" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Τό τέλος τῆς Δυτικῆς ἡγεμονίας

Ἀπό τόν Timofey Bordachev, Διευθυντή Προγράμματος της Λέσχης Valdai

 Τα κύρια γεγονότα της διεθνούς πολιτικής το 2023 έδειξαν ότι η προέλευση των σημερινών θεμελιωδών αλλαγών είναι φυσική και οι κύριες διαδικασίες είναι εποικοδομητικές. Γι' αυτό το έτος που πέρασε θα θεωρηθεί από τους μελλοντικούς ιστορικούς ως το τέλος της περιόδου κατά την οποία η νέα πραγματικότητα έγινε αντιληπτή με τρόμο και η αρχή μιας εποχής που αναπτύχθηκε μια εποικοδομητική στάση απέναντί ​​της. Με άλλα λόγια, ήταν το 2023 που πολλοί από εμάς συνειδητοποιήσαμε τελικά ότι η κατάρρευση της προηγούμενης διεθνούς τάξης δεν είναι καταστροφή, αλλά αντίθετα φέρνει σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη όλου του κόσμου.

Επειδή η ίδια η φύση της διεθνούς πολιτικής διαμορφώνεται πάνω σε τραγωδίες, αυτές οι πολιτικές θα συνοδεύονται πάντα από τις ανατροπές και τη φρίκη του πολέμου. Αλλά κάπως θολά, εξ αιτίας των δραμάτων που βλέπουμε τώρα, τα χαρακτηριστικά της ισορροπίας που θα αποτελέσουν τη βάση μιας σχετικά ειρηνικής και δίκαιης τάξης στο μέλλον αναδύονται σταδιακά.

Πολύ περισσότερο γιατί ορισμένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της νέας πραγματικότητας έχουν ήδη γίνει ορατά.

Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι η συμπεριφορά των δυνάμεων που ενεργούν ως φορείς της δεν είναι ούτε καταστροφική για τα θεμέλια των διακρατικών σχέσεων ούτε αποσκοπεί στην υποκίνηση στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεγάλης κλίμακας. Μεταξύ αυτών των χαρακτηριστικών της νέας διεθνούς τάξης, μπορούν να εντοπιστούν μερικά από τα πιο σημαντικά.

Πρώτον , η εμφάνιση της δημοκρατικής πολυπολικότητας, που συμβολίζεται από το μπλοκ BRICS.

Δεύτερον , η σταδιακή διάβρωση του μονοπωλίου μιας μικρής ομάδας κρατών σε διάφορους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας.

Τρίτον , η αναβίωση της δραστηριότητας εξωτερικής πολιτικής από έναν μεγαλύτερο αριθμό χωρών, τις οποίες ορίζουμε ως παγκόσμια πλειοψηφία: μια ομάδα κρατών που δεν θέτουν επαναστατικά καθήκοντα, αλλά επιδιώκουν να ενισχύσουν την ανεξαρτησία τους στις παγκόσμιες υποθέσεις και να καθορίσουν το μέλλον τους.

Όλα αυτά τα ζωντανά φαινόμενα της παγκόσμιας πολιτικής το 2023 δείχνουν ότι η πολιτική αλλαγή –για να χρησιμοποιήσω έναν ορισμό από το βιβλίο του Βρετανού ιστορικού Edward H. Carr «The Twenty Years’ Crisis: 1919-1939»– είναι πολύ πιο πιθανή από την επαναστατική αλλαγή, η οποία πάντα συνέβαινε και οδηγούσε την ανθρωπότητα σε παγκόσμιους πολέμους. Και τώρα βλέπουμε ότι ακόμη και οι πιο συντηρητικές δυνάμεις στις διεθνείς υποθέσεις, ενωμένες σε στρατιωτικοπολιτικά μπλοκ με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε κινούνται προς μια αναθεώρηση της τάξης κάτω από την οποία είχαν μια προνομιακή θέση, είτε δίνουν αμυντικές μάχες με σκοπό είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μελλοντικές διαπραγματεύσεις

Στην περίπτωση των δυνάμεων της προόδου, με επικεφαλής την ομάδα BRICS, ο αγώνας για αλλαγή χαρακτηρίζεται επίσης από ελπίδα για αναθεώρηση της διεθνούς τάξης, αλλά όχι αποβαίνοντας καταστροφική. Αυτό επιτρέπει στον παρατηρητή να είναι προσεκτικά αισιόδοξος για το κοινό μας μέλλον.

Ο όμιλος BRICS εμφανίστηκε σε μια εποχή που η κυριαρχία των ΗΠΑ και των στενότερων ευρωπαίων συμμάχων τους στις παγκόσμιες υποθέσεις είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, όταν μπορούσαν να λειτουργήσουν ως οι κύριοι διανομείς των παγκόσμιων οφελών και, το πιο σημαντικό, όταν αυτή η κατάσταση ήταν σε κάποιο βαθμό αποδεκτή από άλλα κράτη

Αυτό είναι ένα άλλο φαινόμενο της διεθνούς τάξης στην οποία αποχαιρετούμε τώρα, και του τρόπου με τον οποίο συμβαίνει. Ποτέ άλλοτε η αδικία που επιδείχθηκε στα συμφέροντα της πλειονότητας των χωρών του κόσμου δεν αντισταθμίστηκε τόσο αποτελεσματικά από τα οφέλη που έχουν αποκομίσει σχεδόν όλοι από την παγκοσμιοποίηση. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η κατάσταση πραγμάτων που είναι γνωστή σε εμάς ως φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη πραγμάτων ήταν, στη φύση και το περιεχόμενό της, μια μεταβατική φάση μεταξύ της απόλυτης τυραννίας των ευρωπαϊκών αυτοκρατοριών του 19ου αιώνα και της νέας διεθνούς τάξης που μόλις τώρα αναδύεται. . Και έρχεται να συμβεί ακριβώς ως απάντηση στην αναπόφευκτη διαδικασία της ανάδυσης ενός πλήθους κυρίαρχων κρατών.


Οι χώρες που σχημάτισαν τους BRICS
το 2006 αρχικά είχαν ως στόχο να αυξήσουν την επιρροή τους στις παγκόσμιες υποθέσεις και να διαμορφώσουν την παγκόσμια ανάπτυξη προς το συμφέρον τους. Δεν είχαν ως στόχο να καταστρέψουν την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παγκόσμια τάξη πραγμάτων και δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ένωσης - η κυριαρχική ισότητα των συμμετεχόντων της - την ξεχώρισε αρχικά από τους υπάρχοντες επίσημους και άτυπους συνασπισμούς της Δύσης, οι οποίοι επικεντρώνονται στην αδιαμφισβήτητη ισχύ των ΗΠΑ στις κύριες ενέργειες των συμμάχων τους στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας. Λόγω της σύνθεσής του, ο όμιλος BRICS δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει τέτοιου είδους σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων του.

Ωστόσο, καθώς η κρίση της φιλελεύθερης παγκόσμιας τάξης βαθαίνει, η επιρροή και ο ρόλος του ομίλου BRICS στις παγκόσμιες υποθέσεις σταδιακά αυξήθηκε. Πρώτα απ 'όλα, η πολιτική σημασία της ομάδας μεγάλωσε – ακριβώς ως ένας τρόπος σηματοδότησης μιας εναλλακτικής στη δυτική προσέγγιση για την επίλυση των προβλημάτων της παγκόσμιας ανάπτυξης και της ευρύτερης διεθνούς ατζέντας. Ταυτόχρονα, οι χώρες της ομάδας εξακολουθούν να μην διαμορφώνουν στρατηγικές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως άμεση πρόκληση για τη Δύση ή που αντικατοπτρίζουν ένα όραμα για μια «ιδανική» παγκόσμια τάξη πραγμάτων συγκρίσιμη σε σαφήνεια με αυτή της Δύσης. Αυτό είναι μια αναπόφευκτη συνέπεια της έλλειψης ηγεμονίας μιας ενιαίας δύναμης στην ομάδα, η οποία δεν εμποδίζει την ανάδυση κοινών συμφερόντων, αλλά της στερεί τη δυνατότητα να θέτει στόχους και επιδιώξεις , η εκπλήρωση των οποίων απαιτεί την υποταγή όλων στην ίδια ηγεσία.

Παρά τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορές τους από τους παραδοσιακούς θεσμούς, οι BRICS ήταν αναμφίβολα το κύριο φαινόμενο στη διεθνή πολιτική το 2023. Η απόφαση να επεκταθεί τον Αύγουστο του 2023 την καθιστά μια κοινότητα μεγάλων και μεσαίων κρατών το 2024. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς οι BRICS, με τα νέα μέλη τους και τις αναπτυσσόμενες εταιρικές σχέσεις με άλλες δυνάμεις, θα κινηθούν προς τον κύριο στόχο της στην παγκόσμια οικονομία – να παράσχει ένα δίχτυ ασφαλείας για να διατηρήσει την παγκοσμιοποίηση στη ζωή τη στιγμή που οι πρώην ηγέτες της στη Δύση δεν μπορούν πλέον να επιτελούν πλήρως αυτές τις λειτουργίες.

Η δημιουργία εναλλακτικών χρηματοοικονομικών μηχανισμών και ο περιορισμός της μονοπωλιακής θέσης του δολαρίου ΗΠΑ δεν θεωρούνται πλέον τρόποι καταστροφής της παλαιάς παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, αλλά απαραίτητα εργαλεία για να αποτραπεί η πτώση της παγκόσμιας οικονομίας στο χάος.

Αυτό θα διατηρήσει τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της παγκοσμιοποίησης – το άνοιγμα της παγκόσμιας αγοράς, το ελεύθερο εμπόριο και την τεχνολογική ανταλλαγή. Με άλλα λόγια, οι δομικές ευκαιρίες στις οποίες βασίζονται οι ανεξάρτητες πολιτικές της πλειοψηφίας των χωρών του κόσμου. Αυτές οι χώρες δεν βάζουν στον εαυτό τους καθήκον να ανατρέψουν την υπάρχουσα διεθνή τάξη και να καταστρέψουν την παγκοσμιοποίηση. Ωστόσο, αυξάνουν σταδιακά τον βαθμό ανεξαρτησίας τους στον καθορισμό των αποφάσεων εξωτερικής πολιτικής και των οικονομικών εταιρικών σχέσεων.

Γενικά, η πλειονότητα των χωρών του κόσμου μπορεί να χωριστεί σε δύο ομάδες. Η πρώτη χτίζει ήδη με αυτοπεποίθηση ανεξάρτητες οδούς για την επίτευξη των κύριων αναπτυξιακών στόχων και ενεργεί ως εταίρος τόσο της Δύσης όσο και των κορυφαίων αντιπάλων της

Η δεύτερη ομάδα απλώς αυξάνει τις απαιτήσεις της προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους όσον αφορά τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση τυπικών σχέσεων σεβασμού

Και οι δύο τύποι συμπεριφοράς, ωστόσο, αποτελούν σημάδια μιας νέας εποχής στη διεθνή πολιτική.

Ἀπό : swentr.site

Ἡ Λέσχη  Valdai εἶναι τό ἀντίπαλο δέος τοῦ Παγκόσμιου Οἰκονομικοῦ Φόρουμ. Γιά τήν διαφορά μεταξύ τῶν δυο αὐτῶν φορέων, ἄς διαβάσουμε τά λόγια τοῦ Ἀλεξάντερ Ντοῦγκιν πού τήν προσδιορίζει ἀνάμεσα στήν σύγκρουσιν τῶν Εὐρασιανιστῶν καί Ἀτλαντιστῶν : 

« ...ο εικοστός πρώτος αιώνας θα οριστεί από τη σύγκρουση μεταξύ Ευρασιανιστών και Ατλαντιστών. Οι Ευρασιανιστές υπερασπίζονται την ανάγκη να επιτρέπεται σε κάθε λαό και πολιτισμό στη Γη να αναπτύσσεται με τον δικό του τρόπο, χωρίς παρεμβολές και Σύμφωνα με τις δικές τους ιδιαίτερες αξίες. Οι ευρασιανιστές λοιπόν υπερασπίζονται την παράδοση και την ανθισμένη ποικιλία πολιτισμών, και έναν κόσμο στον οποίο καμία δύναμη δεν κυριαρχεί πάνω από όλους τους άλλους
Απέναντί ​​τους είναι οι ατλαντιστές. Υποστηρίζουν τον υπερφιλελευθερισμό τόσο σε θέματα οικονομικά όσο και σε αξίες, δεν σταματούν με τίποτα για να επεκτείνουν την επιρροή τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, εξαπολύοντας πόλεμο, τρόμο και αδικία σε όλους όσους τους αντιτίθενται, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Αυτό το στρατόπεδο εκπροσωπείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους σε όλο τον κόσμο , που επιδιώκουν να διατηρήσουν τη μονοπολική ηγεμονία της Αμερικής στη Γη...» 

( Ἀπό τό βιβλίο τοῦ Ἀλεξάντερ Ντοῦγκιν : Eurasian Mission: An Introduction to Neo-Eurasianism


Ποῦ θά πάῃ, θα τό χωνέψουν πώς τό τέλος τῆς Δυτικῆς ἡγεμονίας εἶναι ἐδῶ. Ὅσο πιό γρήγορα τό ἀποδεχθοῦν τόσο πιό καλό θά κάνουν στήν Ἀνθρωπότητα τήν ὁποία θ᾿ἀπαλλάξουν ἀπό ὅλα τά τρομερά δεινά πού τῆς ἔχουν ἐπισωρεύσει αἰῶνες τώρα...


Ἡ Πελασγική

10 σχόλια:

  1. "Τό τέλος τῆς Δυτικῆς ἡγεμονίας" .................................

    Επι τελους!
    Να ησυχασουμε κι απ τους παγκοσμιους εβραιους εγκληματιες τωρα που θα διαλυθει η εβραιοφωλια τους!
    Αντε και ν' ανοιγουνε τα Διεθνη Δικαστηρια κι ο καθεις στο Γκουανταναμο του.
    Τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και με ΙΣΧΗΝ ΔΙΚΣΤΗΡΙΑ και οχι σαν εκεινα τα μαϊμου δικαστηρια της Νυρεμβεργης


    Καλησπερα

    ΥΓ 1
    Αρα, ΚΑΤΙ καλο καναν οι Χαμασιωτες που την πεσανε στην εβραϊλα μεσα στην υποδουλη Παλαιστινη ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.
    Φρεσκαρανε τα μαρτυρια τους απ τους παγκοσμιους εγκληματιες ΠΑΛΙ στην μνημη του πολιτισμενου κοσμου, δηλαδη στο Ιραν, στους Χουτις της Υεμενης, στους Χεσμπολλαδες του Λιβανου, Στην Νοτιοαφρικανικη Ενωση, στον Σκακιστη της Μοσχας, κλπ κλπ.


    ΥΓ 2
    Ο τιτλος θα επρεπε να ειναι ...."Το τελος της εβραϊκης ηγεμονιας" γιατι ΚΑΙ η Δυση υποφερει απο δαυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μά οἱ ΗΠΑ, πού ἡγοῦνται τῆς Δύσεως ἀφοῦ πῆραν τήν σκυτάλη ἀπό τούς Κίμβρους τόν περασμένο αἰῶνα, τί εἶναι ; Οὐσιαστικῶς στά χέρια τοῦ σιωνισμοῦ βρίσκονται καί ἡ ἀπόλυτη μαριονέτα τους εἶναι. Κῦττα τά νεοφιλελέ ἁρπακτικά. Σχεδόν 100% ἑβραιοσιωνιστές...

      Μία φωτό πού θά σοῦ ἀρέσῃ ἔβαλε ὁ ΤΤ6οο,ἐδῶ : https://sxolianews.blogspot.com/2024/01/blog-post_11.html?showComment=1705067653534#c1726424999190083797

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  2. Νά καί κάτι που, ομολογώ,
    μέ γέμισε μέ αδρεναλίνη κι έχω ζωντανή τήν Έξαψιν καί τό "rush" τής Μάχης :
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/yemeni-o-polemos-den-tha-perioristei-sta-synora-tis-xoras/
    Και 'δώ, πλέον, αισθάνομαι -μπορεί εγωιστικώς- υπερήφανος καί δικιωμένος γιά τήν
    κοσμοθεωρίαν καί τίς Ιδέες που κουβαλάω παιδιόθεν:
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/xouthi-vallistikoi-pyrayloi-pyrayloi-krouz-kai-drones-idia-me-tis-rosias-ti-perilamvanei-to-oplostasio-tous/

    ΑΡΈ ΧΟΎΘΙ ΚΑΊ ΞΕΡΌ ΨΩΜΊ (ΞΕΡΉ ΠΊΤΑ ΑΡΑΒΙΚΉ) !!!

    ΒΟΎΡ ΩΡΈ ΧΟΎΤΗΔΕς ΚΑΊ ΓΙΟΎΡΙΑ ΣΤΆ ΚΟΥΛΟΎΡΙΑ (ΤΆ ΒΟΥΤΥΡΆΤΤΑ) !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο λεω κι εγω. Και οι ΗΠΑ ανηκουν στην Δυση.
    Ας ξεχωριζουμε ομως τους λαους απ τους κυβερνητες τους.
    Ο αμερικανικος λαος υποφερει κατω απ την μποτα του κατακτητου εβραιου, οπως και ολοι οι λαοι της Δυσης.
    Δες τι γινεται στην υποδουλη απ' τους εβραιους γερμανια που ξεσηκωθηκε ο κοσμος.
    Κι ακουω κατι υποκωφες και φοβισμενες τσιριδες απ τις ελληνοφωνες πορνες των τσοντοκαναλων να μιλανε και να ...."ανατριχιαζουν" για την επανεμφανιση του Ναζισμου και του Φασισμου στην Ευρωπη που αρχιζουν και χαιρετουν Ναζιστικα.
    Γιατι λενε, μελη του μπροστινου "ακροδεξιου" κομματος της γερμανιας συναντηθηκαν σε ξενοδοχειο με ....ναζιστες.
    Οσμιζονται οτι η ωρα τους πλησιαζει και την κανουν ...με ελαφρα.
    Ο αλλος παει να "διδαξει" στο ....Χαρβαρντ.
    Δεν ξερει οτι τον περιμενει και εκει ο "Ελληνας" για να τον περιποιηθει καταληλως.


    Καλησπερα


    ΥΓ.
    Καλη η φωτο αλλα λιγη.
    Κι αυτος υπαλληλος ειναι. Εγω θελω να δω στην αγχονη κατι Ροτσιλνιτς, κατι Λοντερς, κατι Χαρις, κατι Μπλουμπεργκς, κατι Αρονσονς κατι Κοενς, αυτους τελος παντων τους χαχαμικους που κρατανε ζωντανο αυτο το τρομοκρατος-παρακρατος. Δεν ειναι παραπανω απο κανα δυο χιλιαδες δισεκατομυριουχοι εβραιοι εγκληματιες που βασανιζουν τον κοσμο.
    Οι υπολοιποι μαζι με τους γκογιμ συνοδοιπορους τους (μην τους ξεχναμε αυτους) θα ακολουθησουν.
    'Ή μαλλον οχι στην αγχονη.
    Να τους καταστησει ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΗΕ ιατρικα παραπληγικους και να τους πεταξει σ' ενα ξερονησι μεχρι να ψοφησουν, φυλασσομενο το ξερονησι απο πλοια του Πολεμικου Ναυτικου της Ανεξαρτητης και Ελευθερης Παλαιστινης, με καπετανιους πρωην πολεμιστες της Χαμας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά, μά τήν Παναγία σέ λέω, παραδέχομαι, τί λέω, έχω λιώσει καί μόνο πού «βλέπω» αφτές τίς παραστάσεις!!!
      Μόλις διάβασα τό σχόλιο *12 Ιανουαρίου 2024 στις 6:08 μ.μ.*, ναί, μού 'φυγε τό τσίπουρο απ'τίς μύτες.....
      Νά ζήσεις φίλε μου, έχεις όλο τό πακέτο σέ λέω!

      Διαγραφή
  4. Καί φυσικά καί βεβαίως κι ασφαλώς, φρονώ πως έχεις απόλυτο Δίκαιον,
    ώς πρός τήν πρώτην παράγραφον τού σχολίου σου κι επίσης, είναι τά πάντα όλα,
    μέ δυό λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλε μου φιλε ΤΤ600s πρωτα απ' ολα να σ' ευχαριστησω για τα καλα σου λογια.

      Με τους ανθρωπους γενικως δεν εχω καμμια διαφορα εκτος και καποιος με ενοχλησει ή απειλησει τα οποια συμφεροντα και δικαιωματα μου δωσμενα σε μενα απ’ Τον Θεο και απο ενα εννομο κρατος.
      Εγω εχω ενα κουσουρι να βλεπω και να αναλυω την πολιτικη και οικονομικη κατασταση της Πατριδας μας με την απλη ανθρωπινη λογικη. Οχι οπως μας τα παρουσιαζουν και οπως θελουν οι καθε λογης σεσημασμενοι ρουφιανοι να τα βλεπουμε.
      π.χ. προχθες καπου επιασε το ματι μια συνεντευξη του Μητσοθαφτη σε εναν ΑΡΔ, ξερεις του σκισμενου* 20ευρου.
      Ο λογος για τα .... «ομοφυλα ξευγαρια» βλεπεις χρυσωσαν ηδη το χαπι, μη αποκαλωντας τους ομοφυλοφιλους ή και κανονικα πουστηδες.
      Ο οποιος Μητσοθαφτης μιλουσε για ...... «παλιες λογικες» λες και η πριν 100 χρονια ανθρωπινη λογικη του .... «μην πηδηξεις απ τον τριτο οροφο γιατι θα σκοτωθεις» εχει μπαγιατεψει και δεν ισχυει σημερα. Φυσικα ο αλλος «δημοσιογραφος ΤΚ» για να παρει το αλλο μισο 20αρι που τουχαν υποσχεθει τ’ αφεντικα του και να παει στο μπακαλη, χασκογελουσε αντι να του πει .... «κ. πρωθυπουργε εχει ημερομηνια ληξης η ανθρωπινη λογικη»;
      Γι αυτο σου λεω οτι αυτοι οι υπανθρωποι εχουν προξενησει τεραστιο και πολυποικιλο κακο στην ανθρωποτητα αλλα και στην Φυση, εδω και αιωνες και συνεχιζουν να προξενουν.
      Οποτε ο θανατος ακομα και με βασανησττηρια θα ηταν λυτρωση γι αυτους.
      Για φαντασου ομως την Ντορα σε αναπηρικο καροτσακι, αξυριστη και αβαφτη, με την μια ροδα ξεφουσκωτη και το καθισμα να χει αιχμηρες βελονες και να μην μπορει να σηκωθει, προσπαθωντας να ανεβει ενα ανηφορικο μονοπατι στο ξερονησι για να παει να παρει ενα ξεροκοματο να φαει ενθυμουμενη περασμενα μεγαλεια. Και να βρεχει κιολας.
      Αυτη θα ηταν για δαυτους Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ.


      *σκισμενο 20ευρω
      Στην Αμερικη αν δεν γουσταρεις καποιον, πας κατα προτημησιν σε καποιο γυμναστηριο πιανεις ενα ψωμωμενο αραπη, συνηθως αποτυχημενο μποξερ και του λες:
      Τον βλεπεις αυτον απεναντι;
      Σκιζεις στην μεση ενα 100δολλαρο του δινες το μισο προστατζα και του λες, το αλλο μισο οταν πας και του ριξεις δυο μπουφλες και τον πεταξεις κατω. Σε περιμενω εδω.
      Ετσι και οι σημερινοι ΑΡΔ. Δουλευουν για το αλλο μισο. Οχι 100ρικο, το πολυ 20ρικο.

      Διαγραφή
    2. Έτσ' ακριβώς εξηγιένται οι πετυχυμένοι καρριερίσται καί βεβαίως,
      αί πετυχυμέναι καρριερίστριαι, διότι μόνον έτσι έχουν ασφαλή τήν πετυχυσιά.

      Διαγραφή
  5. Φημες λενε πως ο Γκονζαλο Λιρα δεν αντεξε στα ουκρανικα χερια

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8 μῆνες στήν ἀπομόνωσιν τί ἐπίπτωσιν λές νά ἔχῃ σ᾿ἕναν ἄνθρωπο ;
      Σκέψου τώρα τά σιχαμένα ὄντα τούς οὐκρανοναζί πῶς τοῦ φέρονταν !

      Τί κρῖμα νά μήν προλάβῃ νά πάῃ στήν Οὐγγαρία... Κρῖμα...!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή