" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ἡ ὑπερήφανη Σερβία !


Η Σερβία είναι «υπερήφανη» για τη ακλόνητη θέση της σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος  Aleksandar Vucic 
(φωτό ἀριστερά)

 Ο ηγέτης του ευρωπαϊκού κράτους δεσμεύεται να αντισταθεί στον «εκβιασμό» της Ε.Ε. για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η Σερβία δεν θα εκβιαστεί για να υιοθετήσει τη δυτική γραμμή όσον αφορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία και να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, δήλωσε εχθές ο πρόεδρος  Aleksandar Vucic.

Το Βελιγράδι διατηρεί παραδοσιακά στενούς δεσμούς με τη Μόσχα και έχει προσπαθήσει να παραμείνει ουδέτερο από τότε που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πριν από δύο χρόνια. Ο Vucic έχει πει σε πολλές περιπτώσεις ότι η κυβέρνησή του έχει δεχθεί πιέσεις από δυτικές δυνάμεις να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα.

«Η θέση που εκφράσαμε οκτώ ημέρες μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία εξακολουθεί να ισχύει σήμερα. Η Σερβία είναι περήφανη για τη θέση της», είπε ο Βούτσιτς σε δημοσιογράφους την Πέμπτη 11 Ἀπριλίου, όταν ρωτήθηκε αν είχε αντιμετωπίσει απαιτήσεις από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Παρίσι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Vucic «πέτυχε συγκεκριμένες συμφωνίες» για αγορά από τη Σερβία 12 μαχητικών αεροσκαφών Rafale γαλλικής κατασκευής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Μακρόν υποστήριξε σε κοινή συνέντευξη Τύπου ότι το «μέλλον της Σερβίας βρίσκεται εντός της ΕΕ» και ότι το Βελιγράδι θα πρέπει να το τιμήσει αυτό με «μεγαλύτερο συντονισμό με τις αποφάσεις μας για την εξωτερική πολιτική» τροφοδοτώντας εικασίες ότι η συμφωνία για τα αεροσκάφη έρχεται με όρους.

«Κανείς δεν μας εκβίασε, και κανείς δεν μπορεί να μας εκβιάσειΗ Σερβία είναι μικρή ως προς το μέγεθος και τον πληθυσμό της, αλλά είναι μεγάλη στην καρδιά της και γιγάντια από την άποψη του κράτους. Η Σερβία δεν έχει και δεν πρόκειται να αλλάξει στάση», σημείωσε ο Vucic, επιμένοντας ότι η συνάντησή του με τον Μακρόν ήταν «φιλική».

.....................

Ἀπό : swentr.site

Πῶς εἶπε ὁ Βούτσις ; Δεσμεύεται ν᾿ἀντισταθῇ στούς ἐκβιασμούς τῆς Ε.Ε. ; 

Πῶς εἶπε ἡ Μπακογιάννη γιά τούς ναρκέμπορους καί τρομοκράτες τοῦ Κοσσυφοπεδίου ὅταν γνωμοδοτοῦσε θετικά στήν εἰσήγησίν της για τήν ἔνταξίν του στήν Ε.Ε.  ; 

«Η πίεση της διεθνούς κοινότητας ήταν πολύ μεγάλη...» ( ΕΔΩ

Ἔμ ἔτσι εἶναι. Ἄλλοι ὑπερήφανα λένε : 

« ... Η Σερβία είναι μικρή ως προς το μέγεθος και τον πληθυσμό της, αλλά είναι μεγάλη στην καρδιά της και γιγάντια από την άποψη του κράτους...» 

Καί ἄλλοι, ὅπως ἡ Ἑλλάδα, μέ διπλάσια ἔκτασιν καί πληθυσμό σκύβει τό κεφάλι καί παραδέχεται ὄχι ἁπλῶς ὅτι πέφτει μέχρι καί θύμα ἐκβιασμοῦ ἀλλά πώς καί χωρίς αὐτόν ἀνέτως λέει ΝΑΙ σέ ΟΛΑ ! Διότι εἴπαμε, πιό νεοταξίτικη χώρα δέν ὑπάρχει στήν ὑφήλιον


Ἡ Πελασγική

7 σχόλια:

  1. Μπράβο στόν Σέρβο... άργησε όμως, πρώτα καψαλίστηκε, μάτωσε, έφαγε τή δυνατή Σφαλιάρα-Κατραπακιά, αλλά τελικώς πήρε η γκλάβα του Στροφή καί πήγε «στήν λάθος πλευρά τής ιστορίας»...

    Άντε καί στά δικά μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « Άντε καί στά δικά μας..»

      Αὐτό ἦταν τό ἀστεῖον τῆς βραδιᾶς !

      Ἡ νεοταξίτικη Ἑλλάδα φιλοξενεῖ ζωντανά στό φόρουμ της, τόν "ἀγωνιστή σύμβολο τῆς Ἐλευθερίας" Ζελένσκυ καί καταριέται τήν Ῥωσσία. Μέ τήν Γαρούφω, τήν μπολσεβίκα τῆς Ἑκάλης νά σκούζῃ πώς μέ νόμο στῆν Ῥωσσία τοῦ Πούτιν, δέρνουν τίς γυναίκες! Ἴσως καί μέχρι θανάτου ὀπότε ὁ λόγος καί γιά ... γυναικοκτονίες !

      Ποιά δικά μας ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Έε...έν τή ρύμη τού λόγου κι ασυλλόγιστα, μάς ξεφέβγει καί καμιά ψιλοκοτσάνα..

      Διαγραφή
    3. Κατά βαθος θά ἤθελες νά ὑπῆρχε κάποια περίπτωσις νά σωθῇ αὐτή ἡ χώρα. Χάριν τῆς Ἱστορίας της, τῆς Πνευματικῆς καί Πολιτιστικῆς της Κληρονομιᾶς. Ἀλλά...

      Ἔπεσε σέ λάθος χέρια καί δέν πρὄλαβαν νά τό καταλάβουν οἱ κάτοικοί της ὥστε νἀ διορθώσουν τόν στραβό δρόμο. Τώρα ἐδῶ πού ἔχουν ὁδηγηθεῖ μὰλλον δέν μπορεῖ νά γίνῃ ΤΙΠΟΤΑ !

      Ὅμως,πάντα κάποιοι ὀλίγοι θά ἐλπίζουν κι᾿ἔσι ὁ ἀγών δέν θά σταματήσῃ παρά μόνον ὅταν πέσει κι᾿ὁ τελευταῖος.
      Δόν Κιχῶτες ; Ἴσως. Σκέψου ὅμως ἄν ἔλειπαν κι᾿αὐτοί...
      Ὤ ναί, τό ξέρεις πολύ καλῶς. Εἶσαι, εἴμαστε ἐξ αὐτῶν...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    4. Όταν ήμασταν πιό νέοι κι ώς έκ τούτου πιό ξεσυλλόγιστοι, χαριτολογόντας λέγαμε -μεταξύ πολλών άλλων χαριτωμενιών- «άαχχ, καλέ τί τραβάμε καί μείς οί χορέφτριες....» .....
      ...τώρα... τώρα Ευαγγελία μας λέμε: «τήν έφαγάμαν κί μπούχτησάμαν σιειράα...»..

      Κύριε ελέησον (μ‘)

      Διαγραφή
  2. Θα το επαναλαβω κι ας γινομαι κουραστικος.
    Οταν το Σαμαροσκυλο εχασε απ το Τσιπροσκυλο τις εκλογες και παραιτηθει απ την αρχηγια των ΝουΔουλων, ο Μεϊμαρακης πηγαινε καρφωτος για την αρχηγια οποτε η ...αδελφη; μαμα; Ντορα τι εκανε;
    Αρπαξε τον Κουλη και πεταξαν προς Μερκελ μερια να δωσουν ΠΑΡΑ-ΠΟΛΛΑ και να παρουν την ....πρωθυπουργια της Ελλαδος.
    Δεν ειναι αναγκη να ηταν καποιος παρων στην συναντηση για να ακουσει και να μαθει ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ οι δυο τους στην Αγκελα.
    Τωρα βεβαια αυτο ειναι σχετικο, διοτι ΟΥΤΕ η Αγκελα* κυβερνουσε τοτε την "γερμανια" αλλα το ραβιΝΑΤΟ, οποτε απο αυτους πηρε το ΟΚ η Αγκελα για να γινει ο Κουλης αρχηγος της ΝΔ και κατοπιν πρωθυπουργος.
    Ετσι γινονται αυτα τα πραγματα στην ζουλα, αλλα μεις τα ξεχναμε.

    Οποτε εξυπακουεται οτι ο Κουλης σημερα πουλαει Ελλαδα και Ελληνες για να ξεπληρωσει γραμματια γιατι ηθελε ντε και καλα να γινει πρωθυπουργος. Απο κει πηγαζει και το ..."θα πολεμησω τους νατιβς" που ξερασε στο αλλο ραβιΝΑΤΟ στην αντιπερα οχθη του Ατλαντικου.

    Και τωρα καθομαστε και κουβεντιαζουμε ΤΙ ειπε ο Σερβος για την Ρωσσια.
    Μαλλον ο Βουτσιτς δεν θα χρωσταει πουθενα και σε κανεναν γι αυτο τον εχουν και στην μπουκα και πολυ φοβαμαι οτι αυτοι που θελουν την ....Σαλονικ δικια τους με μια ενιαια Μακεδονια, μπορει να του σκαρωσουν μια καινουργια Σεμπρενιτσα.


    * Εβαλα αστερισκο στην Αγκελα γιατι μαλλον ειναι η ιδια Αγκελα που ο ....εκλεκτος τραγουδιαρης, τραγουδοποιος, καλλιτεχνης κλπ κλπ αλλα προ-παντος δημοκραταραιος και ανθρωπιστης της ειχε αφιερωσει ποιημα με αντερα, καγκελα, μυαλα στο πεζοδρομιο και "κορυφωσεις" που η μαμα του τραγουδοποιου συναντηθηκε με την αλλη ηλιθια μαμα των Τεμπων, μιας και οι δυο τους εχασαν τα παιδια τους απ τους ...φασιστες και τις βλεπω και τις δυο λιαν συντομως να κανουν βουτια απελπισιας στον "βοθρο" που λεει κι ο Καρβελας με τα μαυρα νυχια.
    Δεν ξερω αν ταχει βαψει ή ειναι μαυρα απ την βρωμα.

    Καλησπερα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως, ὅπως καί νἄχει, μᾶλλον καλά τά λέει ὁ Καρβέλας.
      Πῶς ἔλεγε στήν ταινία ὁ Λογοθετίδης : Μωρέ σά νά τά ἔλεγε καλά ὁ τρελλάρας...!

      Τώρα τί θέλεις καί θυμᾶσαι τό παρελθόν ; Γιά ἐμᾶς δέν ἔχει καμμία ἀξία. Καμμία πέραν τῆς χαλασμένης διαθέσεως ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή