" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Νετανιάχου : « Δέν θά μᾶς σταματήσῃ τό Διεθνές Δικαστήριο. Ὁ δίκαιος πόλεμος κατά τῶν γενοκτόνων τρομοκρατῶν θά συνεχιστῇ μέχρι τήν νίκη »

Εντάλματα σύλληψης ή οποιαδήποτε άλλα μέτρα ληφθούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) κατά Ισραηλινών αξιωματούχων δεν θα επηρεάσουν τη στρατιωτική επιχείρηση της χώρας στη Γάζα, αλλά θα δημιουργήσουν «ένα επικίνδυνο προηγούμενο», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπενζαμίν Νετανιάχου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Βρετανός δημοσιογράφος Ντάγκλας Μάρεϊ δημοσίευσε ένα άρθρο στη New York Post υποστηρίζοντας ότι το ΔΠΔ, το οποίο ερευνά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και την απάντηση του εβραϊκού κράτους σε αυτήν, σχεδιάζει να ασκήσει ατομικές υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου εναντίον του Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Yoav Gallant και ενός από τους κορυφαίους στρατιωτικούς διοικητές της χώρας, πιθανότατα τον αρχηγό του γενικού επιτελείου.

Την Παρασκευή, ο Νετανιάχου αναδημοσιεύοντας το άρθρο του Μάρεϊ στο X (πρώην Twitter), επέμεινε ότι όσο είναι στην εξουσία, «το Ισραήλ δεν θα δεχτεί ποτέ οποιαδήποτε προσπάθεια του ΔΠΔ να υπονομεύσει το εγγενές του δικαίωμα αυτοάμυνας».

«Η απειλή σύλληψης των στρατιωτών και των αξιωματούχων της μοναδικής δημοκρατίας της Μέσης Ανατολής και του μοναδικού εβραϊκού κράτους στον κόσμο είναι εξωφρενική. Δεν θα υποκύψουμε σε αυτό», είπε.


Η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα είναι ένας «δίκαιος πόλεμος κατά των γενοκτόνων τρομοκρατών», ο οποίος θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί η νίκη, επέμεινε ο πρωθυπουργός.

«Αν και το ΔΠΔ δεν θα επηρεάσει τις ενέργειες του Ισραήλ, θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο που απειλεί τους στρατιώτες και τους αξιωματούχους όλων των δημοκρατιών που πολεμούν την άγρια ​​τρομοκρατία και την απρόβλεπτη επιθετικότητα», προειδοποίησε.


Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ο αριθμός των νεκρών από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ και την χερσαία επίθεση στον παλαιστινιακό θύλακα έχει ήδη φτάσει τους 34.388 ανθρώπους, ενώ άλλοι 77.437 τραυματίστηκαν. Η εκστρατεία ξεκίνησε ως απάντηση στην εισβολή στο Ισραήλ από την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 ελήφθησαν όμηροι.

Το ΔΠΔ ξεκίνησε έρευνα για φερόμενα εγκλήματα πολέμου από τον ισραηλινό στρατό και τις παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Γάζα το 2021. Η έρευνα καλύπτει τα γεγονότα από το 2014. Το δικαστήριο που εδρεύει στη Χάγη επιμένει ότι παραβιάσεις που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της ισραηλινο-παλαιστινιακής κλιμάκωσης που ακολούθησε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου είναι επίσης στη δικαιοδοσία της έρευνάς της.

Το Κανάλι 12 του Ισραήλ ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση του Νετανιάχου γνώριζε για τα πιθανά εντάλματα του ΔΠΔ ακόμη και πριν από το άρθρο του Μάρεϊ και πραγματοποίησε μια «έκτακτη συζήτηση» για το θέμα στο γραφείο του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή αρκετών υπουργών και νομικών εμπειρογνωμόνων.

Το Ισραήλ δεν είναι μέλος του ΔΠΔ και δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του, αλλά οι Παλαιστίνιοι εντάχθηκαν στην οργάνωση το 2015. Εάν εκδοθούν εντάλματα κατά του Νετανιάχου και άλλων Ισραηλινών αξιωματούχων, τα 124 κράτη-μέλη του ΔΠΔ θα υποχρεωθούν να τους συλλάβουν εάν θέσουν πόδι στις χώρες τους


Ὁ Θεός μᾶς ἔδωσε αὐτή τήν γῆ καί εἶναι ὅλη δική μας 

Πραγματικῶς, ὅσο καί νά γνωρίζῃ κανείς τί σημαίνει Ἰσραήλ, τί σημαίνει παράνομη καί καταχρηστική κατάληψις ξένων ἐδαφῶν, τί σημαίνει συνεχής γενοκτονία ἑνός λαοῦ, τί σημαίνει ἐκδιωγμός ἀπό πατρογονικές οἰκίες, τί σημαίνει καταστροφή καί ἰσοπέδωσις χωριῶν, πόλεων, οἰκισμῶν καί ὅλα αὐτά ἐπί δεκετίες τώρα μετά τήν μέ τό ἔτσι θέλω ἀνακύρηξιν τοῦ σιωνιστικοῦ κράτους, δέν μπορεῖς παρά νά ἐκφράζῃς ἀκόμη μία φορά τήν ἀπορία σου, γιά τό ἄμετρο θράσος τοῦ κατακτητή, καταπατητή, τοῦ δολοφόνου νά φωνάζῃ καί νά διαρρηγνύῃ τά ἰμάτιά του λές καί εἶναι ὁ θύτης ! 

Αὐτή ἡ γῆ εἶναι ἡ γῆ μας καί ἡ δική σας γῆ εἶναι δική μας γῆ! 

Καί ἀκόμη περισσότερο νά παρακολουθῇς τήν ὑποκρισία τους αὐτοπροσδιοριζόμενοι ὡς " ἡ μόνη δημοκρατία τῆς Μέσης Ἀνατολῆς" ! Δῆλα δή, ἐάν δέν ἦταν δημοκρατία τί παραπάνω θά ἔκαναν στούς Παλαιστινίους ;  Πῶς ἐννοεῖσαι δημοκρατία ὅταν ἀσκεῖς καθημερινή βία ἐπί 75 χρόνια σέ καταπατημένα ἐδάφη ; Ἀλήθεια πῶς ; 
Καί δυστυχῶς συνεχίζουν ἀκάθεκτοι καί θρασύτατοι νά λειτουργοῦν πάντα τό ἴδιο ! 

Σημ. Οἱ φωτό καί τά σκίτσα ἀπό ἐδῶ



Ἡ Πελασγική

3 σχόλια:

  1. https://www.iefimerida.gr/ellada/eleytheroi-oi-6-katadikasthentes-gia-mati

    και στην Ελλάδα δεν τους σταματά κανένα δικαστήριο
    ελευθεροι για το Ματι
    τα 111 χρόνια εγιναν 5!!!!! και εξαγοράσιμα ητοι με 40.000 ( ολο και κάποιος ελεήμονας θα βρεθεί...)

    Αν ομως γράψεις μεθαύριο πχ οι καμένοι ηταν οι διπλάσιοι κι αταυτοποίητοι σε πήγε μεσα η τυφλή αδέκαστη δικαιοσύνη

    ΥΣ ξαναγράφω αυτός ο νόμος δεν βγήκε απλώς κι ως ετυχε, θα ρθουν σημεία και τερατα
    τα κορονομετρα ηταν η προπόνηση
    ΥΣ2 θυμιζω τον αντιρατσιστικό νόμο το 2014. Μπορούσε να φανταστεί κανείς οτι θα ακολουθούσε η ανταλλαγη πληθυσμών και η εξόντωση των Ελλήνων;;
    ΥΣ3 οσο υπάρχει διοικούσα εκκλησια μην φοβάσαι τιποτα....αυτοί εμβολίασαν κληρο και λαό
    πέταξαν εξω τους ανεμβολίαστους κι οσους δεν φορούσαν μάσκα κι εβαλαν μεσα τους κιναιδους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Judea Declares War on Tucker Carlson
    Η εβραϊλα κηρυττει τον πολεμο στον .....Τακερ Καρλσον

    https://www.unz.com/wp-content/uploads/2024/04/Judea-declare-war-on-germany-618x444-600x431.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?v=06cMLFWx6PQ&t=225s
    στο 5.20

    και πριν στεγνώσει το μελάνι απο το προηγούμενο σχόλιο για το τι ερχεται...
    Λονδίνο. Δικαστήρια της ΣΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή