" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Μέ στοιχεῖα ἀπό τούς τρομοκράτες, ἡ σύνδεσις τῶν Οὐκρανῶν μέ τήν επίθεσιν στήν Μόσχα

 Τα αρχικά στοιχεία που ελήφθησαν από τους συλληφθέντες στην υπόθεση σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας επιβεβαιώνουν τους δεσμούς με την Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Alexander Bortnikov.( φωτό ἀριστερά ) 

« Τα πρωτογενή στοιχεία που λάβαμε από τους κρατούμενους το επιβεβαιώνουν. Ως εκ τούτου, θα οριστικοποιήσουμε περαιτέρω τις πληροφορίες που θα πρέπει να μας δείξουν εάν η παρουσία και η συμμετοχή της ουκρανικής πλευράς είναι πραγματική ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, προς το παρόν υπάρχει λόγος να πούμε ότι αυτό ακριβώς είναι η περίπτωση », είπε ο Bortnikov σε συνέντευξή του στον ρεπόρτερ της Rossiya 1, Πάβελ Ζαρούμπιν.

Νωρίτερα σήμερα, ο Bortnikov σημείωσε ότι οι δράστες της επίθεσης προσπάθησαν να διαφύγουν μετά τη διάπραξη της πράξης, είπε ο επικεφαλής της FSB, προσθέτοντας ότι είναι γεγονός ότι σχεδίαζαν να διαφύγουν στην Ουκρανία , αλλά οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες έκαναν τα πάντα για να μην συμβεί αυτό. .

Συνέχισε επίσης διευκρινίζοντας ότι οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Crocus City Hall, ενώ μαχητές του ISIS* την προετοίμασαν.

Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες εργάζονται ενεργά με τα 11 άτομα που συνελήφθησαν σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση και ο κύκλος των συνεργών που ταυτοποιούνται θα είναι μεγαλύτερος, διευκρίνισε ο επικεφαλής της FSB.

Ο επικεφαλής του κύριου ερευνητικού οργάνου της Ρωσίας ( Ερευνητική Επιτροπή τῆς Ρωσίας )  Alexander Bastrykin διευκρίνισε νωρίτερα ότι 139 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση . Τουλάχιστον 40 θύματα έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς και 45 έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ο Alexander Bastrykin πρόσθεσε ότι άλλα 182 άτομα τραυματίστηκαν .

* Το ISIS (γνωστό και ως ISIL/IS/Ισλαμικό Κράτος) είναι μια τρομοκρατική ομάδα που απαγορεύεται στη Ρωσία και σε πολλές άλλες χώρες.

Ἀπό : sputnikglobe.com


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου