψήφιος ή ακόμη και να παραιτηθεί αμέσως. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί το υπόλοιπο αυτής της εβδομάδας. Ίσως το φράγμα τελικά να ανοίξει διάπλατα και η ηγεσία του Δημοκρατικού Σώματος και της Γερουσίας, μαζί με τον Ομπάμα, να πουν στον Τζο ότι απλά πρέπει να φύγει. Το κόμμα σίγουρα δεν πρόκειται να αφήσει την “Doctor” Jill να υπαγορεύσει το μέλλον του!

Ο Τζο θα αποχωρήσει

Υποψιάζομαι ότι ο Μπάιντεν σύντομα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα και να παραιτηθεί από την προεδρία, καθιστώντας την Χάρις την νέα υποψήφια πρόεδρο. Ο Μπάιντεν θα κλωτσάει, θα αντιστέκεται και θα ουρλιάζει, αλλά θα πρέπει να φύγει σε αυτό το σημείο. Δεν μπορεί να επιβιώσει από αυτή την κρίση. Πάρα πολλοί μεγάλοι των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης έχουν επισημάνει αυτό το σημείο πολύ δυναμικά για να επανέλθουμε τώρα. Θα βρουν τρόπο να το πραγματοποιήσουν.

Αυτή η κατάσταση μου θυμίζει το 1974 (ναι, το θυμάμαι από πολύ παλιά), όταν ένας μεγάλος αριθμός Ρεπουμπλικανών ο οποίος γινόταν όλο και μεγαλύτερος, καλούσε τον Νίξον να παραιτηθεί, και τελικά το έκανε. Ο Νίξον το έκανε με βαριά καρδιά αλλά οικειοθελώς. Ο Μπάιντεν δεν θα παραιτηθεί πρόθυμα, αλλά θα παραιτηθεί — ακόμα κι αν χρειαστεί να τον «JFK» ( έχει την τύχη του JFK ), κάτι που δεν θα ήταν δύσκολο, λαμβάνοντας υπόψη την εύθραυστη κατάστασή του. (Ουπς, ο πρόεδρος πέφτει κάτω από τα σκαλιά του Air Force One! Ω, τι τραγωδία.)

Μετά από αυτή τη δυσάρεστη δουλειά, το κόμμα θα επιλέξει έναν ευρέως ελκυστικό, ή τουλάχιστον γενικά πειστικό, υποψήφιο αντιπρόεδρο για την Χάρις. Και τότε - το κόμμα των Δημοκρατικών και οι σύμμαχοί του στα μέσα ενημέρωσης - θα πραγματοποιήσουν μια τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία για να εξωραΐσουν την εικόνα της Καμάλα, μεταμορφώνοντάς τη ως εκ θαύματος σε έναν συνδυασμό λαμπρής ηγέτιδας, σοφής πολιτικά και γοητευτική μέσης ηλικίας γυναίκα. Και μάλλον θα λειτουργήσει! Μεγάλο μέρος του κοινού θα το καταπιεί με ανυπομονησία, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει επανειλημμένα ειπωθεί ποια υπαρξιακή «απειλή για τη δημοκρατία» θα ήταν ο Τραμπ εάν εκλεγόταν για άλλη μια θητεία. "Οποιοσδήποτε εκτός από τον Τραμπ" (αν και κατά προτίμηση όχι ασθενής με άνοια).

Οι Αμερικανοί είναι εύκολοι

Ο αμερικανικός λαός είναι εύκολος. Μου πήρε χρόνια για να παλέψω μέσα από τις πανταχού παρούσες, συντριπτικές κυβερνητικές, εταιρικές και ΜΜΕ μαλακίες για να δω κάποια φαινόμενα αλήθειας, όπως περιγράφω στο νέο μου βιβλίο, Searching for Truth in the Empire of Lies: An Evolution of Political and Societal Perspectives Αναζητώντας την αλήθεια στην Αυτοκρατορία του Ψεύδους: Μια Εξέλιξη Πολιτικών και Κοινωνικών Προοπτικών Κατά την Παρακμή της Αμερικής και της Αυτοκρατορίας της ) .  Και είναι μια συνεχής διαδικασία. Εξακολουθώ να ξεγελιέμαι κάθε τόσο. Αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να κόψω τις σαβούρες, να κοιτάξω εναλλακτικές πηγές ειδήσεων και να αναπτύξω τις δικές μου ανεξάρτητες απόψεις.

Αυτό συμβαίνει επειδή έχω έναν εγκέφαλο που λειτουργεί αρκετά καλά (αν και ομολογουμένως κάπως ελαττωματικός). Δυστυχώς, μεγάλο μέρος του υπόλοιπου αμερικανικού κοινού συμπεριφέρεται σαν να λειτουργεί ο συλλογικός του εγκέφαλος όπως και του Μπάιντεν. Στην πραγματικότητα —όσον αφορά την πολιτική, τα τρέχοντα γεγονότα και τις παγκόσμιες υποθέσεις— πολλοί Αμερικανοί συμπεριφέρονται σαν να πάσχουν από άνοια.

Ενδείξεις αμερικανικής άνοιας

Όπως ο ηλικιωμένος με Αλτσχάιμερ που επιμένει ότι μπορεί ακόμα να οδηγεί αυτοκίνητο με ασφάλεια—ή ο παράφρων πρόεδρος που επιμένει ότι « διοικεί τον κόσμο »—οι Αμερικανοί έχουν αυταπάτες. Νομίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι η παντοδύναμη υπερδύναμη που κυβερνά τον κόσμο. Είμαστε το μοναδικό « ουσιώδες » έθνος στον κόσμο, όπως λέει ο Μπάιντεν. Μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε και να το κάνουμε με περηφάνια! Όλοι οι άλλοι θέλουν να είναι σαν εμάς, εκτός από εκείνους τους «τρομοκράτες» που απλώς μας ζηλεύουν. Αυτό πιστεύουν πολλοί Αμερικανοί με άγνοια ...

Αυτοί οι Αμερικάνοι δεν καταλαβαίνουν ότι η Αμερική είναι μια ετοιμοθάνατη αυτοκρατορία, που αυτή τη στιγμή σκοτώνει τους αντιπροσώπους της στην Ουκρανία (όπως έκανε προηγουμένως στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Βιετνάμ, κ.λπ., κλπ), αλλά εξακολουθούν να εργάζονται υπερωρίες για να κρατήσουν αναμμένες τις φλόγες του πολέμου και του χάους σε όλο τον κόσμο σε απεγνωσμένες προσπάθειες να επιβεβαιώσει την καταρρέουσα παγκόσμια ηγεμονία της και να αποσπάσει την προσοχή από τις βαθιές πολιτιστικές και κοινωνικές παθολογίες στο εσωτερικό. Οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν ότι οι φιλοπόλεμες, ιμπεριαλιστικές, αποικιοκρατικές, ληστικές πολιτικές της χώρας τους περιφρονούνται στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου (εκτός από τις ευρωπαϊκές εξαρτήσεις της αυτοκρατορίας). Θα ήταν σοκαρισμένοι όταν μάθαιναν ότι ο καλός θείος Σαμ θεωρείται ο «κακός» σε μεγάλο μέρος του παγκόσμιου Νότου, ο οποίος είναι πιο πιθανό να βλέπει τη Ρωσία και την Κίνα ως τα «καλά παιδιά».

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν ότι η αυτοαποκαλούμενη υπεράσπιση της «δημοκρατίας» από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μπούρδες. Δεν υπερασπίζεστε τη δημοκρατία εγκαθιστώντας 1.000 στρατιωτικές βάσεις σε ξένες χώρες σε όλη την αυτοκρατορία σας, ή κάνοντας πραξικοπήματα από χώρα σε χώρα, ή διώκοντας και διώκοντας πολιτικούς αντιπάλους και αντιφρονούντες στο εσωτερικό, ή κάνοντας νοθευμένες εκλογές.

Οι Αμερικανοί έχουν παραισθήσεις και δεν μπορούν να κατανοήσουν το παγκόσμιο κακό που διαπράττεται στο όνομα της ένδοξης κόκκινης, λευκής και μπλε σημαίας της χώρας τους, την οποία προπαγανδίζουν από την παιδική τους ηλικία για να πιστεύουν ότι είναι ένα βαθιά ηθικό και δεοντολογικό έθνος. Γνωρίζουν ότι οι φόροι τους ευθύνονται για τη συνεχιζόμενη περιττή σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών σε έναν πόλεμο που προκάλεσαν σκόπιμα οι Ηνωμένες Πολιτείες; Όχι, φυσικά δεν το γνωρίζουν αυτό στην προχωρημένη κατάσταση της άνοιας. Γνωρίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σαμποτάρει όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό αυτού του πολέμου; Όχι, φυσικά ούτε αυτό το ξέρουν.

Οι Αμερικανοί είναι πολύ ξεμωραμένοι για να καταλάβουν ότι ο «κύριος σύμμαχός» τους και η «μόνη δημοκρατία» στη Μέση Ανατολή είναι ένα κακό, αποικιακό/έποικο, γενοκτονικό ψευδοκράτος που χρησιμοποιεί αμερικανικά χρήματα και όπλα για να διώξει, να αφαιρέσει και να δολοφονήσει εκατοντάδες χιλιάδων (εκατομμυρίων;) αθώων ανθρώπων τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες. Αλλά σε αντίθεση με τους μπερδεμένους, ανίδεους Αμερικανούς και τους εξίσου παρανοημένους Ευρωπαίους τους, το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου με καθαρή σκέψη μπορεί να δει το κακό του Ισραήλ και το δίκαιο της παλαιστινιακής υπόθεσης. Αν οι Αμερικανοί είχαν επίγνωση μιας τέτοιας προοπτικής, θα αρνούνταν να την πιστέψουν - όπως ο Μπάιντεν αρνείται να πιστέψει διάφορες πραγματικότητες. Αυτός ο τρελός γέρος είπε στην πραγματικότητα στη συνέντευξη του ABC ότι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του είναι να φέρει ειρήνη στη Μέση Ανατολή! WTF ?? ( what the fuck

Έτσι, ο Μπάιντεν έχει αυταπάτες και αγνοεί την τρέχουσα πραγματικότητα, και οι Αμερικανοί είναι εξίσου παραληρηματικοί και ανίδεοι για το τι στο καλό συμβαίνει στον κόσμο. Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα συμπτώματα άνοιας με τα οποία αγωνίζονται οι Αμερικανοί. Φαίνονται επίσης εξαιρετικά ξεχασιάρηδες για γεγονότα του παρελθόντος.

Οι Αμερικανοί έχουν ήδη φαινομενικά ξεχάσει πώς η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης τους είπαν ψέματα για τον COVID - όλες τις ανοησίες σχετικά με τα προστατευτικά εμβόλια και τις μάσκες και την κοινωνική απόσταση και την απόλυση από τις θέσεις εργασίας λόγω φασιστικής εντολής. . . ή μήπως είναι τόσο αργοί που ακόμα δεν το έχουν καταλάβει;

Οι Αμερικανοί προφανώς έχουν ξεχάσει τις δόλιες εκλογές του 2020, διαφορετικά δεν θα είχαν προφανώς τόση ελπίδα και προσμονή για τις εκλογές φέτος, είτε είναι για τον Τραμπ είτε για τον Μπάιντεν είτε για οποιονδήποτε άλλον. Ή δεν το έχουν καταλάβει ούτε αυτό; Πιστεύουν πραγματικά ότι το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ είναι δίκαιο και έντιμο; Θα πρέπει να πάσχετε από άνοια για να το πιστέψετε.

Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα στα οποία οι Αμερικανοί συμπεριφέρονται επανειλημμένα σαν να τα έχουν ξεχάσει. Όπως το πώς η κυβέρνησή τους και τα μέσα ενημέρωσης τους είπαν ψέματα ξανά και ξανά τις τελευταίες δεκαετίες, για τις δολοφονίες Κένεντι, για το Βιετνάμ, για το Γουότεργκεϊτ, για την 11η Σεπτεμβρίου, για το Ιράκ και το Αφγανιστάν και τη Λιβύη, για τις 6η Ιανουαρίου και για αμέτρητα άλλα πράγματα. Οι Αμερικανοί πρέπει να έχουν ξεχάσει αυτά τα πράγματα, γιατί εξακολουθούν να πιστεύουν τις μαλακίες που ξερνιούνται ατελείωτα από την κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης. 

Άνοια ή βλακεία;

Θα ήταν δίκαιο να αναρωτηθούμε εάν οι Αμερικανοί εμφανίζουν περισσότερα σημάδια παθολογικής άνοιας ή απλής βλακείας. Θα μπορούσε να είναι και τα δύο. Ο Τραμπ έχει αφηγηθεί συχνά την ιστορία του πώς ο εκλιπών φίλος του, Τεντ Κένεντι, αποκαλούσε τον Μπάιντεν «τον πιο ανόητο άνθρωπο στη Γερουσία». Και αυτό έγινε πριν από δεκαετίες—πολύ πριν εμφανιστεί η άνοια. Αλλά τείνω να συμφωνήσω με την Caitlin Johnstone , την αγαπημένη μου πολιτική συγγραφέα, η οποία παρατήρησε ότι το πρόβλημα δεν είναι στην πραγματικότητα ότι οι Αμερικανοί είναι ηλίθιοι. μάλλον είναι απλώς πνευματικά τεμπέληδες. Λοιπόν, η πνευματική τεμπελιά μπορεί να θεωρηθεί μια άλλη ένδειξη άνοιας. Ο εγκέφαλος απλά δεν λειτουργεί τόσο καλά, και νιώθει κάπως αδύναμος και κουρασμένος.

Επομένως, υποστηρίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες (η συλλογική εκπροσώπηση των Αμερικανών) είναι πράγματι ένα έθνος με άνοια. Επιπλέον, ο Μπάιντεν είναι η τέλεια εκπροσώπηση ενός τέτοιου έθνους. Οπότε, διάολε, έλα να το σκεφτείς, πρέπει να μείνει! Μην τα παρατάς, Τζο! Είσαι εμείς, και είμαστε εσύ ! Σε χρειαζόμαστε, Τζο!

Ίσως, όμως, οι Δημοκρατικοί θα έπρεπε να αρχίσουν να προσανατολίζονται για τον τελικό διάδοχο του Μπάιντεν αναζητώντας τον στους κατοίκους της νόσου του Αλτσχάιμερ που πεθαίνουν στο τελευταίο στάδιο στα πολυάριθμα γηροκομεία της χώρας. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλά αναξιοποίητα ταλέντα εκεί που θα ήταν πολύ κατάλληλα για ηγετικές θέσεις σε αυτές τις μέρες της φθίνουσας αμερικανικής αυτοκρατορίας.

Ἀπό : unz.com

Πόσο κατανοητή εἶναι ἡ ἀπογοήτευσις τοῦ συντάκτη τοῦ ἄρθρου. Ἄν μάλιστα λάβει κανείς ὑπ᾿ὅψιν καί ὅλο αὐτό πού ζήσαμε τήν τελευταία ἑβδομάδα μέ τήν woke Γαλλία καί τό χθεσινό ἀποτέλεσμα, θά παρατηρήσῃ πώς καί λίγα λέει ὁ Smuskiewicz. Ἀλοίμονο ἀπό τούς λαούς πού ἔχουν πέσει στήν προπαγάνδα τοῦ προοδευτισμοῦ, τῆς ἀριστερῆς ἀντικουλτούρας, τῆς ἀνοχῆς καί ἀποδοχῆς κάθε διαστροφῆς. Τά ἀποτελέσματα εἶναι ἁπλῶς ἡ τελική τραγωδία τῆς κατάντιας τους...

Καί βεβαίως ποτέ δέν πρέπει νά παραβλέπουμε ποιοί ὀδηγοῦν τούς λαούς ἐκεῖ...



Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. «Μπορείτε, παρακαλώ, να μου πείτε, με ακρίβεια, τους λόγους για τους οποίους αποκαλείτε ακροδεξιούς αυτούς τους πολιτικούς;»

    Ουδέποτε τα αυτιά μου άκουσαν αυτή την ερώτηση. Ας δούμε λοιπόν, σε γενικές γραμμές, τι δεν πρεσβεύουν αυτοί και άλλοι παρόμοιοι πολιτικοί, που το σύστημα βαφτίζει ακροδεξιούς.

    Α) Τοποθετούνται ενάντια στον κοινοβουλευτισμό και την αστική δημοκρατία; Όχι
    Β) Εναντιώνονται στην καπιταλιστική οικονομία; Όχι.
    Γ) Μήπως θέλουν να θεσπίσουν νόμους φυλετικής καθαρότητας; Όχι.

    Τότε γιατί τους αποκαλούν ακροδεξιούς; Μπορείτε να μου λύσετε αυτό το αίνιγμα;
    ....
    Μία επαναπαρουσίαση των δυνάμεων που τάχθηκαν εναντίον της Λε Πεν θα είναι νομίζω διαφωτιστική: Οι μασόνοι, οι αριστεροί, οι φιλελεύθεροι, οι μουσουλμάνοι. Βρε, σαν κάτι να μου θυμίζουν όλα αυτά…
    http://theodotus.blogspot.com/2017/05/blog-post.html


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω,γιά νά εἴμαστε δίκαιοι, πώς θά μπορούσαμε νά ἔχουμε γνώμη ἀντικειμενική μόνον ἐάν κάποιος ἀπό τούς ἡγέτες ἀκροδεξιῶν κομμάτων ( ἄν καί προσωπικῶς χρησιμοποιῶ τόν ὄρον ἐθνικιστικά κόμματα -νομίζω καί ἡ Χ.Α. τό ἴδιο δεχόταν ) τούς βλέπαμε στήν πράξιν ὡς κυβερνήτες. Τὀτε κι᾿ἐφ᾿ὅσον δέν ἄλλαζαν τίποτε ἀπό τόν ἰσχύοντα τρόπον διακυβερνήσεως,θά εἴχαμε κριτικό λόγο κατά τους.

      Ἔχω πολλές ἐνστάσεις γιά τό συγκεκριμένο ἄρθρο...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Ἀλοίμονο ἀπό τούς λαούς πού ἔχουν πέσει στήν προπαγάνδα τοῦ προοδευτισμοῦ, τῆς ἀριστερῆς ἀντικουλτούρας, .......

    Μερικές φορές , εμείς που γράφουμε σε αυτό το μπλόγκ (αλλά και αυτοί που μας διαβάζουν) εκφράζουμε τα παράπονά μας για τις επιλογές του Ελληνικού Λαού, για τις συμπεριφορές του ή διαμαρτυρόμαστε για το πως εκφράζεται η «λαϊκή θέληση».

    Για σταθείτε μια στιγμή. Μήπως κολλήσαμε και εμείς τον ιό του δημοκρατισμού; Τι σχέση έχει η πραγματική Δεξιά με την «λαϊκή θέληση» , με τις «λαϊκές επιλογές» , με τις «λαϊκές προτιμήσεις» κλπ; Οι λαοί πάντα έτσι ήταν, είναι και θα είναι. Η πραγματική Δεξιά δεν περιμένει κάτι το εξαιρετικό από τις λαϊκές μάζες• δεν ελπίζει στην σοφία τους ή στην ευφυΐα τους.
    ....
    http://theodotus.blogspot.com/2012/04/hans-georg-gadamer.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί τί σημαίνει "πραγματική δεξιά " ;

      Μοῦ θυμίζει αὐτό πού λένε κάποιοι καί αἰσθάνονται μάλιστα πολύ καλά : εἴμαστε πραγματικοί πατριῶτες.

      Δένθά διαφωνήσω. Μάλιστα ὑπόσχομαι νά μήν διαφωνήσω ξανά ὅταν χρησιμοποιηθεῖ ὁ ὅρος ἀκόμη καί γιά νά προσδιορίσῃ κομμούνια. Διότι πολύ ἁπλῶς καί ὄντως θά τό ἐξηγήσω πολύ ἁπλῶς, πατριώτης εἶναι κάποιος πού ὑπερασπίζεται τόν τόπο πού γεννήθηκε,μεγάλωσε,δραστηριοποιεῖται ἐπαγγελματικῶς. Ὅμως ἐθνικιστής εἶναι ἐκεῖνος πού ὑπερασπίζεται τό Ἔθνος του,τήν Φυλή του,τήν Ῥάτσα του. Τό ὅμαιμον,τό ὁμόγλωσσον,τό ὁμότροπον,τὀ ὁμόθρησκον.

      Συνεπῶς,ἐπαναλαμβανω : Δέν ἐνδιαφέρομαι οὔτε γιά δεξιά,οὔτε γιά κέντρο,οὔτε γιά ἀριστερά καί κανένα ἀπό τά δύο ἄκρα.
      Μ᾿ἐνδιαφέρει μόνον ὁ Ἐθνικισμός, τελεία καί παύλα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή