" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Τό Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα τοῦ Ποῦτιν : Τό 2024 τό ἔτος τῆς οἰκογένειας

 

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν : Πολίτες της Ρωσίας, φίλοι,

Αποχαιρετούμε το 2023. Πολύ σύντομα θα γίνει μέρος της ιστορίας και θα πρέπει να προχωρήσουμε, να δημιουργήσουμε το μέλλον.

Δουλέψαμε πολύ σκληρά και καταφέραμε πολλά τον τελευταίο χρόνο. Ήμασταν περήφανοι για τα κοινά μας επιτεύγματα και χαρούμενοι για τις επιτυχίες μας. Και ήμασταν σταθεροί, προστατεύοντας τα εθνικά συμφέροντα, την ελευθερία και την ασφάλειά μας, και τις αξίες μας που συνεχίζουν να είναι ακλόνητα θεμέλιά μας.

Και το κύριο πράγμα που μας ένωσε είναι το πεπρωμένο της Πατρίδας. Υπάρχει μια βαθιά κατανόηση της ύψιστης σημασίας της ιστορικής περιόδου που διανύει η Ρωσία, αυτών των φιλόδοξων στόχων που αντιμετωπίζει η κοινωνία και της κολοσσιαίας ευθύνης για την Πατρίδα που αισθάνεται ο καθένας μας.

Έχουμε πλήρη επίγνωση του πόσο πολλά εξαρτώνται από εμάς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, από τη θετική μας στάση και τη φιλοδοξία μας να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον με λόγια και με πράξεις.

Η εργασία για το κοινό καλό έχει ενώσει την κοινωνία. Είμαστε ενωμένοι στις σκέψεις, τις πράξεις μας και στη μάχη, τις καθημερινές ή τις αργίες, επιδεικνύοντας τα κύρια χαρακτηριστικά του ρωσικού λαού - αλληλεγγύη, έλεος, δύναμη ψυχής.

Θα ήθελα να απευθυνθώ στο στρατιωτικό μας προσωπικό – σε όλους όσοι είναι σε υπηρεσία, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παλεύοντας για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Είστε οι ήρωές μας. Η καρδιά μας είναι μαζί σας. Είμαστε περήφανοι για εσάς και θαυμάζουμε το θάρρος σας.

Γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή νιώθετε την αγάπη των πιο κοντινών και αγαπημένων σας, την ισχυρή και ειλικρινή υποστήριξη εκατομμυρίων Ρώσων πολιτών, την υποστήριξη ολόκληρου του λαού.

Έχουμε αποδείξει ξανά και ξανά ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τα πιο δύσκολα καθήκοντα και δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω, καθώς δεν υπάρχει δύναμη που μπορεί να μας διχάσει, να μας κάνει να ξεχάσουμε τη μνήμη και την πίστη των πατέρων μας ή να σταματήσουμε την πρόοδό μας.

Φίλοι,

Πάντοτε, οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς έχουν συνδεθεί με λαμπρές ελπίδες και μια ειλικρινή επιθυμία να φέρουν χαρά στους ανθρώπους που αγαπάτε

Το Νέο έτος 2024 έχει ανακηρυχθεί έτος της οικογένειας στη χώρα μας. Και μια αληθινή μεγάλη οικογένεια είναι φυσικά μια οικογένεια με παιδιά, όπου βρίσκεις φροντίδα και προσοχή, εζεστασιά και υποστήριξη για τους γονείς, αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλον.

Αυτού του είδους η συγγένεια των γενεών και η αγάπη για το σπίτι καλλιεργεί την αφοσίωση στην Πατρίδα.

Θα ήθελα να μεταφέρω τις καλύτερες ευχές μου για το νέο έτος σε όλες τις ρωσικές οικογένειες. Εξάλλου, η ιστορία της τεράστιας, υπέροχης και αγαπημένης μας Πατρίδας αποτελείται από την ιστορία κάθε οικογένειας. Εμείς, οι πολυεθνικοί λαοί της Ρωσίας, διαμορφώνουμε το μέλλον της.

Είμαστε μια χώρα, μια μεγάλη οικογένεια. Θα διασφαλίσουμε τη σταθερή ανάπτυξη της Πατρίδας, την ευημερία των πολιτών μας και θα γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί.

Είμαστε μαζί. Και αυτή είναι η πιο αξιόπιστη εγγύηση για το μέλλον της Ρωσίας.

Καλή χρονιά, φίλοι! Ευτυχισμένο το 2024!

ἀπό : en.kremlin.ru

Ἕνα μήνυμα μέ ουσία Ἐθνική, Κοινωνική καί Ἑνωτική. Ὄχι νεοταξίτικα μηνύματα. Ἀλλά Ποῦτιν εἶναι αὐτός κι᾿ὄχι Κούλης ...

Καί ἀπό τήν Ῥωσσική Πρεσβεία στήν Ἑλλάδα, εὐχές γιά ὅλους μας : 

ἀπό ἐδῶ κι᾿ἐδῶ

Εὑχόμεθα κι᾿ἐμεῖς,στούς φίλους κι᾿ὁμοδόξους Ῥώσσους Καλή Χρονιά καί Χρόνια Πολλά ! 


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά Ρωσία. Χρόνια πολλά κ. Πρόεδρε Πούτιν. Καλή Χρονιά, με υγεία, χαρά, τις ευλογίες του Θεού και νίκη της Ρωσίας σε όλα τα πολεμικά μέτωπα. Καλή επιτυχία στις εκλογές της Ρωσίας για τον Πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος θα έχει σίγουρα μια πολύ μεγάλη νίκη. Ο Θεός να ευλογεί όλα τα Ορθόδοξα Κράτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά καί Καλή κι᾿εὐτυχισμένη Χρονιά μέ ὑγεία καί ἀγάπη !

      Εἰρήνη σ᾿ὅλη τήν Ἀνθρωπότητα ἡ ὁποία εὔχομαι ν᾿ἀπαλλαγῇ ἀπό τούς δυνάστες της .

      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

      Διαγραφή