" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ἡ δημοκρατία τους δέν ἔχει ἀδιέξοδα. Ἔχει ἀστυνομία, δικαστές καί φυλακές ...

«Η βελγική αστυνομία αποφάσισε να κλείσει το @NatConTalk συνέδριο στις Βρυξέλλες, μόλις δύο ώρες μετά την έναρξή του. Υποθέτω ότι δεν άντεχαν άλλο την ελευθερία του λόγου. Η τελευταία φορά που ήθελαν να με φιμώσουν με την αστυνομία ήταν με τους κομμουνιστές το ’88. Δεν τα παρατήσαμε τότε και δεν θα τα παρατήσουμε ούτε αυτή τη φορά!».

Οι αρχές είπαν ότι η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ο Βίκτορ Όρμπαν και ο Νάιτζελ Φάρατζ παρουσίαζε «πιθανότητα ταραχών»


Η βελγική αστυνομία έκλεισε για αρκετές ώρες την είσοδο ( φωτό) σε μια διάσκεψη των εθνικιστών συντηρητικών στην πρωτεύουσα της ΕΕ, κάτι που οι συμμετέχοντες κατήγγειλαν ως λογοκρισία και πολιτική καταστολή.

Η εκδήλωση, που ονομάστηκε NatCon, προσέλκυσε λαϊκιστές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ στο Claridge, ένα συνεδριακό χώρο στο κέντρο των Βρυξελλών. Καθώς ο αρχιτέκτονας του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ μιλούσε την Τρίτη, η αστυνομία απέκλεισε την είσοδο και εμπόδισε τον κεντρικό ομιλητή Ερίκ Ζεμούρ – πρώην υποψήφιο για την προεδρία της Γαλλίας – να εισέλθει. 

«Ήξερα ότι δεν θα ήμουν ευπρόσδεκτος πίσω στις Βρυξέλλες», αστειεύτηκε στη σκηνή ο Farage, πρώην ευρωβουλευτής, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια ακύρωσης της εκδήλωσης «απλά τερατώδης».

Ὁ σοσιαλιστής καί Τοῦρκος στήν καταγωγή, δήμαρχος Ἐμίρ Κίρ , ἀρνητής τοῦ Ὁλοκαυτώματος τῶν Ἀρμενίων, πού τό 2004 συμμετεῖχε σέ διαδήλωσιν τούρκων μέ αἴτημα «ἀπόρριψι δηλώσεων ὑπέρ τῆς Γενοκτονίας » καί  τόν Νοέμβριο τοῦ 2006 ἐνέκρινε τήν ἀπομάκρυνσιν ἑνός μνημείου γιά τήν σφαγή τῶν Ἀρμενίων. Εἶναι πολύυυ δημοκράτης. φωτό χωρίς λεζάντα) 

  «Στο παρελθόν, το Βέλγιο υποδέχτηκε τον Βίκτορ Ουγκό στην εξορία. Από τώρα και στο εξής, αυτή η χώρα ζει μεταξύ ενός χαλιφάτου και μιας δικτατορίας», είπε ο Zemmour στο X (πρώην Twitter).

Δύο άλλοι χώροι είχαν αρνηθεί στο παρελθόν τη φιλοξενία του NatCon, υπό την πίεση των σοσιαλιστών και φιλελεύθερων δημάρχων των Βρυξελλών και του κοντινού Etterbeek, σύμφωνα με το Politico EU.

Ο δήμαρχος του Saint-Josse-ten-Noode, Emir Kir, είπε στο πρακτορείο μέσω email ότι θα απαγόρευε «αμέσως» την εκδήλωση άν ενημερωθεί ότι διεξάγεται στη δικαιοδοσία του.

Ένας δημοσιογράφος του Politico που βρισκόταν στη σκηνή είπε ότι η αστυνομία επικαλέστηκε «την πιθανότητα δημόσιας αναταραχής » για να προσπαθήσει να κλείσει το συνέδριο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια σε περίπτωση διαμαρτυρίας αντιφρονούντων.

«Η διάσκεψη είναι εξαιρετικά ειρηνική. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δημόσια αναστάτωση. Οι καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων αξιότιμων μελετητών και εκλεγμένων ηγετών, απολαμβάνουν να ακούν πολιτισμένες συζητήσεις», ανέφεραν οι διοργανωτές του NatCon ως απάντηση.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Σε έναν «συμβιβασμό» που έφτασε ο ιδιοκτήτης της Claridge με τον Kir, η αστυνομία επέτρεψε τη συνέχιση της εκδήλωσης, αλλά εμπόδισε τις νέες αφίξεις να εισέλθουν στον χώρο - συμπεριλαμβανομένου του Zemmour και της Γαλλίδας ευρωβουλευτού Patricia Chagnon.

«Η τελευταία φορά που θέλησαν να με φιμώσουν με την αστυνομία ήταν όταν οι κομμουνιστές μου τους έβαλαν το '88. Δεν τα παρατήσαμε τότε και δεν θα τα παρατήσουμε ούτε αυτή τη φορά!».  δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να μιλήσει την Τετάρτη.


Η Τζόρτζια Μελόνι, η πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης του Κόμματος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), κατήγγειλε τον αστυνομικό αποκλεισμό ως «απεχθή καταπίεση της ελευθερίας της έκφρασης που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες».

«Αν μόνο οι παγκοσμιοποιητές στις Βρυξέλλες έδιναν τόση ενέργεια για την ασφάλεια των συνόρων μας όσο προσπαθούσαν να φιμώσουν τους συντηρητικούς, ίσως η ήπειρός μας θα ήταν σε μια πιο υγιή κατάσταση»,  δήλωσε η πρώην υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Suella Braverman, η οποία κατάφερε να μιλήσει στην εκδήλωση. .

Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο ( φωτό) διαμαρτυρήθηκε έντονα επίσης, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια της αστυνομίας «απαράδεκτη».


«Η δημοτική αυτονομία είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας μας, αλλά δεν μπορεί ποτέ να παρακάμψει το βελγικό σύνταγμα που εγγυάται την ελευθερία του λόγου και την ειρηνική συνέλευση από το 1830. Η απαγόρευση των πολιτικών συναντήσεων είναι αντισυνταγματική. Τελεία» , είπε ὁ Πρωθυπουργός .

Ο κύριος διοργανωτής του NatCon είναι το Ίδρυμα Edmund Burke, το οποίο διευθύνεται από τον Ισραηλινοαμερικανό φιλόσοφο Yoram Hazony Το γεγονός πραγματοποιείται ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν αυξανόμενη υποστήριξη στα «εθνικιστικά» κόμματα έναντι του κατεστημένου ΕΛΚ και των σοσιαλδημοκρατικών μπλοκ.

ἀπό : swentrsite

Ἔτσι γιά νά καταλάβῃ ὁ πᾶς εἷς πῶς οἱ δημοκράτες ὑποστηρίζουν τίς ἀξίες καί τά ἰδανικά τῆς δημοκρατίας τους. Διότι ὅπως πολλάκις ἔχομε πεῖ : 

Ἡ δημοκρατία τους δέν ἔχει ἀδιέξοδα. Ἔχει ἀστυνομία, δικαστές καί φυλακές ...


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Δεν ξερω γιατι, αλλα πιστευω οτι αυτοι που κρεμονται8θ στην ακρη του σχοινιου στην φωτογραφια, ειναι απειροελαχιστοι για την μελλοντικη μεγαλη εικονα στην Κετρικη Πλατεια της Ευρωπης.

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAdsMrawdmrTyJOgAZ8Ebuej3li7gyRTlcsXFxNoXQpVRARrxL87MOYt9i_IwU0qUF6VAf5ZuDyv1VH9MYruTJftjNe1cerpSTY6MjRSpyjhJI0QUOQ5ksqN6GwaMazdWJSa88Robhtt05OjjmBRlVjHKkn9HLdq4Vp-wNByJrZNHB1SS8DlOldQ/s16000/Screenshot%202024-04-17%20at%2020-54-01%20%CE%A3%CE%84%20%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%82%20%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD%20%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%82%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%20%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%8D%20%CF%83%CE%B5%20%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί ποιά θά εἶναι αὐτή ἡ πλατεία ; Ἡ Grand-Place ;
      Μά σ᾿ὅλο τό Βέλγιο, λένε ὅλοι πώς ἀπεχθάνονται τήν ἀκροδεξιά,τούς ἐθνικιστές. Ἔτσι δέν λέει ὁ τοῦρκος δήμαρχος τῆς βελγικῆς πόλης ; Αὐτός,ὁ σοσιαλισταράς, πού ἔστειλε τήν ἀστυνομία μέ δημοκρατικές διαδικασίες γιά νά κλείσῃ τά στόματα τῶν ἀντιφρονούντων καί ἄν χρειαζόταν νά τούς ἔριχναν καί σέ κανένα κελί φυλακῆς.

      Λοιπόν μέχρι νά ᾿δοῦμε τόν κόσμο νά τούς διώχνει κλωτσοπατηνάδα, κοντά εἶναι οἱ Εὐρωεκλογές, δέ μποροῦμε νά ὑποθέτουμε τίποτε. Βλέπεις ἄλλοι γνωρίζουν κι᾿ἔχουν ὅλα τά μέσα γιά τήν χειραγώγησιν τῶν μαζῶν.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !

      Διαγραφή