" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Οἱ ΗΠΑ ὑπό οἰκονομική κατάρρευσιν ;


Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ φτάνει σε νέο ορόσημο Οι συνολικές υποχρεώσεις της Ουάσιγκτον έφτασαν τα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά

 Το ομοσπονδιακό χρέος της κυβέρνησης των ΗΠΑ ξεπέρασε ένα αρνητικό ορόσημο, ξεπερνώντας τα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία και ανέρχεται σε περισσότερο από το διπλάσιο του συνόλου του επόμενου μεγαλύτερου δανειολήπτη στον κόσμο, της Κίνας.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αποκάλυψε το νέο σύνολο χρέους την Τρίτη, λέγοντας ότι ξεπέρασε το όριο των 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις 29 Δεκεμβρίου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του 2023. Το οφειλόμενο ποσό είχε αυξηθεί κατά 90 δισεκατομμύρια δολάρια μόλις την προηγούμενη ημέρα.


Το δημόσιο χρέος της Ουάσιγκτον ανέρχεται πλέον σε περίπου 102.000 δολάρια για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στις ΗΠΑ, ή σχεδόν 260.000 δολάρια ανά νοικοκυριό. Το συνολικό ομοσπονδιακό χρέος των ΗΠΑ είναι περίπου ισοδύναμο με τις οικονομίες της Κίνας, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί, όπως επισημαίνεται από το Ίδρυμα Peter G. Peterson, μια ακομμάτιστη ομάδα δημοσιονομικής πολιτικής στη Νέα Υόρκη.

«Ξεκινάμε μια νέα χρονιά, αλλά το εθνικό μας χρέος παραμένει στον ίδιο επιζήμιο και μη βιώσιμο δρόμο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιδρύματος Michael Peterson . Πρόσθεσε, « Η προσθήκη τρισεκατομμυρίων επί τρισεκατομμυρίων χρέους, χρόνο με τον χρόνο, θα πρέπει να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι που αναβοσβήνει, για κάθε υπεύθυνο χάραξης πολιτικής που ενδιαφέρεται για το μέλλον της χώρας μας».

..........Ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η εθνική οικονομία θα καταρρεύσει πλήρως εάν δεν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το επόμενο έτος. Περιέγραψε το ζοφερό σενάριο σε μια ανάρτησή του στην πλατφόρμα του Truth Social την Παρασκευή. 

«Το χρηματιστήριο είναι μόνο υψηλό επειδή οι άνθρωποι… περιμένουν από μένα να κερδίσω τις προεδρικές εκλογές του 2024», έγραψε ο Τραμπ με κεφαλαία γράμματα. «Αν δεν κερδίσω, είναι η πρόβλεψή μου ότι θα έχουμε ένα «κραχ» στο χρηματιστήριο χειρότερο από αυτό του 1929 – Μεγάλη Ύφεση!!!»

ἀπό ἐδῶ

«Το μόνο πράγμα που κρατά την οικονομία «ζωντανή» είναι οι αναθυμιάσεις των όσων καταφέραμε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι, υπό την επίβλεψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο υψηλός πληθωρισμός «έχει καταστρέψει εντελώς την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή». 

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του πληθωρισμού της κυβέρνησης Μπάιντεν, τα οποία δείχνουν ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 17% από την ορκωμοσία του το 2021, υποτίμησαν το πραγματικό ποσοστό σχεδόν στο μισό, αναφέροντας μια παλαιότερη μέθοδο μέτρησης του φαινομένου που το τοποθετούσε πάνω από 30%. Ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε σε υψηλό 40 ετών υπό τον Μπάιντεν... 

Το κραχ του χρηματιστηρίου του 1929 ξεκίνησε μια οικονομική σπείρα θανάτου που οδήγησε τον Dow Jones Industrial Average να χάσει το 89% της αξίας του μέσα σε τρία χρόνια, μια ύφεση από την οποία δεν θα ανακάμψει πλήρως παρά μόνο δύο δεκαετίες αργότερα, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που βοήθησε στην ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ. Το κραχ προκλήθηκε από διάφορους παράγοντες, όπως η αχαλίνωτη κερδοσκοπία και οι αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve............

Ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ

Γι᾿αὐτό ἔχουν τόση πολεμική μανία τά νεοφιλελέ ἁρπακτικά τῶν ΗΠΑ ; Ἕνας γενικευμένος πόλεμος μπορεῖ νά τούς σώσῃ,κατά τούς ὑπολογισμούς τους. Ὅμως τώρα ὑπάρχει μία μεγάλη διαφορά : Γνωρίζουν πολλοί τό ...παιχνίδι. Ὁπότε κάποια σκηνικά τύπου " βομβαρδισμός Πέρλ Χάρμπορ " προφανῶς θά εἶναι ἄνευ ἀποτελέσματος...

Ἴσως γιά τόν λόγο αὐτό ἔχουν ῥίξει ὅλο τους τό βάρος στήν Οὐκρανία. Στήν Οὐκρανἰα στήν ὁποία πίσω ἀπό τό ποθούμενο ἀποτέλεσμα βρίσκεται ἡ Χάρτλαντ...

Ὅποιος κυβερνᾶ τήν Ἀνατολική Εὐρώπη θά κυβερνήσει τήν Χάρτλαντ, ὅποιος κυβερνᾶ τήν Χάρτλαντ θά κυβερνήσει τό Νησί τοῦ Κόσμου καί ὅποιος κυβερνήσει τό Νησί τοῦ Κόσμου θά ἔχει τήν Παγκόσμια Κυριαρχία ! Αὐτή ἡ θέσις ἔγινε γνωστή, ὡς Θεωρία τῆς Χάρτλαντ


Δέν γίνεται πάντα ὅπως τά σχεδιάζουν,ὅμως...


Ἡ Πελασγική

17 σχόλια:

  1. Ειχε γραψει καποτε ενα εκτενες εργο για την καταρευση των Αυτοκρατοριων λογω της υπερεπεκτασης τους ο Αμερικανος καθηγητης Πωλ Κεννεντυ αν θυμαμαι καλα. Ειχε ως υποδειγμα-προτυπο την Ρωμη. Επεσε διανα ομως και για την χωρα του. Γιατι δεν συμμαζευεται πλεον η υπερεπεκταση-φουσκα της Δυτικης οικονομιας ακομα και θελησουν να την σταθεροποιησουν αυτοι που την δημιουργησαν. Ο κυβος ερριφθη. Οι BRICS αρχισαν να αποδολαριοποιουν ραγδαια τις συναλλαγες τους και ειναι θεμα μηνων- ημερων να στησουν το νεο αποθεματικο τους νομισμα διατηρωντας παραλληλα εκαστος και το δικο του. .Διαβασα οτι προαλειφεται για διοικητης της υπερτραπεζας που θα εκδιδει αυτο το νομισμα η πρωην προεδρος της Βραζιλιας Βουλγαρικης καταγωγης Ντιλμα Ρουσεφ.Για την συμπτωση, στο ΔΝΤ προεδρος ειναι και μια αλλη Βουλγαρα η Κρισταλλινα Γκεοργκιεβα. Η Δυση εχει ξεμαθει να εργαζεται σκληρα, εχει ξεμαθει και να πολεμα και ειναι η ωρα να το πληρωσει αυτο γεωπολιτικα χανοντας την πρωτοκαθεδρια.Οι αυτοκρατοριες ερχονται και παρερχονται αλλωστε. Ειναι δογμα της ιστοριας. Ως ασκηση εργασιας, αν μπουμε για λιγο στα πολυτελη παπουτσια των υπερτραπεζιτων (που ουσιαστικα αυτοι δημιουργησαν αυτην την κατασταση) θα διαπιστωσουμε οτι η μονη διεξοδος για να μην βρεθουν κρεμασμενοι αναποδα ειναι η φυγη τους προς τα εμπρος. Η μπουνια δηλαδη στο μαχαιρι και οτι γινει. Νομιζω ετσι το βλεπουν. Υπο την εννοια αυτη οπως εγραψα και στο προηγουμενο σχολιο ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ. Οι φρικιαστικοι σκελετοι που κρυβουν στις ντουλαπες τους δεν τους αφηνουν. Αλλωστε παντα αυτο εκαναν. Θα ειναι ευτυχημα οι Δυτικοι λαοι προιουσης και της ολοενα και αυξανομενης αφυπνισης να αντιδρασουν δυναμικα και οργανωμενα.Η ιστορια ειναι απροβλεπτη. 2-3 ακομα πατριωτικες κυβερνησεις να βγουν στην Ευρωπη και οι αχυρανθρωποι κυβερνητες θα αρχισουν να παιρνουν δρομο.Θα μεινουν μονο οι σκιωδεις και υποκρυπτομενοι αυτουργοι του εγκληματος οχι οι υπηρετες. Ηδη παρατηρω οτι τα Νεοταξικα Υπερπρακτορεια Ειδησεων αρχισαν να κανουν αγωνιωδεις εκκλησεις και προτροπες. Ακομα και εν ψυχρω υποδειξεις. Κατι που δεν εκαναν παλια οταν χρησιμοποιουσαν μια ωραιοποιημενη ξυλινη γλωσσα. Εχασαν την ψυχραιμια τους λεω εγω. Η πτωση της Νεοταξικης Δυσης ειναι προδιαγγεγραμμενη.Μακαρι ομως να πεσει απο μεσα για να μη θρηνησει η Ανθρωποτητα εκατομβες νεκρων........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή περιληπτική ἀνάλυσις ἀπό πλευρᾶς σου ἀγαπητέ Θαλῆ. Ναί, ἔτσι εἶναι καί μπορεῖ νά τό δῇ πεντακάθαρα ὅποιος γνωρίζει καλῶς τήν Ἱστορία.
      Θά μείνω στό τελευταῖο πού σημειώνεις :
      « Η πτωση της Νεοταξικης Δυσης ειναι προδιαγγεγραμμενη.Μακαρι ομως να πεσει απο μεσα για να μη θρηνησει η Ανθρωποτητα εκατομβες νεκρων...»

      Φοβᾶμαι πώς δέν θά πέσῃ χωρίς νά συμπαρασύρῃ ὅ,τι καί ὅσους μπορεῖ περισσότερους. Δυστυχῶς ιά τήν Ἀνθρωπότητα τό κακό πού θά κάνῃ τό θηρίο θά εἶναι πολύ μεγάλο καί εἰς βάρος,ὅπως πάντα, τοῦ Ἀνθρώπου. Διότι νομίζει, ἐκ πείρας, ὅτι ἔτσι ὑπάρχει πάντα πιθανότητα νά γλυτώσῃ καί γιατί ὄχι νά πάρῃ πίσω ὅ,τι ἔχει μέχρι στιγμῆς χάσει.
      Ἀλλά ὅπως σημείωσα καί στόν ἐπίλογο τοῦ ἀνωτέρῳ θέματος, τώρα γνωρίζουμε. Κι᾿ἐπεί δή ἔχομε πάθει, ἔχομε μάθει καί "διαβάζουμε" τόν ἐχθρό. Ἔτσι ὥστε, αὐτή τήν φορά ἡ ἦττα του νά εἶναι οὐσιαστική.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Θαλῆ !

      Διαγραφή
  2. Πως αποδεικνυονται ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ τα ψεμματα των εβραιων περι ......ολοκαυτωματος.

    Το γενικό εβραϊκό σχέδιο "lebensraum" του Ισραήλ για τη Γάζα, που το δανείστηκαν από την ερήμωση των εβραϊκών εγκληματικών γκέτο από τους Ναζί, είναι πια ξεκάθαρο.

    Καταστρέψτε τις υποδομές, τις ιατρικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις υγιεινής, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε καθαρό νερό. Αποκλεισμός αποστολών τροφίμων και καυσίμων.
    Εξαπολύστε αδιάκριτη βιομηχανική βία για να σκοτώσετε και να τραυματίσετε εκατοντάδες την ημέρα.
    Αφήστε την πείνα — ο ΟΗΕ εκτιμά ότι πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι ήδη λιμοκτονούν — και τις επιδημίες μολυσματικών ασθενειών, μαζί με τις καθημερινές σφαγές και τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους, να μετατρέψουν τη Γάζα σε νεκροτομείο. Οι Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να επιλέξουν μεταξύ του θανάτου από βόμβες, της ασθένειας, της ερήμωσης, ή της πείνας, ή της εκδίωξης από την πατρίδα τους.

    Σύντομα θα φτάσει σε ένα σημείο όπου ο θάνατος θα είναι τόσο πανταχού παρών που η απέλαση –για όσους θέλουν να ζήσουν– θα είναι η μόνη επιλογή.

    Ο Ντάνι Ντάνον, πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη και στενός σύμμαχος του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είπε στο ραδιόφωνο Kan Bet του Ισραήλ, ότι επικοινώνησαν μαζί του «χώρες στη Λατινική Αμερική και την Αφρική που είναι πρόθυμες να απορροφήσουν πρόσφυγες από τη Λωρίδα της Γάζας». «Πρέπει να διευκολύνουμε τους κατοίκους της Γάζας να φύγουν σε άλλες χώρες», είπε.
    «Μιλάω για εθελοντική μετανάστευση από Παλαιστίνιους που θέλουν να φύγουν» (σημ. μετ. αυτα ειπε ο εβραιος εγκληματιας)
    Το πρόβλημα προς το παρόν «είναι οι χώρες που είναι πρόθυμες να τους απορροφήσουν και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», είπε ο Νετανιάχου στα μέλη του Λικούντ της Κνεσέτ.

    Τα υπολοιπα εδω:
    https://www.unz.com/article/israels-genocide-betrays-the-holocaust/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα φιλτάτη Ευαγγελία καί αξιότιμοι συν επισκέπτες

    Βγήκανε καί στό φώς (τ'ότι βρέθηκαν Δικαστές που τά δημοσίεψαν, αφτό μάλλον λέει πολλά) οί Σαλιαρώδεις Ανωμαλίες αφτονών τών ανθρωποειδών Τεράτων, είς βάρος παιδικών Ψυχών καί Σωμάτων καί φυσικά θά υπάρχει ογκωδέστατο "παγόβουνο" από κάτω που -μακάρι- άν βγεί όλο στήν επιφάνεια θά γίνει τής Μουρλής....

    Ταινία σχολαστικότατα καί η Γενοκτόνησις, μέσω δραστικής μειώσεως του αριθμού τών βρεφών -αλά Ηρώδου- αλλά καί τών νηπίων καί παιδιών ώστε, :β δέν εξοριστούν να μήν τούς "απειλήσουν" λίγα χρόνια αργότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έφυγε κατά λάθος τό σχόλιο πριν τελειώσω τις σκέψεις μου...
    Δεν πειράζει, θά τό διαβάσω αργότερα καί -ελπίζω πως- θά επανέλθει ο Ειρμός...
    Άν διακοπώ ενώ μιλάω ή γράφω (καί χάσω τό τό γραπτό), ξεχνώ τί έλεγα ή/καί τί έγραφα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐδῶ εἶναι. Διάβασέ το καί ἄν χρειαστῇ τό συνεχίζεις.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Έλεγα μάλλον, ότι φροντίζουν εγκαίρως καί τελετουργικώς ώστε μελλοντικώς νά μήν έχουν πολλούς Φιλιστίνους θανασίμους οχτρούς...

      Κι όλος ο κόσμος παρακολουθεί λάιβ τήν μαζική μπαζοποίησι καί ταφοποίησι χιλιάδων κορμιών κάτω απ'τά μπάζα...
      Αίσχος Κάκιστον καί Όνειδος.

      Διαγραφή
    3. Μ' αφτό εδώ Ευαγγελία, κατέρρευσα...
      Άνευ τινός σχολίου:
      https://dimpenews.files.wordpress.com/2024/01/image-6.png

      Διαγραφή
    4. Σᾶς ἔχω πεῖ τόσες φορές ν᾿ἀποφεύγετε νά βλέπετε παρόμοιες μακάβριες φωτογραφίες, βίντεο. Τό μόνο πού ἐπιτυγχάνεται εἶναι ἡ ψυχική ἀναστάτωσις.
      Ὅταν ὑφίσταται ἕνας πόλεμος καί μάλιστα κάτω ἀπό τέτοιες συνθῆκες ( ἀπάνθρωποι ἰσραηλινοί) τί ἄλλο θά περισσεύει ἀπό φρικαλεότητα ;

      Ἀγαπητέ μου ΤΤ600, ἐλπίζω πολύ σύντομα νά λάβουν τέλος ὅλα αὐτά. Ἀγάπη καί Εἰρήνη στήν Ἀνθρωπότητα !

      Διαγραφή
    5. Ἡ Ἑορτή τῶν Φώτων ἄς φωτίσει τήν ψυχή καί τήν καρδιά μας ! Κάθε σκέψη, κάθε πράξιν στήν ζωή ὅλων μας !

      Χρόνια Πολλά !

      Διαγραφή

  5. «The cries of those expiring under the rubble in Gaza
    are the cries of the boys and men executed by the Bosnian Serbs at Srebrenica»
    °°°°°°°°°°°°
    Νά με συγχωρεί ο αρθρογράφος τού unz, όμως Αφτό είναι ένα ακόμη Σιχαμένο Ψεύδος αφτονών που μακέλεψαν τήν Γιουγκοσλαβία κι εν συνεχεία τήν Ορθόδοξη Σερβία!...
    Τά -γνωστά τοίς πάσι, πλέον- Βρομερά καί δηλητηριώδη Αρθρόποδα που ότι πουν, ισχύει τό άκρως αντίθετον.
    Αφτονών που που μακέλεψαν καί μακελεύουν Ανθρώπους όπου κι όταν αφτοί γουστάρουν.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμ... Ὁ πόλεμος καί τό μακελειό ἀπ᾿ ὅπου καί νά γίνεται δέν ἀλλάζει τήν οὐσία πού εἶναι τά ἀπάνθρωπα συναισθήματα τῶν δραστῶν.
      Πόσο μᾶλλον ὅταν πρ.οκειται γιά ἀμάχους καί κυρίως παιδιά...

      « ... Σφαγή της Σρεμπρένιτσα , δολοφονίες περισσότερων από 7.000Βόσνιοι (Μουσουλμάνοι Βόσνιοι) αγόρια και άνδρες, που διαπράχθηκαν από Σερβοβόσνιους δυνάμεις στοΣρεμπρένιτσα , μια πόλη στην ανατολική Βοσνία-Ερζεγοβίνη , τον Ιούλιο του 1995. Εκτός από τις δολοφονίες, περισσότεροι από 20.000 πολίτες εκδιώχθηκαν από την περιοχή—μια διαδικασία γνωστή ως εθνοκάθαρση ...»
      ( https://www.britannica.com/event/Srebrenica-massacre)

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. É, αφού τό λέει καί τό βριτάννικα έτσι είναι....

      Διαγραφή
  6. Η αληθεια αγαπητε ΤΤ ειναι οτι δεν διαβασα ολο το αρθρο του Χετζες λογω περιορισμενου χρονου.
    Γνωστο οτι ο αρθογραφος αυτος "φυλαει και μια πισινη" για την αφεντομουτσουναρα του.
    Στην πραγματικοτητα πιστεψα οτι ο αρθογραφος ηταν ο Αντριου Αγκλιν, γι αυτο και προωθησα το μεταφρασμενο κομματι στην Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις, αφού έκανα αβέρτα "σέλφτέστ" ξανά καί ξαναμανά, διαβάζοντας "αφυπνιστάς" εδώ καί πολύ καιρό, τί έχω διαπιστώσει ό 'λιγόφρενος, φίλτατε ΕΑΦ;

      Μέ τά μέτρα αφτονών, είμαστε όλοι "ισοβίτες" μέσα σέ τό μπουντρούμι των....Πλέμπα που παίζεται άνετα, στά κιλά τους...
      Δημαγωγία, Λαοπλάνη, Γοητεία, Ανθρωπομηχανική, Ψυχανάλυσις, Νευροεπιστήμη κι άλλα, ών ούκ εστί αριθμός, όσους μπορέσουμε καί σακατέψουμε Πνευματικώς, τούτο εστίν «αυτά κι εμείς» καί δέ συμμαζεύεται....
      ... θέλει πολύ, άμα πάρα πολύ λέγω σέ, "Πνευματικό Τσαμπουκά", γιά νά πετάς ψηλά κι Ελεύθερος... Κι άς είσαι καί δεμένος χειροπόδαρα.
      Βρέ, Δέ μπά νά χτυπιούνται; Αυτό δέν μπορεί με Τίποτα να αλλάξει.
      Κι ένας φέρων Συνείδησιν νά μείνει, έχασαν.

      Διαγραφή
  7. Να παει να .. εξαερωθει εις το πυρ το εξώτερον.
    Να απαλειφθεί και απο την μνημη μας ως μηδεποτε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή