" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Ἡ Διακήρυξις τοῦ Πεκίνου προπομπός Είρήνης γιά τήν Παλαιστίνη

 Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi,  μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, παρευρίσκεται στην τελετή λήξης ενός διαλόγου συμφιλίωσης μεταξύ των παλαιστινιακών φατριών και είναι μάρτυρας της υπογραφής δήλωσης για τον τερματισμό της διαίρεσης και την ενίσχυση της ενότητας από 14 παλαιστινιακές φατρίες , στο Πεκίνο στις 23 Ιουλίου 2024

 Γράφει ὁ Mike Whitney

 Η Κίνα υποστηρίζει σταθερά τη δίκαιη υπόθεση του παλαιστινιακού λαού για την αποκατάσταση των νόμιμων εθνικών του δικαιωμάτων, υποστηρίζει όλες τις παλαιστινιακές φατρίες στην επίτευξη συμφιλίωσης μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων και υποστηρίζει την Παλαιστίνη στην πραγματοποίηση αλληλεγγύης, ενότητας και ανεξάρτητου κράτους το συντομότερο δυνατό. Η Κίνα έκανε και θα συνεχίσει να καταβάλλει αδυσώπητες προσπάθειες προς αυτόν τον σκοπό. Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας


Η Κίνα συγκέντρωσε 14 διαφορετικές παλαιστινιακές ομάδες και τις βοήθησε να σχηματίσουν μια κυβέρνηση ενότητας που θα κυβερνήσει τη Γάζα όταν τελειώσει η ισραηλινή επίθεση.

Την Τρίτη, οι ηγέτες των κύριων παλαιστινιακών φατριών -συμπεριλαμβανομένων της Χαμάς και της Φατάχ- υπέγραψαν τη Διακήρυξη του Πεκίνου που ιδρύει μια «προσωρινή κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης» για να κυβερνήσει τη μεταπολεμική Γάζα. Η πρωτοποριακή συμφωνία αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα προς την προσέγγιση μεταξύ παραδοσιακών αντιπάλων που έχουν αφήσει πίσω τις διαφορές τους προς όφελος του πολιορκημένου παλαιστινιακού λαού.

Προκειμένου να αξιοποιήσουν την πρόοδο που έχουν σημειώσει στο Πεκίνο, οι Παλαιστίνιοι ηγέτες πρέπει να συγκαλέσουν μια ευρεία και πλήρως εξουσιοδοτημένη διεθνή διάσκεψη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με περιφερειακή και διεθνή συμμετοχή». Κάνοντάς το αυτό, θα επιστήσουν περισσότερ την προσοχή στον επί δεκαετίες αγώνα τους για αυτοδιάθεση, ο οποίος ήδη κερδίζει δυναμική λόγω της γενοκτονικής μανίας του Ισραήλ στη Γάζα . Με τη δημιουργία μιας de facto κυβέρνησης εθνικής ενότητας, οι Παλαιστίνιοι θα είναι επίσης σε θέση να ζητήσουν από διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις να προστατεύσουν τα νόμιμα (1967) σύνορά τους, τα οποία το Ισραήλ αδυνατεί να αναγνωρίσει και τα οποία είναι η πηγή της συνεχιζόμενης διαμάχης. Για να έχει οποιοδήποτε νόημα το διεθνές δίκαιο, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ πρέπει να είναι εκτελεστά. Έτσι, η νομιμότητα των Ηνωμένων Εθνών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητά τους να ιδρύσουν και να υπερασπιστούν ένα παλαιστινιακό κράτος έναντι της σιωνιστικής επίθεσης. Αυτό είναι από ένα άρθρο στους Global Times :

Η Κίνα προέβη σε ακόμη μια σημαντική συμβολή στην ειρήνη και τη σταθερότητα ενός κόσμου σε αναταραχή καθώς 14 φατρίες από την Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένων της Φατάχ και της Χαμάς, με βασική υποστήριξη από την Κίνα, κατέληξαν σε μια ιστορική δήλωση για εθνική συμφιλίωση την Τρίτη στο Πεκίνο. Οι ειδικοί είπαν ότι θα είναι ένα βασικό βήμα για τον παλαιστινιακό λαό να επιτύχει τον στόχο του να ιδρύσει ένα κράτος και να πραγματοποιήσει μακροχρόνια ειρήνη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ.

Το τελευταίο…. Τα γεγονότα για το Παλαιστινιακό ζήτημα και την Ουκρανική κρίση αποδεικνύουν ότι η Κίνα, η οποία υποστηρίζει πάντα τη στάση της για την ειρήνη… αναλαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες για να συμβάλει σε πολιτικές διευθετήσεις, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και οι στρατιωτικές συμμαχίες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, όπως το ΝΑΤΟ, συνεχίζουν να προσθέτουν αβεβαιότητες και εμπόδια. Η Κίνα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να διασφαλίσει ότι οι ειρηνευτικές διαδικασίες σε διάφορες περιοχές του κόσμου μπορούν να υλοποιηθούν…

Ιστορική δήλωση για την Παλαιστίνη…

Το βασικό αποτέλεσμα του διαλόγου συμφιλίωσης μεταξύ των παλαιστινιακών φατριών που διεξάγεται στο Πεκίνο είναι να διευκρινιστεί ότι η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) είναι ο μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος όλου του παλαιστινιακού λαού , δήλωσε την Τρίτη ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi.

Ο Ma Xiaolin, πρύτανης του Ινστιτούτου Σπουδών για τις χώρες των Μεσογειακών Ακτών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών Zhejiang, δήλωσε στους Global Times την Τρίτη ότι η δήλωση είναι απολύτως ιστορική, σημαντική και άνευ προηγουμένου…. (αυτό) δεν είναι απλώς ένα έγγραφο, αλλά ένας εφικτός οδικός χάρτης με διεθνή υποστήριξη και επίβλεψη όχι μόνο από μεγάλες περιφερειακές χώρες αλλά από μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.»… Global Times

Οι Κινέζοι διπλωμάτες αναμένουν ότι η πορεία προς την ειρήνη θα εφαρμοστεί σε τρεις φάσεις:

  • Φάση 1 — «Να επιτύχουμε μια συνολική, διαρκή και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας το συντομότερο δυνατό και να διασφαλίσουμε την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και τη διάσωση στο έδαφος».
  • Φάση 2 — «Να κάνουμε κοινές προσπάθειες για τη μεταπολεμική διακυβέρνηση της Γάζας σύμφωνα με την αρχή «Οι Παλαιστίνιοι κυβερνούν την Παλαιστίνη».  Η Γάζα είναι αδιαχώριστο, αναπόσπαστο κομμάτι της Παλαιστίνης.
  • Φάση 3: «Να βοηθήσουμε την Παλαιστίνη να γίνει πλήρες κράτος μέλος του ΟΗΕ και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών».

Η Κίνα μεσολαβεί στην διακήρυξη ενότητας της Παλαιστίνης ( φωτό)

Η Κίνα πρέπει να επικροτηθεί που έφερε κοντά τις αντίπαλες φατρίες και έκανε μια τόσο θαρραλέα προσπάθεια για να τερματιστεί το λουτρό αίματος που διαρκεί 10 μήνες στη Γάζα. Θα πρέπει επίσης να επαινεθούν για την κατανόηση ότι η ευρύτερη κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς εσωτερική συμφιλίωση, γι' αυτό το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κανόνισε να συγκεντρώσει όλες τις φατρίες ταυτόχρονα. Ευτυχώς, το τριήμερο συνέδριο βοήθησε τους ηγέτες να λύσουν τις διαφορές τους σε βασικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας προσωρινής «κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης που θα σχηματιστεί σύμφωνα με τη συναίνεση των παλαιστινιακών φατριών και τον τρέχοντα Βασικό Νόμο της Παλαιστίνης».

Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για την Κίνα, η οποία έχει ήδη διακριθεί ως παγκόσμιος ηγέτης στην προώθηση πολιτικών ειρήνης και μη επέμβασης. Λάβετε υπόψη ότι η Κίνα βοήθησε πρόσφατα στην αποκατάσταση των διπλωματικών δεσμών μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας και, επίσης, έχει κάνει πολλές προσπάθειες για να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Όπου εμφανίζονται εύφλεκτα σημεία και ξεσπούν μάχες, η Κίνα μπορεί να βρεθεί να σβήνει τις φλόγες και να προσπαθεί να φέρει τις αντίπαλες πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και ενώ οι ενέργειές τους μπορεί να αγνοηθούν από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, έχουν τον αντίκτυπό τους.

Ο κόσμος χρειάζεται μια ενεργά δεσμευμένη Κίνα για να αντισταθμίσει τις αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις των ατελείωτων πραξικοπημάτων, επεμβάσεων και πολέμων της Ουάσιγκτον. Η Διακήρυξη του Πεκίνου δείχνει τι πρόοδος μπορεί να σημειωθεί όταν συνετοί ηγέτες ενεργούν προς το συμφέρον της ειρήνης και της επίλυσης συγκρούσεων.

Μπράβο, Κίνα.

Ἀπό :  unz.com


Ἡ Πελασγική

1 σχόλιο:

  1. https://dimpenews.com/2024/07/23/18-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%b5%ce%af-2-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή