" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Ἑκλογές στήν Ῥωσσία


 Στις 15-17 Μαρτίου, η Ρωσία διεξάγει προεδρικές εκλογές, τις όγδοες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκλέγεται για εξαετή θητεία από τους πολίτες της Ρωσίας με καθολική, ισότιμη και άμεση ψήφο με μυστική ψηφοφορία.

Σήμερα Κυριακή ξεκίνησε στη Ρωσία η τρίτη ημέρα ψηφοφορίας για τις προεδρικές εκλογές . Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δύο πρώτων ημερών, το ποσοστό συμμετοχής προσέγγισε το 60% , ενώ το ποσοστό συμμετοχής με ψηφοφορία εξ αποστάσεως έφτασε το 90% .

Ο κατάλογος των υποψηφίων που διεκδικούν το ανώτατο αξίωμα του έθνους περιλαμβάνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν (ανεξάρτητος), τον Λεονίντ Σλούτσκι (LDPR), τον Νικολάι Χαριτόνοφ (CPRF) και τον Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ (κόμμα Νέοι άνθρωποι).


Σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ο αριθμός των Ρώσων ψηφοφόρων στις αρχές του έτους ήταν 112.309.000 άνθρωποι. Αυτά τα δεδομένα παρουσιάζονται για πρώτη φορά, λαμβάνοντας υπόψη τους κατοίκους τεσσάρων νέων συστατικών οντοτήτων της Ρωσίας: της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορόζιε. Ο αριθμός των ψηφοφόρων εκτός της χώρας είναι 1,89 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων 11.924 ανθρώπων στην πόλη Μπαϊκονούρ.

Πρωτοφανής προσέλευση ψηφοφόρων παρατηρείται στα εκλογικά τμήματα στην Ισπανία, όπου περίπου 1.000 Ρώσοι πολίτες ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές σε λιγότερο από πέντε ώρες, δήλωσε την Κυριακή στο RIA Novosti ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ισπανία Γιούρι Κλιμένκο.

"Η διαδικασία ψηφοφορίας στις ρωσικές προεδρικές εκλογές είναι πολύ ενεργή. Σε λιγότερο από πέντε ώρες, περίπου 1.000 Ρώσοι πολίτες που ζουν στην Ισπανία άσκησαν το συνταγματικό τους δικαίωμα [να ψηφίσουν]", είπε ο Κλιμένκο, σημειώνοντας την "άνευ προηγουμένου προσέλευση" στο εκλογικό τμήμα στο Μαδρίτη.

Οι πολίτες άρχισαν να συγκεντρώνονται στο κτίριο της ρωσικής πρεσβείας στην οδό Velazquez πριν ακόμη ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα. Μέχρι το μεσημέρι, η ουρά εκτεινόταν για αρκετές δεκάδες μέτρα. Πλήθος κόσμου προσήλθε στο εκλογικό τμήμα με τις οικογένειές τους.

Όλες οι προσπάθειες από «μη φιλικές» χώρες να παρέμβουν στην ψηφοφορία στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας στο εξωτερικό απέτυχαν, δήλωσε την Κυριακή ο Ρώσος βουλευτής Αντρέι Κλίμοφ.

«Οι προσπάθειες από μη φιλικά κράτη να περιπλέξουν την ψηφοφορία στις ρωσικές προεδρικές εκλογές στο εξωτερικό απέτυχαν», είπε ο Κλίμοφ σε δήλωση που δημοσίευσε το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία στο Telegram.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσει ότι τηρούνται τα νόμιμα δικαιώματα του Ρώσικου λαού, πρόσθεσε ο βουλευτής.

"Η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη στις χώρες της παγκόσμιας πλειοψηφίας αυτή τη στιγμή. Και πηγαίνει καλά. Η προσέλευση είναι υψηλή. Και οι Ρώσοι πολίτες, που έχουν μια τέτοια ευκαιρία, κάνουν ήδη την επιλογή τους, ακόμη και σε μέρη όπου έχουν δημιουργηθεί διάφορες δυσκολίες, " πρόσθεσε ο Κλίμοφ.

Οι Ρώσοι που κατοικούν στην Ελλάδα κάνουν ουρά για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές


Ἐκλογές καί στήν πρώτη γραμμή


Άπό ἐδῶ, μέ ζωντανή ἐνημέρωσιν :  sputnikglobe.com

Τελευταῖες ἐνημερώσεις : 

Τελική προσέλευση των ψηφοφόρων σε Kherson και Lugansk Πάνω από 80%

Ξεκινά η καταμέτρηση ψήφων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ


Μπορεῖτε νά ᾿δεῖτε περισσότερα βίντεο μέ τήν ψηφοφορία τῶν ρωσσικῶν ἐκλογῶν ἀπό Ῥώσσους πολίτες πού βρίσκονται στό ἐξωτερικό, ἀπό τήν σελίδα του ΥΠΕΞ τῆς Ῥωσσίας στό "Χ", ΕΔΩ


Κι᾿ἐμεῖς, περιμένοντας τ᾿ἀποτελέσματα...


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Καί μιά αφιέρωσις, μέ Τήν Τού Χριστού Αγάπην
    ΠΡΟΣ ΌΛΟΥΣ ΤΟΎΣ Α Ν - Θ Ρ Ώ - Π Ο Υ Σ
    (πόσο μπροστά ρέ αφττός ό Σφάκιανος;)

    ΠΡΌΒΑΤΑ ΞΥΠΝΆΤΕ (Η ΑΡΚΟΎΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ)
    https://www.youtube.com/watch?v=5rZeYuyzIE0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρός τό παρόν περιμένουμε τ᾿ἀποτελέσματα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή