" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Οὐκρανία - Ἕνας πόλεμος πού ἔφερε πλοῦτο !

Ὤ ναί, ὑπέρ " παΡΤίδος" ὁ ἀγών ! ( φωτό)

 Ο πλούτος των Ουκρανών αξιωματούχων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων 

Οι υποχρεωτικές οικονομικές γνωστοποιήσεις από δημόσιους υπαλλήλους δείχνουν αύξηση σε νέα αυτοκίνητα, σπίτια και μετρητά, σύμφωνα με διερευνητική έρευνα. 

Ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι αύξησαν σημαντικά τον προσωπικό τους πλούτο τα τελευταία δύο χρόνια παρά τη σύγκρουση με τη Ρωσία, αποκάλυψε μια ανάλυση των δηλώσεων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Η μελέτη διεξήχθη από τον ουκρανικό ιστότοπο επιχειρηματικών ειδήσεων Ekonomicheskaya Pravda με βάση τις υποχρεωτικές δηλώσεις που απαιτούνται από αξιωματούχους σχετικά με τους ίδιους και τα μέλη της οικογένειάς τους. Η προθεσμία για την υποβολή εκθέσεων για το προηγούμενο έτος έληξε στις 31 Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι ένα πλήρες σύνολο δεδομένων είναι πλέον διαθέσιμο στο κοινό.

Το ένα τρίτο των ανώτερων αξιωματούχων που επέλεξε η εφημερίδα για το δείγμα τους ανέφεραν νέα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, όπως οχήματα ή ακίνητα, ανέφερε το πρακτορείο την Τετάρτη.

( φωτό ἀριστερά - Οὐκρανοί ἀξιωματούχοι : Ὅπου νἄναι καταφθάνει τό νέο πακέτο βοήθειας ἀπό τήν Δύσιν )

Για τη μελέτη τους, οι δημοσιογράφοι επέλεξαν 2.200 ανώτερα στελέχη διαφόρων κλάδων της ουκρανικής κυβέρνησης, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτούς των οποίων τα οικογενειακά ονόματα είναι πιο κοινά στη χώρα. Παρακολούθησαν τις αλλαγές στις συμμετοχές αυτών των ατόμων εξετάζοντας γνωστοποιήσεις από το περασμένο έτος και τα προηγούμενα έτη. Οι ανοιχτές εχθροπραξίες με τη Ρωσία ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι αξιωματούχοι που επέλεξε το πρακτορείο ανέφεραν 721 αυτοκίνητα, 268 διαμερίσματα και 90 σπίτια που προστέθηκαν πρόσφατα στα νοικοκυριά τους κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου από τον Φεβρουάριο 2022. Το δεύτερο εξάμηνο του 2022 σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός αγορών και στις τρεις κατηγορίες, αλλά έκτοτε υπήρξε μόνο μια σχετικά μικρή πτώση στο ποσοστό αγορών.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι κατάφεραν επίσης να ενισχύσουν την ιδιοκτησία τους σε ρευστά περιουσιακά στοιχεία με τη μορφή μετρητών και τραπεζικών καταθέσεων κατά περίπου το ένα τέταρτο. Το δολάριο ΗΠΑ ήταν το πιο δημοφιλές νόμισμα μεταξύ των Ουκρανών αξιωματούχων, με αύξηση 6 εκατομμυρίων δολαρίων που αναφέρθηκε στα 2.200 άτομα που μελετήθηκαν.

Το πρακτορείο τόνισε ότι πιθανότατα υποτίμησε την αύξηση του πλούτου μεταξύ των αξιωματούχων, καθώς «δεν ακολουθούν όλοι το καθήκον τους» και δεν αποκαλύπτουν με ακρίβεια τα περιουσιακά τους στοιχεία. Για παράδειγμα, ένας πρώην περιφερειακός επικεφαλής βρίσκεται επί του παρόντος υπό έρευνα, αφού δεν ανέφερε περιουσία αξίας περίπου 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, την οποία ένα ειδησεογραφικό μέσο είχε συνδέσει με μέλη της οικογένειάς του.

Η ουκρανική κυβέρνηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ξένη πίστωση και βοήθεια για να παραμείνει λειτουργική. Η κεντρική τράπεζά της ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο η έλλειψη χρηματοδοτικής στήριξης από άλλα έθνη την ανάγκασε να στραφεί στο δανεισμό στο εσωτερικό και στην εξάντληση των αποθεμάτων για την κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

ἀπό : swentr.site

Εἶδες πῶς ἔνας πόλεμος μπορεῖ νά κατασκευάσῃ νέους ἑκατομμυριούχους ; Ἐπίσης λάβετε ὑπ᾿ὅψιν ὅτι αὐτοί εἶναι πολύ πιθανόν νά ἐξελιχθοῦν πολύ σύντομα σέ νέους ὀλιγάρχες. Διότι ποιός ξέρει πρό τῆς ἐπερχομένης καταρρεύσεως τῆς Οὐκρανίας πόσες περιουσίες θ᾿ἀλλάξουν χέρια ; Καί ποιοί θά ἔχουν τήν δυνατότητα ν᾿ἀγοράσουν ; Χμμ... Ἐκεῖ νά ᾿δεῖτε τί ἔχει νά γίνῃ...


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Το άρθρο μου θυμίζει ένα άλλον πουλημένον και διεφθαρμένον πολιτικόν σύστημα μιας χώρας, να δείτε πως την λένε...μα ακριβώς τα ίδια, αν και αιτία δεν είναι ο πόλεμος εκεί αλλά κάτι αγγλικού δικαίου μνημόνια(και όχι μόνον τα μνημόνια) ,που βγήκανε και δεν βγήκανε από αυτά...τα αφεντικά που ταΐζουν και τους μεν και τους δε είναι τα ίδια ,δια αυτόν τον λόγον παρατηρούνται και οι ομοιότητες. Ανάθεμα τρίς στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε όλους αυτούς που ήταν και είναι και θα είναι εντολοδόχοι των ξένων και ενάντιων προς τα πάτρια και ειωθότα αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πώς τήν Οὐκρανία δέν τήν φθάνει σέ διαφθορά κανένα ἄλλο κράτος τῆς Εὐρώπης. Καί ξέρεις γιατί ἔτσι ;

      https://sxolianews.blogspot.com/search?q=%CE%9F%E1%BD%90%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AC

      Ἔ μετά,δέν λέω, πολύ κοντά εἶναι ἡ χώρα ὅπου ἀνθεῖ φαιδρά πορτοκαλέα...
      Καί γιά τό ἕνα καί γιά τό ἄλλο ...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Ο Zelenskyy αποκτά το Highgrove House, πρώην κατοικία του βασιλιά Καρόλου για 20 εκατομμύρια λίρες
    Ο Ζελένσκι της Ουκρανίας είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Highgrove House, του πρώην σπιτιού του βασιλιά Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

    https://londoncrier.co.uk/2024/04/zelenskyy-acquires-highgrove-house-former-residence-of-king-charles-for-20million/

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κῦττα,πρός τό παρόν δέν φαίνεται νά ἐπαληθεύεται κάτι τέτοιο. Καί ἐδῶ πού τά λέμε πολύ τραβηγμένο δέν εἶναι ; Γιατί νά ἔκανε κάτι τέτοιο πού θά δημιουργοῦσε πολύ ἄσχημη ἐντύπωσιν,πρωτίστως στήν χώρα του καί τούς συμπατριῶτες του πού σκοτώνονται στόν πόλεμο καί τόσα ἑκατομμύρια νά μήν τά επένδυε κάπου λιγώτερο "φωναχτά".
      Τέλος πάντων...

      Καλό ξημέρωμα Κυριακῆς ἀγαπητή Ἀγγελική!

      Διαγραφή