" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Ὁ Μητσοτάκης ἐπιμένει : «Αὐτό πού θά νομοθετήσουμε εἶναι ἡ ἰσότητα στόν γάμο».


Του Nick Stamatakis

Μια εβδομάδα αφότου αναγκάστηκε να υποχωρήσει επί του θέματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης έθεσε για άλλη μια φορά το θέμα της νομοθεσίας για τους γάμους ομοφυλοφίλων, αυτή τη φορά χωρίς να θέσει χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση αυτού του νόμου στη Βουλή και να απορρίψει το θέμα της παρένθετης μητέρα που προκάλεσε τόση αντίθεση από την Εκκλησία και  της κοινωνίας. «Δεν θα επιτρέπονται παρένθετες μητέρες», είπε ο Μητσοτάκης. Ωστόσο, δεν ήταν σαφές εάν οι νόμοι της ΕΕ επιτρέπουν μια τέτοια «απόκλιση» και «ανισότητα». Έμοιαζε μάλλον σαν ένα τέχνασμα που χρησιμοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός για να «απαλύνει» τη βαριά αντίθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με κάποιες προνομιακές πληροφορίες που λάβαμε, η Ευρωπαϊκή Ένωση άσκησε βαριές πιέσεις όχι μόνο στον Μητσοτάκη αλλά και στους πολιτικούς αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Ο Μητσοτάκης είπε στη συνέντευξή του στην ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΡΤ ( φωτό) ότι πρόκειται για «θέμα συνείδησης και οι βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν όπως θέλουν, αν και αναμένει ότι κάποιοι θα απέχουν για να διευκολυνθεί η ψήφιση του νόμου. Φαίνεται ότι περίπου 90 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (από τους 158) είναι κατά του νόμου για τους «γάμους ομοφυλοφίλων». Ο αριθμός αυτός, μαζί με την εξασφαλισμένη αντιπολίτευση των τριών δεξιών κομμάτων (περίπου 30 βουλευτές) και την ενδεχόμενη αποστασία ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί το ενδεχόμενο μιας δύσκολης μάχης για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κύριος αποφασιστικός παράγοντας σε αυτό θα είναι η τελική θέση της Εκκλησίας. Κάθε δεύτερη μέρα, ένας προς ένας, οι Μητροπολίτες παίρνουν σθεναρή θέση κατά αυτής της νομοθεσίας. Πριν από τρεις μέρες ήταν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και αύριο θα ακολουθήσει ο γνωστός για τις παραδοσιακές του απόψεις Μητροπολίτης Πειραιώς. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται το Άγιο Όρος και η προνομιακή του θέση σε θέματα πίστης. Η πρόσφατη επιστολή που έστειλαν οι ηγούμενοι στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η απόρριψη του ΑΒ Ελπιδοφόρου και η «gay βάπτισή» του είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει σημαντικά την όλη διαδικασία.

Είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί, εφόσον υπάρχουν ήδη πολιτικά σωματεία στην Ελλάδα, και επιπλέον, επιτρέπεται σε έναν άνδρα ή μία γυναίκα (σύμφωνα με νόμο του 1945) να υιοθετεί παιδιά υπό ορισμένες προϋποθέσεις, γιατί είναι τόσο σημαντικό να προχωρήσουμε στο να ονομάσουμε την ένωση ομοφυλόφιλων ζευγαριών «γάμο»Γιατί να αλλάξουμε τους παραδοσιακούς ρόλους του πατέρα και της μητέρας στην ανάπτυξη των παιδιών, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ψυχολογικές μελέτες που μόλις πρόσφατα άρχισαν να εμφανίζονται στην Ευρώπη σχετικά με την επίδραση που έχουν τέτοιες αποφάσεις στα παιδιά . Καμία από αυτές τις μελέτες δεν έδειξε θετικά αποτελέσματα – και πολλές έχουν δείξει μεγάλη δυσμενή επίδραση στην ανάπτυξη των παιδιών σε ομοφυλοφιλικές οικογένειες.

Ἀπό : helleniscope.com

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για τη νομοθεσία για τους πολιτικούς γάμους ομοφυλόφιλων

«Αυτό που θα νομοθετήσουμε είναι η ισότητα στο γάμο»,  δήλωσε ο Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ. «Θα καταργήσουμε κάθε διάκριση σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό όταν πρόκειται για συζυγικές σχέσεις... Πιστεύω ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου», δήλωσε. «Ενώ κάποιοι θα ωφεληθούν πολύ από αυτή την απόφαση, επιλύοντας ένα πραγματικό πρόβλημα για αυτούς, άλλοι μπορεί να διαφωνήσουν, αλλά τελικά δεν θα επηρεαστούν αρνητικά».

Η αποδοχή του πολιτικού γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου αποτέλεσε βασική προεκλογική υπόσχεση για τον Μητσοτάκη, ο οποίος εξασφάλισε μια ηχηρή δεύτερη θητεία στις περσινές εκλογές. Το θέμα απέκτησε περαιτέρω έμφαση μετά την καλοκαιρινή εκλογή του Στέφανου Κασελάκη ως αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σύριζα. Ο Κασελάκης, ο οποίος παντρεύτηκε τον άντρα σύντροφό του στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο, πυροδότησε διαμάχη εκφράζοντας την επιθυμία του να κάνει παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας...

Ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ

Βεβαίως μπορεῖ ὁ Μητσοτάκης νά ἐπιμένει : «Αὐτό πού θά νομοθετήσουμε εἶναι ἡ ἰσότητα στόν γάμο». Ἀλλά δέν εἶναι ἔτσι καί τό γνωρίζει. Τό ἕνα θά φέρνῃ τό ἄλλο μέχρι νά καταστραφοῦν οἱ κοινωνίες. Διότι δυστυχῶς αὐτό εἶναι τό ζητούμενο γιά τους εξουσιαστές. 


Διαβᾶστε:  Απίστευτο: Τρανσέξουαλ «ακτιβιστές» του Π.Ο.Υ.  θέτουν παγκόσμιους κανόνες για την ανατροφή των παιδιών!

Γι᾿αὐτό πρέπει ν᾿ἀντιληφθοῦμε πώς ἡ θέσις τῆς Ἑλλάδος εἶναι μέ ὅσους ὑποστηρίζουν καί στηρίζουν, παντί τρόπῳ, τήν Παράδοσιν. Μόλις λοιπόν ἡ Δύσις φάει τά μοῦτρα της, δῆλα δή πολύ σύντομα, ἐλπίζω νά ᾿δοῦμε ἐπιτέλους κι᾿ἐμεῖς τόν σωστό δρόμο καί νά τόν ἀκολουθήσουμε ἄν θέλουμε νά περισώσουμε ὅ,τι καί ὅσα μποροῦμε. Μέ τήν προϋπόθεσιν πώς δέν θά ἔχομε φάει καί ἐμεῖς τά μοῦτρα μας ὡς μαριονέτες τῶν Ἀτλαντιστῶν...


Ἡ Πελασγική

3 σχόλια:

  1. ΑΦΟΡΕΣΜΈΝΕ ΑΥΓΟΥΛΟΜΆΤΗ ΒΡΟΥΚΌΛΑΚΑ ΣΎΝ ΆΜΑ ΤΆ ΔΥΣΏΔΗ, ΤΆ ΔΎΣΜΟΡΦΑ ΠΑΡΑΤΡΕΧΆΜΕΝΑ Σ', ΔΈΝ ΑΡΚΕΊ 'ΣΆΣ, ΌΘ ΕΚΛΕΊΠΩΜΕΝ Ώς ΈΘΝΟΣ, ΦΥΣΙΚΏ ΤΡΌΠΩ, ΔΈΝ ΕΧΟΡΤΑΊΝ'ΤΕ ΝΆ ΜΆΣ Τ'ΕΜΈΤΕΡΑ ΚΆΚΚΑΛΑ ΖΟΥΜΏΝ'ΤΕ, ΆΜΑ ΤΕ ΗΛΆΖ'ΤΕ ΤΑ, ΚΡΟΎ'ΤΕ ΚΑΊ ΤΣΑΚΏΝ'ΤΕ ΤΑ, ΤΣΑΦΊΖ'ΤΕ ΚΑΊ ΤΑΡΆΓ'ΤΕ ΤΆ... ΣΕΊΣ ΤΉ' ΤΣΟΎΝΑΣ Τ'ΑΦΟΡΕΣΜΈΝΑ ΤΆ ΠΑΙΔΊΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἕνας νεοταξίτης μέ τά ὅλα του,ὁ Κούλης. Κυριολεκτικῶς ! Καί βεβαίως μέ τήν αμέριστον συμπαράστασιν τῶν σιωνιστῶν.

      Ἀλλά ὅπως λέμε καί εὐχόμεθα : Ἔχει ὁ καιρός γυρίσματα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Σού είμαι ευγνώμων που, έστω σέ τά Ρωμέικα, "αφήκες με νά στολίζ' ατά"

      Διαγραφή